Alla inlägg den 28 juli 2017

Av tommy norum - 28 juli 2017 18:03


Värmlands museums bildarkiv
Licens Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika (CC BY-NC-SA) Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika (CC BY-NC-SA)


Torghandel i mitten av 1960-talet.

Torghandel i mitten av 1960-talet.

Vy från Löfbergsskrapan 1961.

Vy från Löfbergsskrapan 1961. foto Algot Boman

Karlstadsbild från tidigt 1970-tal.

Karlstadsbild från sent 1960 tal   Hantverkargatan hagaborg   foto Kjell Rydahl  

Bild från Löfbergs kafferosteri tagen 1964 eller 1965.

Bild från Löfbergs kafferosteri tagen 1964 eller 1965.  foto L Rogne

Folkets hus och pråmkanalens inlopp i början på 1950-talet.

Folkets hus och pråmkanalens inlopp i början på 1950-talet.

Karlstadsbild från 1970-talet.

Karlstadsbild från 1970-talet. Hamngatan  Fotograf Kjell Rydahl  

Karlstadsbild från 1970-talet.

Karlstadsbild från 1970-talet. foto Kjel Rydahl

Vy över Orrholmen tagen från kaffeskrapan 1961.

Vy över Orrholmen tagen från kaffeskrapan 1961. foto Algot Boman.

 

Torghandel på 1950 talet

 

Tempo på 1960 talet

 

Drottninggatan på 1970 talet  vykort

Södra delen av kvarteret Rosenbad 1958.

Södra delen av kvarteret Rosenbad 1958. foto Börje Myrin

Stinsgatan, tidigare Orrholmsgatan, i sydlig riktning våren 1970.

Stinsgatan, tidigare Orrholmsgatan, i sydlig riktning våren 1970.  foto Sven Vallin

Av tommy norum - 28 juli 2017 07:00

Bildresultat för stefan löfven
Stefan Löfven hoppas i det längsta att allisansen skall ompröva sitt beslut om försvarsminister Peter Hultqvist del i IT-skandalen på Transportstyrelsen.  


Alliansen kom undan i rena förskräckelsen i att slippa behöva bilda regering efter deras misstroendeförklaring mot tre regeringsstatsråd när Stefan Löfven bestämt sig för att fortsätta som regeringschef.

 

Hur alliansen utan att låta sverigedemokraterna vara med på ett hörn, skulle kunna bilda en regering är en omöjlighet så länge centerpartiet och liberalerna blockerar allt samarbete med SD. Ingen lätt situation Alliansen har sätt sig i att med en minoritet försöka få till en effektiv regering nu eller i framtiden med den inställningen.

    

Stefan Löfven räddade ansiktet både på sig själv och alliansen tills vidare genom att sitta kvar och låta två av statsråden gå, Anna Johansson (S) och Anders Ygeman (S) genom de själva säger upp sig när de förstod att det var kört för att fortsätta som ministrar i regeringen utan riksdagens förtroende. Kanske ändå ett bevis på att Alliansen inte var helt ute i sin analys om de två statsråden inte var lämpliga i sina uppdrag i regeringen. 

 

När det gäller vår försvarsminister Peter Hultqvist så tar Stefan Löfven strid om han position i regeringen genom att låta det hela gå till en omröstning om förtroendet i riksdagen. Själv hoppas väl Stefan Löfven att ett antal ledarmötet skall lägga ner sina röster i en omröstning om förtroendet och trotsa partipiskan som säger att vår försvarsminister Peter Hultqvist skall sparkas från sin post. Om man lyssnar på vad på vad de politiska gräsrötterna ute i landet har för uppfattning i de olika allianspartierna om att låta försvarsminister Peter Hultqvist få silkessnöret i en förtroendeomröstning så finns det röster som vill ompröva det beslutet. Så sista ordet kanske inte är sagt i den frågan, en omvärdering som statsminister Stefan Löfven hoppas skall inträffa. 

 

Det finns nog många inklusive mig själv som anser att en förtroendeomröstning om vår försvarsminister Peter Hultqvist inte på något sätt skulle gynna Alliansens trovärdighet med den information som kommit fram hur han har agerat i frågan. I det fallet så tror jag nog man skall invänta konstitutionsutskottets granskning innan man tar ställning om man skall fälla försvarsministern i en misstroendeomröstning. I motsatt till de statsråd som avgått så har försvarsminister Peter Hultqvist ett stort förtroende i alla politiska läger och anses som en mycket kompetent minister. Så frågan är väl om inte Stefan Löfven spelar på politiska känslor i alliansens gräsrötter i sitt försök att få behålla Peter Hultqvist.

 

Något som Alliansens företrädare kommer att bli uppvaktade i när det lider,. Försök från flera håll för att få Alliansens företrädare att ompröva sitt beslut om försvarsminister Peter Hultqvist avgång kommer från flera  håll att inledas . Blir en prestige kamp mellan alliansen och statsministern där ,som det ser ut i dag, det är Stefan Löfven som får dra sista strået och blir tvingad att även låta Peter Hultqvist gå till slut.      

 

tn




  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards