Alla inlägg den 25 juni 2016

Av tommy norum - 25 juni 2016 07:00

 

Även om många i EU nu känner en frustration över att England lämnar sällskapet så borde väl resultatet få en och annan politiker runt om i Europa att ifrågasätta den  utveckling av EU som nu fått England att lämna  samarbetet

 .   

 

Så går det när politikerna främjar sig från gräsrötterna och kör sitt eget race utan en tanke på och ta reda på vad  medborgarna tycker. Ett politiker koncept om ett EU som ligger lång ifrån det medborgarna i Europa en gång sa ja till. Då var det ett handels och fredsprojekt för att ena Europas folk i en gemensam marknad. Men som så många gånger tidigare i politiken så rör våra politiker runt i grytan utan att ta reda på vad medborgarna tycker. Hela EU projekt har ju speglats av att när folkomröstningarna var klara runt om i Europa om att gå in i EU så tolkade våra politiker att det var fritt fram och ta över utan att tolka vad medborgarna hade för visioner om ett enat Europa.

 

England blir inte det sista landet som tar till folkomröstningar om inte EU radikalt ändrar sitt inflytande över landets bestämmanderätt över sin egen nationella politik .

 

Vi skall reformera och ena Europa, men när man hör Stefan Löfvens  åsikter om att tvinga de Europiska länderna till samma invandrarpolitik som Sveriges och att Europa måste ta mer ansvar över situationen . Den inställningen speglar väl hans totala okunskap inför det politiska läget i länderna om just invandringen. 

 

Hela den idén är väl just det som håller på att splittra EU i att försöka tvinga länderna mot folkets vilja att ta lika stort ansvar som Sverige. Englands utträde ur unionen där invandrarfrågan var det som var huvudfrågan om man skulle stanna kvar eller gå ur är ett lysande exempel på vad som händer när  våra politiker runt om i Europa slutat lyssna på folket .

 

Om inte annat borde väl den politiska situationen i Sverige visa för Stefan Löfven vad som händer när politikerna slutar att ta hänsyn till vad medborgarna tycker. Då växer nya politiska konstellationer fram där man i Sverige kan konstatera att fler och fler medborgare vid val väljer andra alternativ än de etablerade partierna. Stefan Löfven säger att i Sverige kommer det inte att bli någon folkomröstning om utträde i EU så länge han bestämmer. Så säger en stadsminister, vald av folket i demokratiska val , där regeringsordningen säger att all makt skall utgå från folket. Låter mer som en regeringschef i en diktatur.    .

 

  

Runt Europa växer motståndet mot invandring där de politiska partier som har att stoppa invandringen som politisk agenda växer så det knakar utan att men reagerat i tid. Medborgarna uppfattar de etablerade partierna som totalt likgiltiga inför situationen. England blev väl förhoppningsvis en väckarklocka för politikerna , att man  inte kan tvinga på medborgarna politiska beslut utan att de är med på noterna.          


tn






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards