Direktlänk till inlägg 9 december 2015

Har Centern totalt tappat allt bondförnuft i invandrarfrågan ? .

Av tommy norum - 9 december 2015 17:43



För en stor del av medborgarna verkar Centern totalt ha tappat sin kontakt med verkligheten. När till och med Miljöpartiet har fattat det svåra läget Sverige befinner sig i där myndigheter och kommunerna ropar i sin förtvivlan efter hjälp, vi klarar inte av det här längre. Att vänsterpartiet som har som vana att gå mot strömmen i sina politiska analyser är inte ett dugg förvånande.

Men att Centerpartiet totalt tappat det som dagligt tal kallas bondförnuft och i det längsta vill förhindra en minskning av invandrarflödet kommer nog att sätta sina spår i framtida opinions undersökningar. 

Tänk att våra politiker har så dålig kontakt med sina gräsrötter att de inte klarar av att se de strömningar som nu försegår som så tydligt ger signaler att nu räcker det vi varken vill eller klarar av att ta emot mer.

Bara att konstatera att försvaret av asylrätten är det som driver partierna där man av rädsla för att bryta avtalade konventioner sätter hela Sveriges framtid på spel. Att de konventionerna kommit till under en helt annan verklighetanalys än det som nu försegår i Europa verkar inte gått hem ännu .

Att i alla lägen hävda asylrätten utan att ta hänsyn till vad det får för konsekvenser för länderna är otroligt naivt och visar att man är helt isolerad från den verklighetsanalys som de flesta medborgare nu tagit till sig. Om man nu på alla sätt vill hindra det man kallar extrempartier att växa får man nog försöka närma sig gräsrötternas syn på läget om man skall på sikt överleva i politiken.

Vi ser nu vad som händer i Frankrike när de etablerade partierna vägrar lyssna på medborgarna utan utgår från sin egen agenda hur politiken skall bedrivas utan kontakt med gräsrötterna och verkligheten.

Har man fortfarande inte fattat att nu förmedlas det betydligt mer information över nätet som sätter sina spår hos medborgarna än de tidningar som mer ser till att förmedla information som gynnar den politiska uppfattning tidningarna står för. Ett faktum som troligtvis kommer att sätta spår i en förändring i svensk politik som de etablerade partiernas företrädare sent skall glömma. 

Tänk att det 2015 fortfarande finns politiker som inte fattar att all makt skall utgå från folket och inte från våra politiker,


tn



 

Skärpta ID-kontroller i januari – MP stöttar, C surar

arga migranter

MASSINVANDRINGEN Idag beslutade regeringen att med start den 4 januari utöka ID-kontrollerna på bussar, tåg och färjor på väg till Skåne från Danmark med det uttalade syftet att minska antalet migranter. Medan Miljöpartiet stödjer förslaget KU-anmäler Centerpartiet regeringen.

 

http://avpixlat.info/2015/12/09/skarpta-id-kontroller-i-januari-mp-stottar-c-surar/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards