Direktlänk till inlägg 4 december 2016

Fredrik Reinfeldt hävdar fortfarande att hans flyktingpolitik är det som är framtiden för Sverige .

Av tommy norum - 4 december 2016 07:00 
Fredrik Reinfeldt framhärdar i Skavlan att den förda invandrapolitiken som han stod bakom är den enda rätta. Nu är det väl snart bara Fredrik Reinfeldt kvar som försvarar den naiva invandringspolitik som Alliansen stod för under sina år i regeringsmakten. Reinfeldt han fortsätter, nu i TV programmet Skavlan, stå upp för sin politik som han var pappa till genom att bjuda in alla världens flyktingar till Sverige. Här finns det plats påstår han när han flyger över Sverige och ser hur glest befolkat landet är. Att det finns andra dimensioner i ett flyktingmottagande att ta hänsyn till vill han inte låtsas om i Skavlan. 

 

Det vi kan konstatera att de Nya Moderaterna blev tvingade att tänka om till slut med risk att de annars blir helt utplånade av Sverigedemokraterna. Frågan är väl om inte Moderaterna kommer att distanseras till ett marginalparti i storlek som sina Alliansbröder när de moderata väljarna förstår att partiledningen har uppenbara svårigheter att läsa av verkligheten och anpassa sin politik efter den. Att vända kappan efter vinden och låtsas om att man inte har ett direkt ansvar för det vi nu upplever hur Sverige förändras negativt i stort sett på alla områden kommer att sätta sina negativa spår i förtroendet för partiet som kommer bli svårt att reparera om man inte fullt ut byter ut den sittande partiledningen.  

 

När nu de som tillhörde den innersta kretsen i partiet  kryper till korset och erkänna att de inte riktigt räckte till att analysera läget. I stället så försökte man med alla till buds stående medel sprida desinformation med en massa påstående om partier som inte godtog den flyktingpolitik som Alliansen med moderaterna stod bakom.   

 

 

  Mikael Sandström, tidigare statssekreterare i regeringen Reinfeldt skriver nu..Humaniteten i den svenska migrationspolitiken har brutit samman. Den kris vi just nu ser är en följd av händelser bortom vår kontroll – krig, terrorism och sönderfallande stater. Men ansvaret för att situationen blev så allvarlig i Sverige är vårt eget. Flera regeringar, inte minst den som jag arbetade för under åtta år, har begått stora misstag i migrationsfrågorna.

 

 

“Humanismen i migrationspolitiken har gradvis förtvinat under många år, men dog slutgiltigt förra hösten. Det finns inget vi kan göra för att återskapa den. Många människor kommer att fara illa, oavsett vad vi gör.”“Om vi inte vill acceptera att det skuggsamhälle som redan finns ytterligare växer, måste vi vidta åtgärder för att hindra människor från fattiga länder att komma hit. Det är inte cynism att påpeka detta. Det som är cyniskt är att låtsas att det inte finns ett dilemma. ”

 

“Vi måste vidta åtgärder som permanent, eller i alla fall för lång tid, gör Sverige mindre attraktivt för migranter, annars förvärras problemen ytterligare. […] Alltså måste familjeåterförening bli svårare för den som fått uppehållstillstånd i Sverige. Det gör ont att skriva detta.”Det stora problemet framöver kommer heller inte att vara pengar, utan att få tillräckligt många händer, fötter och maskiner som behövs för att bygga hus. Vi kommer att se ökad trångboddhet, nödbostäder och kanske även slumområden av ett slag som vi varit förskonade från under större delen av ett sekel.”

 

Hur vi än gör måste vi dock räkna med att en stor grupp aldrig kommer in på arbetsmarknaden, utan kommer att vara permanent bidragsförsörjd.”

 

 

Tänk att det tog så lång tid för personerna runt Reinfeldt att förstå var vi var på väg. Nej i stället så var alla som opponerade sig mot den naiva invandringspolitiken , främlingsfientliga eller osolidariska som inte ställde upp på Alliansens politik där allas lika värde var en grundbult i den invandringspolitik som Alliansen med Reinfeldt som stadsminister stod bakom

 


tn

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 4 juni 08:40

  Socialdemokraterna  sprider skolpolitisk propaganda under falska förespeglingar. .             Socialdemokraterna har styrt detta land med systematisk slapphet och lagt grunden för ökad otrygghet, splittring och räd...

Av tommy norum - Onsdag 3 juni 16:47

De senaste veckorna har tonläget höjts -  den borgfred som präglat politiken tycks nu vara över. Både från vänster och höger har smockorna åter börjat vina. Stefan Löfven har pressats hårt om att det svenska Corona arbetet måste utvärderas i en ko...

Av tommy norum - Tisdag 2 juni 07:15

Nog är det ett vettigt ställningstagande av  Sverigedemokraterna när migrationspolitiken utformas och regleras på statlig nivå bör dess effekter ses som ett statligt åtagande. I förlängningen bör staten vara huvudman för såväl boendesituat...

Av tommy norum - Söndag 31 maj 19:46

      Åmål på 1950 talet        

Av tommy norum - Söndag 31 maj 08:35

Bilder från Bengtsfors på 1950 talet                  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se