Alla inlägg den 23 juni 2016

Av tommy norum - 23 juni 2016 07:00




   

 Skattehöjarpartiet på marsch !  

  

NU HÖJS SKATTERNA MED ÖVER 50 MILJARDER. 

Regeringen har hittills höjt skatterna eller aviserat höjningar på över 50 miljarder kronor. Motsvarande för skattesänkningar handlar om knappt 4 miljarder kronor. I vår PM ”Skattesmäll 2015–2017 – Regeringens genomförda eller aviserade förändringar på skatteområdet”



Bara att konstatera att pensionärer och sjukskrivna och de som går på försörjningsstöd är de stora förlorarna när de rödgröna som vanligt brandskattar medborgarna för sin visioner när man skall försöka skapa det nya mångkulturella samhället som är en förutsättning för Sveriges överlevnad låter från talarstolarna  runt om i landet.  .  

 

Löntagarna lyckas förhandla sig en tusenlapp mer i månaden men som sedan den rödgröna regeringen  med hjälp av Vänsterpartiet  hämtar in i högre skatter. Men pensionärerna då som i bästa fall fick en 50 lapp i mindre skatt hur skall de kompenseras utan att bli drabbade med sämre köpkraft. Bara att konstatera att bil är inte att tänka på för framtidens pensionärer där man nu aviserar för en ökning av bensinpriset på grund av skatter med 60 öre litern.

 

Där rök hela skattesänkningen för en som kör 1000 mil om året. Har man sedan villa så gör den nya energiuppgörelsen med höjda skatter på el att man nu ligger på minus. Har man sedan oturen att bo i en kommun som flaggar för en höjning av kommunalskatten eller landstingskatten så tär det också på levnadsstandarden där allt mer av pensionen går till höjda skatter av alla de slag. Ökad skatt på lättare fordon, på tobak, på sprit, Sedan diskuterar man både höjd fastighetsskatt förmögenhetsskatt och arvs och gåvoskatt.

 

Löntagarna med sin månadsökning av lönen på 1000 kr går kanske plus i slutändan men vi andra då som inte kan räkna med ökade pensioner, sjukbidrag eller försörjningsstöd hur skall vi få det hela gå ihop med alla dessa skattehöjningar som gör att vi får ytligare år av sämre köpkraft som innebär an allt sämre livskvalité på ålderns höst. 

Hur var det nu ni Socialdemokrater och vänsterpartister det stämmer tydligen inte att ni värnar om de svaga i samhället. Eller måste man ha ett kollektivavtal för att bli sedd och få förståelse för situationen . Ni ondgör över att ingen klarar sig på under 15000 kr i månaden när ni  pratar löner. Men att det finns 10000 tals pensionärer som inte ens kommer upp till hälften av den summan det struntar man i verkar det som.

 

Pensionärer nu är det dags för att göra upp med de etablerade partiernas oförmåga att ta situationen på allvar och tvinga dem att före nästa val konkretisera sig hur man tänker sig att kompensera pensionärer för att upprätthålla samma köpkraft som löntagarna i framtiden.         


tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards