Direktlänk till inlägg 28 maj 2017

Hot, stölder och bråk på våra Svenska bibliotek är numera en vanlig företeelse i landet

Av tommy norum - 28 maj 2017 07:00Hot, stölder och bråk på våra Svenska bibliotek är numera en vanlig företeelse i landet. .

 


Bildresultat för bibliotek 

Trots insatser med både polis och ordningsvakter så klarar man inte att förhindra stölder och skapa lugn i lokalerna på Åmåls bibliotek 


Biblioteket i Åmål har i flera år varit utsatt för ordningsstörande verksamhet med stölder och hot mot personalen. Trots att både polis och anställda ordningsvakter försökt så har man inte lyckas att skapa lugn i lokalerna.   På frågan vilka det är som står för stöket blir svaren väldigt svävande , det är ungdomar, unga vuxna, yngre barn. Att problemen kommit efter den stora tillströmningen av invandrarbarn till kommunen vill man inte låtsas om. Det är mestadels personer med invandrarbakgrund som står för huvuddelen av problemen och där en stor grupp är där kommunen har huvudansvaret för. Ensamkommande barn som står under kommunens ansvar. men det vill man helst inte ge uttryck för i informationen till medborgarna för det kan skapa motsättningar i samhället att prata klartext och det kan också gynna Sverigedemokraterna.

 

Att detta beteende runt om i landet där man försöker dölja verkligheten för medborgarna ökar polariseringen, misstron mot politiker och media som också till slut får till resultat att medborgarna tyr sig till andra alternativ i politiken som man anser är mer verklighetsbaserad men det fattar man tydligen inte.  Det är bara att ta del av opinionsundersökningarna för att förstå vad som är på gång. 

 

Att vara med och ta emot ensamkommande barn men inte lyckas att fullt ut ta det ansvar som förbliktar för verksamheterna att de som kommer hit också anpassar sig till svenska normer i hur man uppträder i samhället bådar inte gott för framtiden.  Här har det förnekats bland politiker och media att den ökade brottsligheten i samhället i form av dödsskjutningar, våldtäkter, allmän stökighet på allmänna platser som badhus, bibliotek och också i skolorna runt om i landet som bidragit till en ökad social oro är på grund av  den ökade invandringen.


Våra politiker har i det längsta försökt att inte låtsas om de negativa konsekvenserna där man med hjälp av media och våra myndigheter på alla sätt försöker mörka eller undanhålla uppgifter i nyhetsfloran  till allmänheten som belyser problemen i samhället på grund av den förda invandringspolitiken. Om man tror att den strutsmentaliteten att försöka sopa problemen under mattan skulle lösa de tuffa beslut Sverige står inför  framtiden belyser och avslöjar väl bara att våra politiker famlar omkring utan en susning hur man skall kunna komma tillrätta med det man ställt till med under ett antal år. 


En total strypning av all invandring skulle vara en del av lösningen finns inte ens på kartan hos många av våra politiker. Kan till slut bli ett tufft uppvaknade för vissa när medborgarna till slut säger ifrån vilken politik man föredrar. MP, C, L, S , KD och V  vill inte ens tänka tanken där det i stället finns krafter för en ökad invandring och flyktingmottagning. Vad en sådan politik får för konsekvenser i framtiden för de svenska medborgarna det verkar man totalt strunta i.        


 

tn

 

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Anne-Marie G Wouda

28 maj 2017 09:22

Mycket bra skrivet Tommy Norum, Är helt enig med dig

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

28 maj 2017 11:29

Håller Åmål på att bli en ny no-go-zon.

Att man nu måste stänga biblioteket på kvällstid vittnar om det pågående sönderförfallet av det svenska samhället. Och får detta fullständiga vansinne hålla på så får vi väl stänga ner allting i Åmål. De tar ju över område efter område institution efter institution.


Man påstår att man satt in polis mot buset men inte ens polisen klarar av sin uppgift. Så vad ska vi då ha den nuvarande ”polisen” till? Ett förklemat klientel som inte vet hur man använder en batong.


Mitt förslag är att vi tillsätter riktiga poliser istället för det skrå uniformsklädda associationer som inte duger till anat än att se ut som om de var poliser.


Sen undrar jag varför ungarnas föräldrar inte har lärt sina äspingar att veta hut. Eller är det så att det är sådan far sådan son som gäller även här?


Och saknar detta bus några föräldrar så får vi väl låsa in eländet på uppfostringsanstalter där de efter ”omskolning” och omprogrammering kan slussas ut i vårt ordnade samhälle.


För som det nu är så kan det ju inte få fortsätta.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 maj 2017 09:50

Häromdagen så skickade jag in en insändare till Provinstidningen Dalsland (PD). Det var samma text som jag skrivit som kommentar här på bloggen om det där att man stänger biblioteket kvällstid på grund av några ungdomar hotar personalen, stjäl, och busar på biblioteket.

Ove Rydh på PD svarade att de tog in insändaren om jag strök kritiken mot polisen. Så här löd Rydhs mejl:
”Hej Dag

Jag tar gärna in din aktuella insändare, men tonen behöver sänkas något. Framförallt formuleringarna som gäller polisen.

Jag vill stryker meningen om att ”De tar över”.. osv.

Om du kortar och dämpar tonen lite och återkommer, eller om du tillåter mig att redigera så kommer insändaren in. Kanske redan i morrn.

Din åsikt framgår klart och tydligt, även utan de vassa tongångarna mot polisen.

Med vänlig hälsning
Ove Rydh
Chefredaktör
Provinstidningen Dalsland”

Det råder således censur i Sverige. Speciellt på PD. Du får alltså inte kritisera och/eller komma med egna åsikter. I Thailand är det också förbjudet att komma med kritik mot de styrande. Gör du det så fängslas du.

Hur skulle det vara om man införde yttrandefrihet och tryckfrihet i Sverige?

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

1 juni 2017 13:23

Securitasbilen stod utanför biblioteket i stort sett varje eftermiddag förra hösten. Det skulle vara väldigt intressant att få reda på vad kostnaden för privata väktare på grund av "stök" på biblioteket kostat Åmåls skattebetalare.

Tommy Norum eller Dag Blomqvist kanske skulle kunna begära ut alla fakturor som rör privata vaktbolag (vet inte om fler än Securitas har anlitats) från Kultur och fritid under 2016 och 2017? Ni skulle göra oss en stor tjänst.

Nu blir det tydligen aktuellt att ha ordningsvakter på stan också, något som också kommer att betalas av kommunen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Söndag 16 juni 17:45

Inre hamnen.  Kungsgatan från söder  Norra Torget med Rådhuset och Svenska Handelsbankens hus.    Båthamnen  Kyrkan    Norra Torget med Rådhuset Stadshotellet. Varnan vid Läroverket Tingshuset. ...

Av tommy norum - Söndag 26 maj 13:05

Paddan        Torslanda   Lisebergsbadet     Liseberg. Vita Gången.     Järntorget     Norra och Södra Hamn. Gripsholm     Hamnen   Fiskehamnen      Drottningtorget ...

Av tommy norum - Fredag 24 maj 17:12

  Stockhom eller Nordens Venedig, Mälardrottningen är namn som förknippas med staden ". Stockholms senaste officiella slogan " Sockholm, the Capital of Scandnavia " instiftades 2005. "Nordens Venedig" är den mest använda av utländska turistagenter,...

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Av tommy norum - Lördag 4 maj 16:23

        Malmö. Hotel Savoy.   Malmö. Rådhuset.   Malmö. Järnvägsstationen   Malmö. Regementsgatan   Malmö. Kanalparti med Slottsmö...   Malmö. Hamnen.    Malmö. Inre hamnen.   Malmö. Savoy Hôtel och ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se