Direktlänk till inlägg 29 april 2013

Krönika : Nyheterna i PD.s Torsdagstidning.

Av tommy norum - 29 april 2013 14:30



Vi läser i PD att en ny småbåtshamn skall byggas med flytande vågbrytare ut till Lakeskär.


450 platser är tänkt att den nya hamnen skall få med där privata intressen i form av Måkeberg AB skall både vara ägare och byggare av anläggningen . Är konceptet en början på att rensa ur den gamla A-hamnen från båtar för att inte störa arkitektversionen hur man tänker sig det nya bostadsområdet skall se ut i framtiden ? Vi har nu en fin småbåtshamn  skyddade från alla vindar och som gör området populärt bland båtägare och flanörer . Låt nu inte den nya satsningen få konsekvenser för den befintliga hamnen där man mer utgår från fastighetsägarnas syn på områdets utformning än båtägarnas och kommuninnevånarnas behov av en skyddad hamn som man trivs i.. Gärna satsning på en ny småbåtshamn men låt inte den vara början på förändringar i den nuvarande småbåtshamnens utformning där anpassningen till den nya bebyggelsen går före kommuninnevånarna och småbåtsägarnas behov .


 


  

Är det den här synen av området som väntar oss i framtiden där Måkebergs områdets hyresgäster tar  första tjing på våra båtplatser ??   




Är det versionerna där våra nya inflyttade hyresgäster i Måkebergsprojektet skall ta över våra småbåtplatser och skicka ut den nuvarande till ett blåsigt Lakeskärs projekt eller hur går tankegången för att fylla ut de nya båtplatserna ?

En sak som våra politiker borde ge ordentlig information om vilka planer som gäller i stället för att smyga i busken. Är det Måkeberg som också skall ta över den nuvarande småbåtshamnen i framtiden ? Ett övertagande som då kommer att sätta ordentliga spår i ökade hamnavgifter i framtiden som från en självfinansierad taxa kommer att ersättas med en verksamhet som måste kunna generera en vinst där hyrda småbåtsplatser på runt 10000 kr per år inte hör till ovanligheterna när finanshajarna slår klorna i hamnverksamheterna.

Låt nu båtklubbarna som är representanter för oss båtägare vara med och utforma de nya idéerna så det där med demokrati också får en praktiskt betydelse  innan ni styr om i småbåtshamnen och kör över de som faktiskt finansierat en stor del av de investeringar som gjort hamnen till den pärla den är i dag, nämligen båtägarna..


Och ni politiker glöm inte vilket mandat ni har att representera i ert förtroendeuppdrag ,nämligen kommuninnevånarna.




Centerpartiet fortsätter med sina insändare i Pd när man cementerar mina påstående att de fortfarande är ett intresseparti för våra bönder runt om i landet. Torsdagens insändare var ytligare ett belägg för det påståendet.


Sven Callenberg och Anne Sörqvist ( C ) tycker tydligen att de har mer att ge i riksdagspolitiken än ta tag och informera hur man tänker städa upp och ekonomisanera efter deras katastrofala insats i kommunalpolitiken. Men att gömma sig bakom våra riksdagsmäns insändare med underskrift är betydligt bekvämare. Den politiken behöver man ju inte ta något ansvar för om det går fel. .  

Tyvärr så tar man ju inget ansvar för det de ställt till med i kommunalpolitiken heller utan fortsätter med samma kandidater som om ingenting har hänt. Vi får väl se om inte också Centerpartiet i kommunen förstår att det behövs förnyat blod för att ha en chans att komma tillbaka med ett nytt förtroende. Dagens Centerkonstalation i kommunpolitiken har nog alldeles för många lik i garderoben för att väljarna skall få förtroende för deras politik i framtiden.

      

 
 
Ingen bild

Gästen i paradiset

26 april 2013 18:25

Man läser också, i något som heter Destination Åmål som härrör från samma utgåva av PD, bl.a att Åmål är paradiset för billetare.Det kan nog diskuteras, men vad som däremot är odiskutabelt, är att i Åmål finns ett av Sveriges finaste "båtparadis", där Åmål lyckats få en av Sveriges största, kanske den största, båtåterförsäljaren att etablera sig. Det kunde nog ha varit positivt att uppmärksamma, eftersom Åmål nu skall vara så gästvänligt. Med sådan behandling, blir annars risken uppenbar att företaget blir just bara en gäst här. Jag hoppas verkligen att Åmålsborna och dess styrelsemän inser hur evigt "gästvänliga" man borde vara mot detta företag och försöker glömma den tidigare "snyltgästen"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards