Alla inlägg den 5 maj 2011

Av tommy norum - 5 maj 2011 14:33

Stora rubriker i PD i dag, företagarnas enkät kritiserar kommunen. Kunde det inte lika gärna stå företagarna  kritiserar centerpartiet attetyd till företagandet.

Det var nämligen om  2010 som enkäten handlade om. Där var det Centerpartiet med Kurt Svensson i spetsen  som hade den politiska makten i Åmål.

Det var inget bra sista år för Kurt Svensson där än det ena än det andra av ogehäntligheter kom upp till ytan och som Kurt Svensson fick svårt  att förklara.


Det mest anmärkningsvärda mot enskild företagare var väl hur man betedde sig mot Stenbergs bil AB.  Peter Stenberg fick gå till domstol för att få en vettig dialog i en tvist om ett biluthyningsavtal. Trots påstötningar på påstötningar vägrade Kommunen föra en vettiga samtal om ärendet. Det hela avgjordes till slut i en skiljenämnd där parterna kom överens om en förlikning som bestod i att kommunen fick  betala 1 miljon kronor till Stenbergs bil.

Sådan behandling av våra företagare  sätter sina spår i synen på hur företagarnas uppfattar företagarklimatet och på hur man ser på företrädarna för den den politiska makten.

Att sen Kurt Svensson inte ville erkänna betydande subventioner till enskilda företagare som snedvrider konkurensförhållanden trots en övertygande bevisföring, stärker väl heller inte förtroendet för företagarklimatet i Åmål. 

Vi får väl hoppas att den nya politiska ledningen förhåller sig till våra företagare på ett sätt som gör att det skapas förtroende och att företagarna i fortsättningen behandlas lika och där också avtal av alla de slag utgår från de lagar och förordningar som finns så att vi slipper dessa politiska beslut långt i från sunt förnuft och som sen i efterhand ingen vill stå för.

Sånt beteende skapar då garanterat inget bra  företagsklimat i en kommun.








Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards