Direktlänk till inlägg 2 juni 2017

Flyktingar gör att Åmåls kommun måste sätta in ordningsvakter i centrum för att kommuninnevånarna skall känna sig säkra..

Av tommy norum - 2 juni 2017 07:00Bildresultat för åmåls kommun
Flyktingar gör att Åmåls kommun måste sätta in ordningsvakter och begära hjälp av polis  i centrum för att kommuninnevånarna skall känna sig säkra..


Nu ser vi konsekvenserna av den naiva flyktingpolitik som bedrivits de senaste åren. Ordningsvakter måste sättas in i Åmåls centrum för att medborgarna skall känna sig säkra. Biblioteket får stänga kvällstid på grund av bråk och stölder. Det är tydligt det att det mångkulturella samhället som så många såg som en positiv utveckling för Sverige blivit blev precis tvärt om när det visade sig att de håller på att bli ett högt pris både ekonomiskt och socialt när man ser till vilka konsekvenser det har får för samhället. Social oro som måste stävjas med ordningsvakter och poliser för att medborgarna skall känna sig säkra i kommunen. .

 

Bara att konstatera att våra politiker inte räcker till hela vägen. När det kommer till verkligheten av den politik de vurmat för så blir konsekvenserna att de att får ropa på poliser och ordningsvakter när de själva inte klarar av att sköta sitt uppdrag. Ensamkommande barn, om de nu är barn, viket våra kommuner tagit på sig ansvaret för visar sig att man har svårt att leva upp fullt ut till det uppdraget man förbundit sig att ta. Tydligen ser man mer till den  ekonomiska biten än det sociala ansvaret som också ingår i uppdraget vilket förhållandet i Åmåls kommun visar att man får ropa på ordningsvakter och polis när man inte klarar av sitt uppdrag.

 

Här försöker de ansvariga politikerna göra sken av att Åmål är en kommun på uppgång med en ökande befolkning som ger högre statsbidrag men vill inte gärna informera om att det är flyktinginvandringen som står för ökningen. Att sedan detta sker i en kommun med en av Sveriges högsta arbetslöshet sedan många år, i en kommun som har ett stort behov av bostäder men som för inte så länge sedan rev en del av sitt bostadsbestånd för att i någon mån anpassa sig till efterfrågan är nu på väg att bygga nya bostäder till arbetslösa invandrare som kommunen i slutändan via kommunalskatten får stå för hyreskostnaden.

 

Men när hör vi de ansvariga politikerna prata klartext? Nej här gäller det i det längsta att låtsas som allt är bra. Oro i samhället där döljer effektivt politiker och myndigheter orsaken till problemen för i någon mån försöka dölja konsekvenserna av den förda politiken de har ansvaret för.  Michael Kalsson  (S)  vårt kommunalråd är inte intresserad  av vad bråkmakarna heter eller var de kommer ifrån . En någon konstigt uttalande kan man tycka om man tänker sig få ordning och reda i kommunen så är väl att få fatt på förövarna som ställer till det. Då borde det  också blir naturligt att man tar reda på var de kommer i från och vad de heter.
 
Hur skall man komma tillrätta med problemen om inte de som ställer till det också få ta konsekvenserna av sitt handlande ?  Ett typiskt svar från en konflikträdd politiker som inte vågar tala klartext med rädsla att gå främlingsfientliga krafters ärende som i slutändan man tror kommer att gynna Sverigedemokraterna.

 

tn  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gittan

2 juni 2017 12:50

Detta varnade SD för redan 2011 i kommunfullmäktige när de andra stod o budade över varandra i talarstolen hur många vi skulle ta in. Det var som att vara på auktion o alla pratade om hur mycket pengar kommunen skulle gå. Då gick jag, Birgitta Kullven) upp o sa till dem att de skulle skämmas som pratade om flyktingar som en handelsvara och yrkade sen på avslag o satte mig. Jag satt på ett SD mandat då

 
Ingen bild

Fd anställd

2 juni 2017 14:03

Det skulle vara intressant att få höra vad Herr Karlsson tycker om journalisten från SvT som varit här i flera veckor och trakasserat personalen som jobbar med ensamkommande barn på vandrarhemmet.

 
Ingen bild

Mia

2 juni 2017 15:04

Så otroligt ointelligent att skylla alla åmåls problem på flyktingar. Och jag skulle känna mig mycket mindre trygg om Sverigedemokraterna blev sveriges största parti så som deras partimedlemmar beter sig. Går runt med järnrör och blir anmälda för inblandning i slagsmål. Ett hotfullare Sverige går inte att få. Folk måste läsa mer fakta och historia för att få sig en verklig helhetsbild av hur världen ser ut. Det går inte att endast gå på rykten och kvällsnyheter. Verkligheten är mer komplex än att det går att säga att flyktingar är roten till allt ont. Ni rasister har inte förstått att det finns en värld med människor utanför Sverige, människor precis som vi, just nu i livsfara. Men ni bryr er väl inte, bara sverige förblir som det alltid har varit! Helst stanna i utvecklingen? En dag hoppas jag att ni kommer till insikt och skäms ordentligt.

 
Ingen bild

Jan-Olof

2 juni 2017 18:52

Hoppas detsamma, att du kommer till insikt och det snarast, (du behöver dock ej skämmas, IQ är något man föds med...

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

2 juni 2017 19:34

Till den ointelligenta Mia som borde skämmas:

Som det nu ser ut så verkar det som om Sverigedemokraterna kommer att bli Sveriges största parti. Åtminstone är de då i SCBs undersökning redan Sveriges näst största parti enligt deras senaste mätning. Det är ett år till valet och till dess hinner mycket hända.

Att du ser järnrör och krogslagsmål så fort Sverigedemokraterna kommer på tal verkar likna mera en sjuklig rädsla. På fackspråk benämnd med ordet fobi. Du kanske ska söka läkarvård så du blir av med dina psykiska problem.

Ser vi till Socialdemokraterna i Åmål så har de begåvats med en aktiv medlem av den mera konstigare sorten. Han var god man och stal pengar från sin huvudman som han gav till socialdemokraterna i Åmål. Sen tog han en bild på sin snopp och skickade den till sin huvudman som var en yngre kvinna. Han krävde att få en bild på hennes snippa. Fick han inte det så skulle hon inte få några fickpengar. Om Socialdemokraterna nu mot alla odds skulle komma till makten (Gud föbjude) får vi ett snuskigare Sverige då bara för att en medlem burit sig så illa åt? För vi kan ju inte ha socialdemokrater som går runt och visar bilder på sina snoppar och kräver bilder på kvinnornas snippor. Eller hur resonerar du egentligen?

Det finns inga järnrör inskrivna i Sverigedemokraternas partiprogram lika lite som det finns krav på bilder på varken snoppar eller snippor inskrivna i Socialdemokraternas partiprogram.

Och om det nu är så att nyhetsmedia är de kanaler som skall vidarebefordra verkligheten till oss så är det väl inget fel att lyssna till dem? Så jag förstår inte varför du spyr din galla över kvällsnyheterna. Vore tacksam om du ville förklara dig lite närmare hur du kommit till den åsikten.

Nu vet jag mycket väl att dessa kvällsnyheter, och även morgonnyheterna för den delen, inte alltid återger verkligheten utan undanhåller fakta och fyller ut med direkta lögner. Så till en viss del kan jag förstå varför du hatar media. Men när det gäller flyktinginsläppet så har det tydligen släppt upptill i dessa mediers hjärnor lite väl oroväckande mycket. Så vi borde kanske inte förlita oss på alla dessa enkelspåriga medier som inte i praktiken gillar varken åsiktsfriheten eller tryckfriheten.

Men vad anbelangar alla dessa lycksökare som dräller omkring i Europa och till slut hamnar i det land där de får mest bidrag har jag inte mycket över för. De borde genast förpassas tillbaka till sina respektive hemländer för att där bygga upp, dels sin egen ekonomi och dels landets. Att tro att gräset är grönare på grannens gräsmatta är en villfarelse. För när de hopat sig tillräckligt många på ett och samma ställe skapar de ett parallellt samhälle där de kopierar in det enda de känner till, nämligen kvinnoförakt, kaos och krig. De vill inte integrera sig med oss här i väst. De får det inte heller för sin religion, sina seder och bruk.

Och skulle vi se till vad historien säger för att få en rätt helhetsbild, som du kräver i ditt inlägg av oss, har den bilden att berätta om detta klientel som borde få dig att dra öronen åt dig och verkligen bli skiträdd för deras ideologi och religiösa hemska påståenden och praktiserande sedvänjor. Och deras profet var en pedofil som fullbordade äktenskapet med en nioårig flicka som inte kunde försvara sig mot den perversa gubben.

Dessa lycksökare med sin perversa profet försvarar du och vill att svenskarna som älskar sitt land skall skämmas. Jag tycker du ska veta hut och verkligen skämmas för ditt fula och dumma tilltag.

Och varför ska inte Sverige få förbli Sverige? Vad är det för fel på detta land som måste ändras till ett muslimskt helvete med sharialagar och kvinnoförakt, bilbränder, mord på öppen gatan och stenkastning på ambulanser och polis?

Det onda som nu måste stävjas med polis och ordningsvakter är just invandrarnas fel. Och det är ju exakt det som denna debatt handlar om. Och inget annat.

 
Ingen bild

Eric H

2 juni 2017 21:18

"Mia" ovan känner sig otrygg?
Ta en promenad nån kväll genom Rinkeby så lär du få se ett och annat, men det ligger väl för långt bort från din lilla förkrympta värld?
Eller varför inte en statio i andr agrenen på blå linjen på T-banan? Husby.
22 bilar brändes där på samma gång f året..
Många killar kommer att möta upp och hjälpa dig!

 
Ingen bild

Tommi

2 juni 2017 22:02

Mia ! Läs Dags kommentar ! Dessutom. Läs på om islam genom historien !

 
Ingen bild

Pia

3 juni 2017 08:22

Håller verkligen med dig Mia! Och vad är detta för en nyhetstext?? Inga källor eller någon från något håll som uttalar sig i frågan eller verifierar det som står i texten! Här gäller det att kolla fler källor innan man kallar andra för "ointelligenta"

 
Ingen bild

fd anställd

3 juni 2017 09:06

Måste till starkare ledning som kan visa vad som gäller från början.
Pinsamma chefer som pratar skit och agerar efter egen vinning bara för att ingen ska se var problemet ligger. Usch!

 
Ingen bild

Invandrare

3 juni 2017 09:31

Jag är själv invandrare till Åmål för 10-15 år sedan och det slog mig då hur oerhört trevliga och öppna Åmålsborna var. Istället för att vara rädda så sökte man kontakt, alla jag pratade med tyckte att det var kul att man hade flyttat dit och man ville veta vad man tyckte om Åmål och var man kom ifrån etc. Så oerhört trevliga människor, stolta över sin stad och byggd och som gärna delade med sig av sin kultur, sin vänskap och sin tid. De som skrivit eller håller med denna text är inte "Åmåliter", deras värderingar och kultur är mer främmande för Åmål än vad min var.

 
Ingen bild

Perka

3 juni 2017 09:36

Mia och Pia har samlag med nysvenskar. De skulle ljuga och förråda sin mor för att få in fler "sexpartners". Svenska kvinnor tänker på SEX och svenska män försöker desperat skapa lite ordning och reda och minska lidandet i Sverige.

 
Ingen bild

Mano Shimo

3 juni 2017 09:56

Till Mia.
Du nämnde att sverige skulle stanna i utvecklingen? Menar du så som flyktingarna stenar sina fruar till döds pga skilsmässa, otrohet, sexuella läggningar? Låta en falsk gud styra allt och alla till en säker död? Den utvecklingen menar du? Hur tror du sverige hade sett ut om invandringen tog över helt? Ett enda stort jävla getto styrt av inavel och primitiva idioter utan ett skit innanför pannbenet. När det gäller Sveriges politik så här vi dessvärre mestadels bara giriga jävlar som är kåta i makt och pengar. Sitta och tjäna pengar och skita i konsekvenserna för alla svenskar. Dom du kallar för rasister är sådana som har tröttnat och vågar stå emot vårt korrupta system där våldtäktsmän och misshandlare går fria pga deras utlänska bakgrund då sverige i sig är rädda för att bli kallad rasister. Om det är så att det är rasist som är nya ordet för en patriot, så ställer jag upp mer än gärna utan tvekan. Hade jag fått syn på en invandrare som våldtar någon i min stad så hade den personen flytt sverige kan jag lova. Så Ja, "rasist" måste jag vara för att jag tycker invandringspolitiken är skit. Sen har vi ju ett faktum till ang SD som många inte vill se. SD utvisar inte varenda invandrare. Däremot sätter stopp För den och sedan tar hand om de vi har. I dagens läge så går svenska folket back ekonomiskt, ink invandrare som försöker leva som normala människor. Så fort någon i media pratar om att "stoppa invandringen så kommer rasist-titeln på en direkt. Fega jävlar föder fega jävlar. Vi som står emot och ställer upp För att få stopp på invandringen, vi är "rasister. Samma titel får jag när jag anser att alla ska få straffas när de bryter en lag. Sverige behöver vakna upp och sätta ett stopp för skiten. Ingen ska skämmas för att våga ställa upp. Eller ska vi alla vänta på fler lastbilar som ska Meka ner folk i vardagen?

 
Ingen bild

Peter

3 juni 2017 10:05

Det är så här: Två personer har helt olika åsikter om detta. Båda skäller den andre för idiot. En av de två har fel och är en riktig fullblodsidiot. En av dessa har rätt och har haft rätt hela tiden. Båda kommer att få leva med konsekvenserna av sitt eget handlande resten av livet.

Tråkigt nog har vi inte rösträtt i förhållande till vår iq!

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

3 juni 2017 10:28

Det finns tydligen människor som inte vågar ha en egen åsikt. Inte heller att denna människotyp vågar tro på sina egna iakttagelser. (Om de nu överhuvudtaget har en egen iakttagelseförmåga.) Den varianten är ett av de bedrövligaste exemplaren av homo sapiens sapiens.

De är fega, lömska och hemska på det viset att de endast jagar i grupp likt vargar och/eller löpa i flock likt vattenbufflar. Och alltid för att skydda sig själva. Tydligen tror man inte ens på sig själv och sina egna uttalanden. Helst anonymt gömda i gruppen eller bakom något buskage eller synonym. Att ta en fajt på egna villkor och personliga erfarenheter blir för dessa omöjligt. För de verkar inte vara utvecklade, inte ens åt det hållet.

För mig är det märkligt att de inte kan stå för en åsikt om de inte har tillräckligt med s.k ”källor” att hänvisa till eller ”någon från något håll som uttalar sig i frågan”. Som om ifall den hopen inte fanns som backar upp så är påståendet lögn. Någon egen åsikt går tydligen inte att uppbringa, bara älta andras åsikter att gömma sig i.

 
Ingen bild

Micke

3 juni 2017 12:32

Mia och Pia kan väl gå ut i kväll, ta en promenad i Åmål efter mörkrets inbrott..... Hör av er sen!

 
Ingen bild

Svenne

3 juni 2017 22:21

Herregud, Mia pekar finger och skriker rasist, och Pia håller med och kräver källor, inte alls samma nek som står för kommentarerna. Men fine jag spelar med. Mia: ja tino sanandaji förklarade snabbt med sin forskning hur otroligt många läkare och högutbildade vi importerar med flyktingarna, och hur lång tid det tar för en bidrags jägare att komma in på arbetsmarknaden, och nu pratar vi jobb, inte något påhittad löfven sysselsättning. Kolla upp detta ni, då vi andra garanterat läst på till skillnad från er. Och Pia, vart är dina källor?! Vart är mias?! Är ni från trakten kanske ni minns tafsandet på putte i parken?! Vad hände där? Jo samtliga tafsare, var nyanlända plus att det var idiot kommunen som satt dem där på festivalen! Sivilanställda från kommunen för dem behövde sysselsättning, och man väljer då att sätta dem på putte i parken, trotts att man VISSTE att dom i stort sett var våldtäcksmän. Och vad händer? Samma sak som händer om du ger en pyroman en tändare och en dunk bensin. En väldigt god väninna av mig var där, skulle kissa, utanför bajjamajjan möttes hon med stryptag, och vart omringad av nyanlända. Tafsa, slog, slet och skrek. 6 st mot en ensam liten tjej. Som tur är är hon fd boksare så hon klarade sig och kom därifrån. Känner fler som råkat illa ut, alla tjejer. Man läser, hör om det och Youtube är fullt av klipp där skandinaviska människor blir nästan ihjälslagna av immigranter. Polisen och vården går på knäna, våra äldre svälter men migranterna får körkort, boende, tandvård, bidrag på bidrag. Ska vi göra skillnad på folk och folk? Är inte det rasism? Bäbis mördare (Sunne) och våldtäcksmän frias med krav på skadestånd som grädde på moset, och illegala flyktingar får otroligt massa pengar för dom lurats hit och ska återvända hem.

Åkesson blir Sveriges nästa statsminister, bara att acceptera.


first step in solving any problem is recognizing there is one

 
Ingen bild

Joel

3 juni 2017 22:24

Något är allvarligt fel om man tycker att vårt flyktingmotagande inte är ett total katastrof.
Jag önskar verkligen att ni blir drabbade om och om igen tills ni får lite vett i skallen .

 
Ingen bild

Harriet

4 juni 2017 17:58

Nu får vi öppna ögonen, och våga tala om detta! För det är ett stort problem. När vi behöver säkerhetsvakter i lilla Åmål! Sluta mörka nu.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

5 juni 2017 13:23

Här är väl orsaken till att SVT har synts i trakterna kring HVB-hemmet nyligen. Finns det ingen som helst kontroll kring de ensamkommande i Åmål, vare sig hur de beter sig ute på stan eller vilka som arbetar med dem?

Spritfester, lapdancer och sexuella förhållanden mellan anställda vårdare och ensamkommande barn. Vem är ansvarig chef för den här humanitära katastrofen? Vem tänker på barnen?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/har-ger-personalen-den-minderarige-en-lapdance

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Söndag 22 april 10:06

Två profiler, en inom företagsvärlden och en gammal socialdemokratisk minister har tröttnat på hur illa politikerna sköter den offentliga vården.       Politikerna är sjukvårdens stora problen är rubriken på Leif Östling och Björn Rosengerns deb...

Av tommy norum - Lördag 21 april 09:57

Dokumentet – sex, sprit och solidaritet om livet på Aftonbladet på 1970 talet. sexuella trakasserier och en djupt rotad alkoholkultur på arbetsplatsen. Avslöjanden som borde fått ledningen att vakna till. Men samma kultur finns fortfarande kvar...

Av tommy norum - Torsdag 19 april 17:33


              När har pensionärerna fått nog av hur våra politiker behandlar dem ? När kommer pensionärsupproret ?           Medan våra politiker skor sig på skattebetalarnas bekostnad med pensioner, arbetsfria inkomster i år...

Av tommy norum - Tisdag 17 april 17:31

  Årets första insatts i trädgården förutom att kratta bort allt som tallarna sprider så blev det att få ordning på trädgårdsdammen. Utan tvekan så är dammen hjärtat i trädgården. Man hör porlandet och alla fåglar som samlas runt dammen under somma...

Av tommy norum - Söndag 15 april 16:47


Vilket samhälle är det våra politiker på väg att skapa när barn nu praktiserar rånöverfall i en allt större omfattning och där som vanligt våra politiker och myndigheter står handfallna inför situationen. ? " De begår brott, vi ingriper. Då förs d...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se