Direktlänk till inlägg 3 juni 2017

Inlägg om oro i Åmåls centrum gav kraftiga reaktioner i de lokala kommentarerna.

Av tommy norum - Lördag 3 juni 07:00


Bildresultat för åmåls kommunMed sina 12 499 invånare och 11,7 flyktingar per tusen invånare, är Åmål en av de kommuner som tar emot flest flyktingar, i förhållande till sin storlek, på plats 9 bland landets 290 kommuner.

Om flyktingarna hade fördelats jämnt över landets kommuner, borde Åmål ha tagit emot 31 personer under samma period.


Bildresultat för MICHAEL KARLSSON ÅMÅL

Kommunal Socialdemokratisk flyktingpolitik kommer att ställa till problem för Åmåls kommuns medborgare. En hopplös arbetsmarknad på ca 15% arbetslöshet, en av de högsta i landet, en av Sveriges högsta kommunalskatter, och en bostadssituation som är som en tickande bomb. Vi har stora ekonomiska åtagande i skolor, infrastrukturen , pensioner mm. Hur tänker våra politiker komma helskinnade ur den här situationen blir ett svar för väljarna att ta till sig före valet 2018.Det blev en kraftig lokal negativ  reaktion på inlägget om att flyktingar ställer till det i Åmål där kommunen måste sätta in ordningsvakter i centrum för att medborgarna skall känna sig trygga. Medan en stor majoritet av de  nästan 6000 bloggläsarna i andra sociala medier hade en annan uppfattning.

 

En nyhet om skilde sig från lokaltidningen PD där man var fin nog att utesluta vad som var anledningen och vilka grupper som stod bakom oroligheterna på både biblioteket och i centrum. Det föll inte i god jord hos många läsare i sina kommentarer.

 

Att ha fräckheten att tala klarspråk var tecken på någon form av höger-vriden propaganda som mynnar i rasism och trångsynthet som Carl Höjden skriver. Har man varit tvungen att fly från krig eller av annan orsak är otrygg så behöver man stöd som Magnus Nilsson skriver och då kan man tydligen bete sig hur som helst i samhället blir väl slutsatsen av den kommentaren. Men eftersom det så enkelt går att sitta hemma på kammaren och gödsla med helt ogrundade och felaktiga påstående som någon skriver. Vilket som är felaktiga i inlägget det aktar sig noga skribenten att informera om i sin kommentar. . Eller Som Mia Eriksson skriver Jag räknas till en av dessa kommuninvånare som i denna blogg blir utpekad som "skrämd av flyktingar" ett påhittat påstående som nog Mia får vara snäll och utveckla var hon fått det i från. 

 

Det man kan konstarea att de som kommenterar i inlägget vill gärna komma med påståenden som inte har ett dugg med inlägget att göra. Det genomgående är väl att sådana hör känsliga saker där invandrare på något sätt är inblandade skall man hålla tyst om tycker många. Om det är sant eller inte vilka som ligger bakom oroligheterna är för många totalt likgiltigt. Till och med vårt kommunalråd Michael Karlsson (s) var helt ointresserad vilka grupper som stod för oroligheterna uttalar han sig om i PD. Kanske är det för att han som kommunalråd faktiskt har huvudansvaret för våra ensamkommande barn som i inlägget pekas ut som en av de grupper som ställer till det i kommunen. 

 

Kommunen har åtagit sig ansvaret för den gruppen och får av staten betalt för detta. Då är det väl också rimligt att han är intresserad av problemen som uppstår och inte stoppa huvudet i sanden och låtsas som det inte finns. Kommunen har haft problem i sina åtagande både på personalsidan och också i attityder hos en del flyktingbarn som ställt till problem men saken blir ju inte bättre av att man försöker mörka och lägga ut dimridåer för Åmåls medborgare i saken som en del tycks tro.

 

 Sanningen kommer förr eller senare upp på bordet ändå till förtret för många som på alla sätt och med alla medel försöker dölja konsekvenserna av den naiva flyktingpolitik som bedrivits de senaste åren.      

 

tn

 
 
ANNONS
 
Ingen bild

Bente Hjelm

Lördag 3 juni 09:43

Jag måste ha missat media som sagt skrivit att det var just o enbart invandrarungdomar som stökade. Var hittar jag det?

tommy norum

Lördag 3 juni 12:02

Kanske lite sunt förnuft skall till för att kunna läsa mellan raderna skall till. Har man inte förmågan att se sambanden mellan de ökade sociala oron i samhället och ökningen av flyktingar där de utan arbete,inte den minsta antydan till ett försök av våra politiker att erbjuda en vettig intrigationen under alla år. Ingen bostadspolitik värd namnet föra att lösa utanförskapet som följer i spåren. Att det skall behövas ta till utländska TV bolag eller amerikanska journalister för att få upp ögonen för er journalister vad som händer ute i våra förorter är anmärkningsvärt. Ta av dig skygglapparna och försök göra en analys av verkligheten där ute. De flesta politiska partier börjar nu inse konsekvenserna av sin politik och till och med erkänner att de varit alldeles för naiva och inte reagerat i tid. Men det finns fortfarande en del stönebockar som klamrar sig fast i sin egen lilla drömvärld om det mångkulturella samhället fördelar.

 
Ingen bild

PG

Söndag 4 juni 15:10

Till att börja med måste jag bara undra varför i hela fridens namn det ligger en autorefresh aktiv på en sida där man kan/ska kommentera? Hade suttit och skrivit en längre kommentar och var nästan färdig när sidan uppdaterar sig och allt försvann. Tack för det. Så nu blir det kortare variant.

Läser man det som skrivits senaste veckan om stöket i Åmål så blir det ganska genomskinligt vilka grupperingar det handlar om. Just avsaknaden av utpekanden brukar vara ett gott tecken på vartåt det lutar, även om det inte går att enbart titta på det.
Reportaget i PD den 1/6 däremot gör det glasklart vilka det är som ligger bakom den största delen av problematiken. Om det inte handlar om ensamkommande/invandrare så kan man ju undra varför Michael Karlsson hänvisar till tidigare projekt med cykelvärdar som rekryterades ur invandrargrupper. Om det rört sig om enkom svenska ungdomar så skulle det ju te sig ganska så allvarligt korkat att använda just invandrare för att stävja problemen.

Men om inte det räcker så blir det än tydligare i sista meningen i reportaget där Michael Karlsson säger att han inte bryr sig det minsta om vad förövarna heter eller var de kommer ifrån. Det hade han ju aldrig uttryckt om det rört sig om enbart svenska ungdomar.

Om de styrande fortsätter att 'blunda för verkligheten' så kommer vi aldrig komma tillrätta med problemen, eller jo, det gör vi, men det kommer sannerligen inte bli vackert när medborgarna tröttnar och själva gör slag i saken. För de diskussionerna är redan igång, men än så länge är det bara tysta meningsutbyten, men tålamodet minskar för var dag som går, och till slut finns det inget kvar. Den dagen vill verkligen slippa uppleva.

 
en som tror

en som tror

Söndag 4 juni 20:57

är vi svenskar så jävla flata ingen fattar allt jävelskap beror på invandringen har någon sett en invandrare gråtit eller dåliga kläder 1äller 2mobiler alla röker hur kan dom ha råd till detta som har haft det så dåligt dom kommmer hit i buss här ska inte vi bo den maten äter inte vi en enkel biljett hem jävla avskum nu har dom börjat köra bil har dom körkort det är bara sd kvar

http://url

 
Ingen bild

P.Enning

Måndag 5 juni 07:36

Det här med att lastbilar med ISIS kör över våra små barn med lastbilar på gatorna kommer att vara vardagsmat i Sverige om några år ..och ansvaret till det bär alla dessa idioter som röstat på multikultipartier som Sossarna och Centern

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Lördag 21 okt 19:30


Vi har fått flera ansikten som åskådliggör hur en sexhungrig gubbsjuk figur ser ut. Mer väntas när fler kvinnor som blivit drabbade tar mod till sig och avslöjar hur de blivit utnyttjade.                    Jan Guillou                 Lasse Kroné...

Av tommy norum - Torsdag 19 okt 15:44

Katerina Janouch anklagar Jan Guillou vara ryggradslös och falsk och gubbsjuk. Kan det vara Jan Guillous närma samarbete med Aftonbladet som har satt sina spår i hans beteende?   Det verkar som om avslöjandet av vad som sker på Aftonbladet ...

Av tommy norum - Tisdag 17 okt 07:00

    Regeringens utnämningen av Thomas Bodström till Stockholms Landshövding avslöjar Socialdemokraternas dubbelmoral i vad moral och etik betyder för partiet. Svågerpolitik och ryggdunkeriet fick stå tillbaka denna gång, men det satt hårt inne in...

Av tommy norum - Söndag 15 okt 07:00

Alliansen återbefästs   På kvällsminglet under moderatstämmans första dag dök något överraskande de andra alliansledarna upp, till allmänt jubel hos de församlade moderaterna på Frimis. Välkommen till verkligheten får man väl säga till ...

Av tommy norum - Lördag 14 okt 07:00

Tino  Sanandaji smular sönder vänsterns argumentförsök att förneka ökningen av sexualbrott har något med invandringen att göra.    Antal brottsoffer som rapporterar övergrepp i NTU har aldrig varit högre. Ändå fortsätter vänstern förneka ökni...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se