Direktlänk till inlägg 12 juli 2017

Är Åmål på väg att bli ytterligare ett utsatt område i Sverige ?.

Av tommy norum - 12 juli 2017 07:00



Bildresultat för is sympatisörer Bildresultat för åmåls kommun

Vilken framtid kan vi förvänta oss i Åmål när man inom gruppen av invandrare hittar vapen som knivar basebollträ och kopior av maskingevär?  Kanske en tidsfråga när polisen stöter på en äkta kalassjikov när man är ute i tjänst?    

 

 

Man kan ju undra när man läser PD om beslagtagna falska maskingevär, knivar och basebollträ. Det vi kan konstatera utan att det skall behöva bli något tjafs i efterhand som centrumbråket  och bråk på biblioteket i stan i och med att nu pratar polisen klartext för en gångs men med risk väl att de får en åthutning av högsta polisledningen . Det är inom gruppen nyanlända man vid två tillfällen påträffat dessa vapen.

 

Att PD refererar till oro bland de inom samma grupp efter avslöjandet är en sak men oron bland de Åmålsbor som ser utvecklingen vart vi kan vara på väg i och med beslagen det verkar inte bekymra Journalisterna på PD det allra minsta. Vi vet att det finns radikaliserade sympatisörer i Åmål och sånt här späder naturligtvis på oron säger polisen. Men tydligen inte för Owe Rydh i PD..

 

Polisen verkar veta är en sak men är kommunikationen lika dålig till de socialmyndigheterna som i övriga Sverige, med andra ord helt obefintlig, när man tar del av Uppdrag gransknings undersökande journalistik i ämnet. Ingen kommun i hela Sverige hade en aning var de 1000 tals radikala IS sympatisörerna befann sig trots försäkran av politikerna och myndigheterna att det hela fungerar som tänkt och där kommunerna skulle sätta in särskilda åtgärder för de som låg inom riskzonen. Om det nu finns radikaliserade sympatisörer för IS i kommunen har polisen gett den informationen vidare till de ansvariga i kommunen så att de kan sätta in åtgärder för dessa grupper eller vad ? .     


Ingen tvekan om att Åmål ligger i riskzonen för att utvecklas till ett riskområde. Vi har tagit emot mer invandrare än de flesta  kommuner per capita, vi har en av Sveriges högsta arbetslöshet, vi har en stor bostadsbrist, vi har oförstående naiva politiker som tror att befolkningstillväxt av flyktingar är lika med en ekonomisk tillväxt med nya arbetstillfällen i en kommun med en av Sveriges högsta kommunalskatter. 

 

Vi bor i ett område som har en poliskår som till antal och resurser inte ens är värd namnet.     


 

  TN      

 



Det finns många frågor att ställa som signaturen här nedan gör i en kommentar på Bloggsidan. 

Fd Åmålsbo

Tisdag 11 juli 10:32

PD rapporterar att polisen i fredags tagit ungdomar som burit runt på ett soft air gun-vapen som såg ut som ett automatgevär av typen Kalasjnikov. Polisen hittade även basebollträ och knivar.

De här styckena i artikeln lämnar dock en hel del frågor:

"Vid båda tillfällena har vapenkopiorna påträffats inom gruppen av nyanlända, vilket fått andra inom samma grupp att reagera starkt.
– Det är stor oro i den här gruppen nu. Många har flytt undan krig och ser nu det här i Åmål. Vi vet att det finns radikaliserade sympatisörer i Åmål och sånt här späder naturligtvis på oron. Men förhoppningsvis har helgens insatser gjort att det nu lugnar ner sig. Vi har gjort flera husrannsakningar, säger Peter Torstensson."

"Radikaliserade sympatisörer". Sympatisörer till vad? Man önskar kanske att journalisten hade skött sitt uppdrag och ställt en del följdfrågor där, men de uteblev. Är det IS-sympatisörer som Peter Torstensson menar eller vilken grupp är det de beväpnade nyanlända sympatiserar med? Jag hoppas att tidningen gör en rejäl uppföljning på det här och även intervjuar säkerhetsansvarig på kommunen om vilken handlingsplan som

 

 

 
 
Maria

Maria

12 juli 2017 13:24

Bara att tar emot dessa lycksökare vittnar om att Stefan Löfven är efterbliven och även alla andra politiker som tillåter det! Hur ska Stefan Löfven försörja dessa lycksökare eftersom han kan inte ens ta hand om svenska grov handikappade, sjuka, och fattiga pensionärer samt familjer? Var finns Ni svenska folket som ska agera solidariskt mot erat eget folk? Är NI svenska folket som har all kraft att agera här och nu så självbelåtna och nöjda med det som händer i landet? Fattar ni att detta missöden som Stefan Löfven skapar kommer drabba era egna barn och barnbarnen? Agera här och nu! Inga fler lycksökare! Utvisa alla som saknar egen försörjning! Rensa upp landet på slödder, bedragare, mördare, fuskare, extremister, maffia och barbariska odjuret!

http://Blogg

 
Ingen bild

Åsyna vittne

12 juli 2017 14:50

Såg ingripanden på nära håll, först en sedan polisbil två. Alla fyra stoppade ungdomar tas ut ur bilen, visiteras och beordras stå på trottoaren, sedan plockas vapenkopian ut ur bilen, personerna fotograferas osv

Men det märkliga är att de släpps, de har ändå ett basebollträ och fyra knivar på sig eller i bilen plus den i bilen påträffades kopian av vapnet.

Polisen avlägsnar sig och då går en i vårt sällskap över och ber att de skall försvinna från gatan, de är ej önskvärda, de åker men kommer sedan gående utan bil.
Jag nämner inte hårfärgen men visst är det synd om ungdomar som inte får leka med vapen, vi hade på min tid luftgevär...

 
Ingen bild

Arg Svenne

13 juli 2017 00:10

Trams, vad tror ni händer om polisen inte får mer rsurser? , jo lycksökarna får livstids PUT under jorden!, lös problemen annars finns det andra som gör det åt er!

 
en som tror

en som tror

14 juli 2017 19:38

till alla dalslängi ngar håll i plånboken Dalsland har blivit en guldgruva för banditer vi kan inte asapter detta avsätt ygerman å eliass

http://url

 
Ingen bild

Rumpan Bar

16 juli 2017 09:57

Säkerhetsansvarig på kommunen.....
Finns det ens någon???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards