Direktlänk till inlägg 10 juni 2017

Låt det bli en valfråga i kommunerna om man skall tillåta tiggeri och ge socialbidrag till människor som befinner sig illegalt i Sverige.

Av tommy norum - 10 juni 2017 07:00


Bildresultat för tiggeriförbud

Låt det bli en valfråga i kommunerna om vi skall förbjuda tiggeri eller använda kommunalskatterna till att försörja illegala invandrare och  papperslösa tiggare med våra kommunalskatter.


Det finns kommuner som betalar ut socialbidrag till papperslösa som befinner sig illegalt i landet. Kommuninnevånarna får via sin skattsedel försörja tiggare som inte har någon anknytning eller på annat sätt bidrar till Sverige genom att betala kommunalskatter skriver Widar Andersson.ledarskribent i Dagbladet. Mest är det i socialdemokratiskt styrda kommuner som man använder kommunalskatterna till annat än att tillgodose kommuninnevånarna sociala service fullt ut.  .


Högsta förvaltningsdomstolen fattade på måndagen den 5 juni ett viktigt beslut: Kommuner är inte skyldiga att ge socialbidrag åt människor som befinner sig illegalt i Sverige. Att beslutet fattades dagen före nationaldagen har en viss symbolik. Välfärdsstaten är en mycket nationell företeelse.

Förvaltningsrätten i Umeå kom den 8 juli 2015 fram till ett revolutionerande politiskt domslut som undanröjde hela grunden för Sveriges reglerade invandringspolitik. Domen innebar dessutom i sin teoretiska förlängning att alla människor på hela planeten – som lever i länder med lägre levnadsnivå än i Sverige – kan ha rätt till socialbidrag när man befinner sig i Sverige. 

 

Man kan ju fråga sig hur det står till med det sunda förnuftet i förvaltningsrätten när domare och lekmän anger som domskäl att om man vägrar att lämna landet vid ett asylavslag så skall man ändå vara tillförsäkrad  en skälig levnadsnivå i Sverige öm man illegalt stannar kvar .  


Kammarrätten undanröjde till slut förvaltningsrättens dom 2016 och meddelar att rätten till bidrag enligt Socialtjänstlagen är ”subsidiärt i förhållande till andra av samhället tillhandahållna stödformer. Om behovet kan tillgodoses på annat sätt föreligger alltså inte förutsättningar för att erhålla bistånd med stöd av Socialtjänstlagen.”.

Domstolen hänvisar till en dom i Högsta Förvaltningsdomstolen från 2013 där det slås fast att även ”den som håller sig undan så att ett beslut om avvisning eller utvisning inte kan verkställas omfattas av LMA.” lagen om mottagande av asylsökande.

 

Dess bättre så ändras också den lagen av regeringen om mottagande av asylsökande nu på onsdag den 1 juni. Den som nått sista instans i sitt asylsökande ska nu förlora sin dagersättning och i förekommande fall sin plats på ett av statens anläggningsboenden.”


Det miljöpartistiska påfundet med ”papperslösa” kan därmed läggas till handlingarna. I mänsklig mening är självklart ingen människa ”illegal”. Människovärdet är lika och okränkbart. Att människor utan lov uppehåller sig i Sverige är en del av hur världen ser ut. Att konstatera dessa grundläggande förhållanden är däremot något helt annorlunda än att ge alla människor i världen laglig rätt till socialbidrag i Sverige.


Högsta förvaltningsrätten skriver i sin dom att det inte är förbjudet för kommuner att ge socialbidrag åt människor som olagligen befinner sig i landet.  Den kommunala självstyrelsen är långtgående.

De socialdemokratiskt styrda kommunerna ibland annat Malmö och Stockholm använder sig av detta självstyre på detta sätt. Kan bli en intressant fråga i de kommunala valrörelserna 2018.


Så det är här  medborgarna kommer in och avgör när man skall rösta i nästa kommunalval. Vill man lägga sin röst på ett parti som vill lägga kommunalskatterna på  illegala invandrare, papperslösa tiggare som snyltare på vår sociala välfärd eller skall man satsa fullt ut på de medborgare som står för kalaset med sina kommunalskatter.


.tn    

 

.  


 
 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 juni 2017 08:54

Lyssna på denna nationalekonom när han förklarar kommunernas situation och vad vi som medborgare har att vänta oss inom en snar framtid.
https://www.youtube.com/watch?v=xkrvNxpaT20

Läget är allvarligt och det finns tydligen ingenting att göra. Fällan har slagit igen och vi sitter fast i politikernas rävsax.

Vad vi har att göra är att ändra vår grundsyn på hur vi medborgare skall handskas med pengar. Och hur gör man det när det inte finns några pengar kvar att handskas med? Allt har ju slösats bort på invandringen.

 
Ingen bild

Maud Rogbjer

10 juni 2017 11:21

Läs och begrunda.

 
Ingen bild

Anne-Marie G Wouda

10 juni 2017 13:08

Skrev en kommentar men mitt i allt försvann det jag skrev . Lite trist .

 
Ingen bild

Kalle kula

10 juni 2017 18:08

I Säffle har kommunen med skattebetalarnas pengar i flera år hyrt två lägenheter åt tiggarna.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 juni 2017 21:19

Till Anne-Marie G Wouda:
Skriv din kommentar i Word och klistra in den sen här i bloggen.
De som tillhandahåller denna blogg har ingen som helst förståelse för att folk vill skriva i den.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

11 juni 2017 12:13

Paulina Neuding uppmärksammar "stöket" på Åmåls bibliotek och att kommunen vill försöka stävja detta genom att rekrytera vakter specifikt från invandrargrupper i en krönika med titeln "Behövs etniska grindvakter?" i GP.

"Det har blivit allt vanligare att offentliga institutioner gör som badhuset i Avesta, och rekryterar representanter för minoritetsgrupper för att stävja stök och hotfull stämning. SVT rapporterade i veckan att biblioteket i Åmål vill anlita ”någon form av värdar som kan rekryteras bland invandrargrupper”, motsvarande de ”kulturlotsar” som finns på bibliotek i problemtyngda stadsdelar i Malmö. Orsaken är att biblioteket har fått problem av ett slag som vid det här laget är välkänt: Hotfulla gäng har tvingat biblioteket att minska öppettiderna, utrusta personalen med larm och anlita ordningsvakter. Ungdomar har bland annat hotat tjejer och måttat sparkar mot personalen."
http://www.gp.se/nyheter/debatt/beh%C3%B6vs-etniska-grindvakter-1.4355390

Jag undrar, precis som Neuding, varför inte svenskar som arbetar på biblioteket kan respekteras, medan de stökiga ungdomarna tydligen förväntas respektera landsmän. Är det här den nya ordningen i landet? Etnisk separation och förakt mot svenskarna?

Reportaget i SVT hon refererar till ligger här:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/bibliotek-stanger-tidigare-efter-hot-och-skadegorelse

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

11 juni 2017 20:19

Till ”Fd Åmålsbo”:

Du ställer dig frågorna: ”Är det här den nya ordningen i landet? Etnisk separation och förakt mot svenskarna?” Frågorna är berättigade. För det handlar inte om från myndigheternas sida att dessa ska integreras i vårt samhälle.

Den nya ordningen är inget annat än att det håller på att byggas upp parallella samhällen i Sverige. Riskerna med detta är uppenbara. För om detta sker inom samma jurisdiktion. D.v.s om detta sker under samma lagstiftning kommer brytningarna med ett demokratiskt synsätt att kulminera i att den största gruppen kommer att ta över och bestämma över den mindre gruppen. Det blir ungefär som i Rinkeby. Där var det en reporter som åberopade att detta var Sverige varpå denne blev korrigerad av en invandrare med att: ”-Detta är inte Sverige. Detta är Rinkeby.”

Dessa reda nu existerande parallella samhällen utkristalliserar sig allt mer och mer och framträder som två kontrahenter med var sina egna lagar. Muslimerna varken vill eller kan enligt sin religiösa och politiska åsikter integreras med oss svenskar för då måste de ju överge sin koran och sin pedofilprofets mordiska och djävulska åsikter. Och därför har vi dessa problem. Och många muslimer säger ju öppet att de vill införa sina lagar (sharia-lagen) med bl.a sitt kvinnoförakt. De hatar ju vårt sätt att leva. Och vi kan inte göra något åt det. Det troliga scenariot blir när de blir fler än oss att vi svenska kommer att få tre val:
1. antingen tvingas vi konvertera till Islam
2. eller så tvingas vi att betala en extra skatt
3. eller så får vi halsen avskuren.

Det bästa hade varit om polisen hade satt ner foten och krävt samma laglydnad av dessa invandrare som man kräver av svenskarna. Men så gör man ju inte. Därför har vi problem. Och dessa problem kommer att växa allt mer vad tiden går.

Så dina farhågor är fullt relevanta. Vi är redan nu ett delat samhälle.

 
Ingen bild

observatören

12 juni 2017 08:30

Gällande Svenskar och nySvenskars hat mot dessa romer så är det ju nästan så man kan ifrågasätta om flertalet Svenskar tyckte det var fel att stänga Aushwitch 1945 med tanke på att 90% av alla dessa romer har judiskt påbrå.. inkl att flertalet av dess förfäder frekventerade olika konceentrationsläger under kriget ...personkligen tycker ja dessa EU:medborgare att ganska harmlösa och kostar inte tillnärmelsevis vad en flyktingfamilj från mellanöstern(utan skyddsbehov)med 10 ungar som skall gå skolor och gymnisier i all evighet kostar.. så vi svenskarna borde nog sluta sila elefanter och svälja mygg

tommy norum

12 juni 2017 13:21

Mitt inlägg handlar väl om vi i fortsättningen skall lägga kommunalskatter på Eu medborgare som inte betalar någon skatt för att de skall få ha friheten att kunna sitta och tigga. Att blanda in Aushwitch är väl ändå att skjuta högt över målet vad inlägget handlade om. Och observatören varför inte i fortsättningen lämna signaturen och uppge ditt namn. Det ger betydligt större tilltro till dina kommentarer

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

12 juni 2017 20:28

HARMLÖSA ??? !

Tycker du att detta är harmlöst?

Det ligger ju till så när det gäller tiggare så har de har rätt till mat och husrum och pengar till resa. Det enda som krävs av dem är att de vistas i kommunen ifråga. Detta finns det en dom på. Det hände förresten i Säffle.

Därmed är det fritt fram för alla i hela världen att komma till lilla Sverige och sen kräva mat och husrum och pengar till hemresa. Begriper du inte att du är fullständigt ute och cyklar? Inget land i världen har råd med något sådant. Men vi stackars svenska skattebetalare ska plågas med detta fullständiga vansinne.

Och vad är det du har ”observerat”? INGENTING! Definitivt ingenting! Och att då beskylla oss plågade skattebetalare för att vara nazister är mycket, mycket fult. Ett hugg i ryggen på oss som tvingas betala för eländet.

Nä, Tommy har rätt när han skriver att du skjuter över målet. Men jag anser att du dessutom också skjuter dig själv i foten. Rätt så klantigt enligt min åsikt. För vem ska nu tro på din dumma kommentar? INGEN! Det finns ju ingen som åberopat att tiggarna ska gasas ihjäl. Dina antydningar är dumt prat och skulle egentligen bara få passera som om de aldrig hade yppats. Men nu har du faktiskt retat upp mig med dina spydigheter. Kan du inte gå hem och spy din illaluktande galla i din egen säng istället för här på bloggen?

Oj oj o j oj, ja, det finns tydligen folk till allt.

 
en som tror

en som tror

12 juni 2017 22:11

angående invandringen nu måste väl svenska folket fatta att det är åt helvete med denna invandring dom som bör komma hit har inga pengar som det dräglet som har kommit nu dom vet hur det funkar här dom våldförsäger på våra ungdomar igerman fattar inget nu ska arbetslösheten gå ner idiot vi har en polischef inte värd namnet hur fan får ha sitta kvar

http://URL

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 22 maj 18:40


  Socialdemokraternas dubbelmoral visar sitt ansikte när man låter kommunisten Jonas Sjöstedt i V vara med och påverka  regeringens budget men man vägrar prata med SD för att de har fel värdegrund.   Socialdemokraterna vill gärna prata värdeg...

Av tommy norum - Lördag 19 maj 09:05


   Men Stefan Löfven lyckas inte locka tillbaka väljarna som har gått till Jimmie Åkesson, visar SvD/Sifo. I stället går framför allt kvinnliga väljare från S till SD, visar mätningen.   Det verkar som om Socialdemokraternas taktik att för...

Av tommy norum - Torsdag 17 maj 07:24


    Aktuellt visade i en granskning från det polisen kallar utsatta område vad som försegår runt om i landet. På tiden att även SVT tar sitt uppdrag man fått av staten på allvar och inte låter sig styras av PK maffian längre.   Bättre se...

Av tommy norum - Tisdag 15 maj 07:00


      I Växjö så förbjuder man kyrkklockorna att ringa för det är störande men ger tillstånd till böneutrop från en Moské           Svenska folket anser via Sifo där 21 % anser att böneutrop skall tillåtas medan 60% vill ha ett ...

Av tommy norum - Söndag 13 maj 10:35


  Det finns betydligt fler och viktigare hål att fylla igen inom skola vård och omsorg än att hålla Fengersfors opbruk under armarna . Det vore nog lämpligt att all beröring med familjen Rosenblads gamla pappersbruk i Fengersfors lämnas dä...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se