Direktlänk till inlägg 25 maj 2017

Miljoner av våra kommunalskatter rinner ut utan att politikerna kontrollerar hur de används.

Av tommy norum - 25 maj 2017 07:00 
 


Miljoner i stöd till den muslimska friskolan Kunskapsljuset i Norrköping– helt utan kontroll. Trots det har skolan bara en behörig lärare och varken kommunen eller Skolinspektionen kontrollerat vad pengarna har använts till.

 

Huvuddelen av de 150 eleverna på Kunskapsljuset är somalier. För att ge dem samma möjligheter som alla andra barn har kommunen gett skolan 23 miljoner kronor i extrastöd under sju år. Per elev är det mest i hela kommunen.

 

Den muslimska friskolan Kunskapsljuset i Norrköping styrs, enligt föräldrar och före detta anställda, med hjälp av hot och hård social kontroll. – Det var helt kaos, helt kalabalik, säger en av dem. Skolan har under sju år fått 23 miljoner kronor i extrapengar från kommunen för att kunna ge särskilt stöd till barnen. Men med åren har andelen behöriga lärare stadigt sjunkit där till och med en Busschaufför togs in som lärare och nu finns bara en heltidsanställd lärare med legitimation och inte en enda specialpedagog.

 

Pengarna skulle hjälpa barn med svaga förutsättningar men varken kommunen eller Skolinspektionen har kontrollerat vad pengarna använts till. Samtidigt som pengarna rullat in har skolan så lite högskoleutbildad personal att den är bland de sämsta i landet: 35:e plats från botten av nära 5000 grundskolor. Detta enligt siffror från Skolverket.

 

Vi delar ut pengarna enligt givna kriterier, men vi följer inte upp dem. Det är Skolinspektionen som har ansvar för att säkra att pengarna används på ett korrekt sätt, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör på Norrköpings kommun. 

 

Men det håller inte Skolinspektionen med om. 

 

– Det ska kommunen göra, vi granskar inte det, säger Maria Sundkvist, chef för Skolinspektionen i Linköping.

 

Vår granskning visar att det här inte är unikt för Norrköping. Enligt Eva-Lena Arefäll på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har rektorer inget ansvar att redovisa för kommunen hur pengarna används. Men kommunen har heller inget kontrollansvar.

 

Nog borde det vara en självklarhet hos våra kommunala politiker att man har rutiner som garanterar att våra kommunalskatter ändvänds på ett  för kommunerna och samhället på bästa sätt. Arr gömma sig bakom ofullständiga rutiner hur pengarna används skvallrar väl bara om att man struntar totalt i sitt samhällsansvar hur våra skatter används när man inte reagerar. 

 

Kanske inte så konstigt att våra kommunalskatter titt som tätt rakar  höjden med den inställningen till hur våra skatter används.

 

tn


 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

26 maj 2017 00:47

Man blir stum.
Det är idioter, dårar religiösa vanvettingar överallt.
Inte undra på att Sverige håller på att falla sönder.
Varför ge pengar till religiösa skolor där man predikar en mördares och pedofils tokiga påhittade människofientliga läror och sen inte följa upp hur dessa använder pengarna?

Jesu hade allt rätt i det han sa att: "-Den här världen ligger i den ondes våld."

 
Emil

Emil

26 maj 2017 06:58

Inget mindre än en skandal som borde belysas av medier ordentligt. Men i msm är det väl tyst som vanligt? Politiker borde sparkas och skolan borde stängas omedelbart.

http://https://ryggradenblog.wordpress.com

 
Ingen bild

flashcrash

26 maj 2017 08:40

Svar till Dag:Jesus hatade dom skriftlärda ..

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

27 maj 2017 07:24

Nä, inte riktigt så.
Däremot så hatade han det dom gjorde.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 22 juni 07:43


  Annie Lööf verkar bestämt sig att det är Stefan Löfven hon föredrar som regeringspartner. Hur hon skall göra sig oberoende av Vänsterpartiets inflytande står fortfarande skrivit i stjärnorna. Fortsättning följer i den politiska kaos hon ställ...

Av tommy norum - Måndag 21 juni 13:58


    Det är de här tre som lade grunden till resultatet i riksdagens förtroende omröstning genom det januariavtal  man kom överens om utan att Vänsterpartiet fick komma till tals.     Man kan undra hur det står till med den politiska...

Av tommy norum - Söndag 20 juni 11:54


  Då blev det ännu en prestigeförlust för Annie Lööf när hon tvingas inse att hennes ambitioner att försöka osynliggöra ytterpartierna V och SD att få politiskt inflytande fick sig ännu en knäck. Det är inte så lätt att försöka ändra på de...

Av tommy norum - Lördag 19 juni 17:03


  Frågan är väl om inte skolan var bättre förr när vi ser att politikerna har skapat ett skolsystem i Sverige som inte ser ut som något annat i hela världen ? Ett skolsystem som ingen, absolut ingen, vill ta efter. Fundamentala fel i skolsystemet nä...

Av tommy norum - Onsdag 9 juni 20:46

    Då kan man försiktigt börja besöka antik och loppis affärer igen. En tur till Kristinehamn där det finns en av väst Sveriges absolut intressanta och välsorterade loppis antik och kuriosa affär. Ordning och reda med humana priser där det finns i...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se