Alla inlägg den 26 juli 2017

Av tommy norum - 26 juli 2017 19:29




Bildresultat för sverigedemokraterna jimmie åkesson

Jimmie Åkesson Sverigedemokraterna tar än en gång initiativet i sin roll som det största oppositionspartiet i att kräva misstroendeomröstning mot tre ministrar i den socialdemokratiska regeringen



Inte lätt för Alliansen att ännu en gång får finna sig att Sverigedemokraternas ligger ett steg före som vanligt i sin roll som oppositionsföreträdare. Är det inte invandringspolitiken så är det nu en förtroendeomröstning för de tre ministrarna som i regeringen så uppenbart klantat till sig i sin minister roll när det gäller hur man agerat i IT-skandalen på Transportstyrelsen.

 

Alliansens företrädare kunde väl inte ännu en gång låta Sverigedemokraterna framstå som det enda oppositionspartiet gentemot Stefan Löfvens regering inför väljarna utan blev tvingade att agera. Frågan är väl vad som händer nu när det är klart att en misstroenderöstning av de tre statsråden som det är frågan om kommer att få majoritet i riksdagen.

 

Avgår Stefan Löfven och låter talmannen sondera terrängen för en ny regering?  Avlyser han ett nyval ett år före det ordinarie? Eller sväljer han förtretat och sparkar de tre ministrarna och försöker få förtroende för sin politik 2018 ?  Med dagens opinionssiffror så är nog inte allianspartierna speciellt intresserade av ett nyval där väl kristdemokraternas troligtvis kommer att hamna utanför riksdagen, moderaterna ligger på historiskt låga siffror och liberalerna kämpar runt 5% .

 

Det enda partierna som  får ett lyft är väl Centerpartiet men som inte kommer att stärka Alliansen. Sverigedemokraterna kommer troligtvis att stärka sin position vilket inte kommer att underlätta för Alliansen med de uttalande som företrädarna för C och L i omgångar deklarerat att ett samarbete med SD är uteslutet då vänder man sig heller till Socialdemokraterna. 

 

Frågan blir väl vid ett nyval om väljarna föredrar borgerlig politik med sverigedemokraterna som partner eller om man föredrar en politik som kommer att domineras av socialdemokraterna med hjälp av två borgerliga partier, centerpartiet och liberalerna. Kan bli en intressant valrörelse när de borgerliga partierna C och L  skall visa väljarna hur man skall få förtroende för sin politik genom att sitta på två stolar samtidigt.            

tn




Av tommy norum - 26 juli 2017 12:53




 

Fiske och båtåkandet i största allmänhet hör till favoritsysselsättningen.

Här är det rensning på gång av de 15 tal abborrar som drogs upp på förmiddagen. 

 

Dagens fångst.

Tillagningen av abborrarna  sker vid uteköket för att slippa stekoset i storstugan 

 

Med en bartemperatur på runt 20 grader i vattnet så blir det mycket badande.  

 

Kanot är ett fortskaffningsmedel på vattnet som är poplärt.


   

Segling hör sommaren till.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards