Direktlänk till inlägg 29 april 2017

Är det invandrarfientlig och vilja ha fakta på kostnaden för invandringen i Stockholm ?

Av tommy norum - 29 april 2017 07:00

 

Tydligen en känslig fråga för kommunpolitikerna i Stockholm när SD försöket få ett svar på vad invandringen kostar kommuninnevånarna i kommunen.



Bildresultat för stockholms fullmäktige..

S, V, Fi, MP och M i Stockholm anser att den aktuella utgiftsposten om invandingen  är helig och att en önskan om att nagelfara den är uttryck för människohat och hänsynslöshet av sällan skådat slag.




Är det invandrarfientligt att som politiker vilja ha svar på vad kommuninnevånarna betalar för invandringen i kommunen ? 

 

Tydligen är det så i Stockholm när Sverigedemokraterna vill han en analys över kostnaderna  för invandringen  i kommunen .  Att detta varit en stor utgiftspost förefaller inte otroligt.  Men hur stor den är verkar ingen vill informera om, då man är helt ointresserad av fakta på området. Några sakliga argument som motiverat utebliven analys gavs inte under debatten, däremot slängde S, V, Fi, MP och M ur sig kaskader av anekdoter och känslomässiga argument. Av reaktionerna framgick att den aktuella utgiftsposten är helig och att en önskan om att nagelfara den är uttryck för människohav och hänsynslöshet av sällan skådat slag. Tonläget i anförandena var i paritet med den hatretorik politikerna själva säger sig motarbeta. Populismen flödade, pragmatismen lös med sin frånvaro.

 

Man kan ju undra hur de som argumenterar på detta sätt har klart för sig vad deras förtroendeuppdrag går ut på. Inte kan det väl vara att försöka dölja kostnaderna för de kommuninnevånare som de är representerar för i sitt politiksa uppdrag. Här sitter det tydligen folk som i sitt politiska uppdrag är totalt likgiltig hur vara kommunalskatter används när man kan konstatera att man är totalt ointresserad av vilka kostnader som skall hänföras till invandringen. Kanske är det så att man tror sig i sin roll representera sina egna politiska värderingar hur kommunalskatten skall användas och struntar i vad medborgarna förväntar sig av hur man vill disponera medborgarnas surt förvärvade skatter som Stockholms stad tar hand om. Att inte vilja informera om de korrekta räkenskaperna till medborgarna låter som man inte riktigt fattat vad ett politiskt förtroendeuppdrag går ut på.

 

tn






 
 
Ingen bild

Magnus

29 april 2017 14:10

När jag läste om denna debatt så blev jag som förlamad. Jag började hulka ohämmat och tårarna sprutade. Hur vidriga politiker har vi? Vilken människosyn dessa SDare har. De vill alltså veta vad människor kostar? Hur kan man sätta en peng på oss människor? Har inte SDarna rätt "värdegrund" "allamänniskorslikavärde"?

MEN, det skulle visa att alla de politiska partierna hade samma otäcka människosyn... Jag fick veta att alla partier budgeterar olika grupper i olika skeden av livet med olika förutsättningar. Hur kan de? de säger att alla skattekronor kommer från människor och att dessa skattekronor ska fördelas mellan människor och att dessa skattekronor inte är oändliga. Så de jävlarna ställer tydligen grupper mot varandra dagligen. De säger att det är deras jobb? Alltså oss människor? Är vi olika värda?

När jag förstod detta så valde jag att gå med #jagstårinteut och en massa andra grupper. Det finns så otroligt många GODA människor där ute som är lika GODA som MIG. Så jag valde att titta på "Sverige tillsammans" från Münchenbryggeriet. Jag letade upp allt som Lindström och Lindberg skrivit å blev alldeles varm igen. Det finns hop....

 
en som inte tror

en som inte tror

29 april 2017 15:16

håller helt med runelid dom bör ta seden dit dom kommer känner en kock som varit i dalskog fanns inte en dag dom var nöjda med maten har aldrig sett non gråtigt inga dåliga kläder alla skrattar alla har mobil kan det vara att dom skrattar oss

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 april 2017 07:07

Tänk jag gråter inga tårar över att Magnus bölar över att SDare inser att vissa människor kostar mer än andra.

Magnus ondgör sig tydligen över att politiker kalkylerar över vad olika grupper i samhället kostar, men vad konstigt är det med det?

Sitter man och har hand om andras pengar och ska förvalta dem på rätt sätt så måste man faktiskt göra en så verklighetsnära kalkyl som möjligt så att man inte budgeterar fel och pengarna rinner ut till ingenting. Politikerna ska ju sköta vår gemensamma ekonomi; våra inbetalade skattepengar. De kan ju gå till val på sina förslag om hur de vill lägga sin budget. Skulle de inte klara att hålla sin budget så får de ju förklara sig för väljarna varför de inte gjorde si eller gjorde så som de lovat inför valet.

Det finns ju olika grupper i samhället som drar olika kostnader medan andra grupper inte bara kostar så mycket utan snarare tillför pengar till statskassan. Om Magnus har barn så måste han väl inse att alla barnen inte drar samma kostnader. Den ene kostar mer än den andre. Att inte ta hänsyn till skillnaderna kan ju äventyra hela familjens ekonomi.

Nä, Magnus torka dina tårar! Din dotter, eller din son, kostar olika - men har samma värde som människa för det.

Att SD, och ibland även politiker från andra läger, stundtals inser att vi människor är olika och kostar därmed olika - men ändå har samma människovärde - är ju bara positivt och bör uppskattas och uppmuntras. Att sätta sig och gråta floder och snora över att verkligheten är som den är vittnar om dålig insikt och uppfattningsförmåga. Ja, ren ut sagt: dåraktigt!

Heter det inte att vi ska betala skatt efter förmåga och erhålla hjälp efter behov? Ingen är därmed mindre värd än den andre för det. Så tramsa inte till det nu med att kladda ner begreppet "allamänniskorslikavärde". För du har tydligen inte förstått någonting alls av vad det begreppet innebär.

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards