Direktlänk till inlägg 29 december 2015

Sanningen om polisens omorganisation i Dalsland av Sven-Åke Runelid

Av tommy norum - 29 december 2015 11:20


Sven-Åke Runelids profilfoto



Sanningen om polisens omorganisation i Dalsland


Bemanningen av polisstationen i Åmål dras in kvällar och helger.Om att den sista utposten vid polisen i Dalsland är hotad har jag skrivit många gånger i press och till beslutsfattare i ärendet. Man tackar artigt och överlämnar till polisledningen i Fyrbodal att bestämma.

En polisledning, som i första hand förstärker sitt eget hus och den närmaste omgivningen, mörkar och utför små korta blixtattacker mot Dalslands etablerade polisverksamhet. 
Man tar en bit i taget. Sedan drar man sig tillbaka och avvaktar reaktionen. Lite protester, som snart glöms bort, kan man alltid ta.

Först Dals-Ed och nu Bengtsfors. Politiker väcks sömndrucket om besluten. Pressen skriver några rader och allmänheten vet inte vad som har hänt.
PDskriver lugnande om att polisledningen lovar att Åmål inte berörs i samband med omorganisationen, men ”då ljuger pigan”, som Fridolf Rhudin sa i sin monolog.

Sanningen är den att det fr.o.m den 1 januari 2016 inte finns en enda bemannad polisstation i hela Dalsland under kvällar, nätter och helger.
Att polispatruller utgår från Mellerud och Åmål är som att berätta om kejsarens nya kläder. Att tro att Åmål skall täcka upp för Bengtsfors är bara ett utopiskt spel för galleriet. 
Mobila enheter kan aldrig ersätta trygghetskänslan av en bemannad polisstation, även om det ena inte förtar det andra.
Bengtsfors sitter med Svarte Petter, Mellerud med trumf på hand och Åmål fick slask i leken.
Snart har dalslänningarna bara en polisstation som är öppen vardagar mellan 10.30 och halv elva. 
Så gott folk, attackerna mot polisens sista utposter i Dalsland fortsätter.
Dalslänningen är foglig som lamm, som ropar att vargen kommer, tills ingen bryr sig.

Dalslänning: Protestera, överös politiker med krav, skriv på polisens facebook och andra social medier och kämpa!!!  It ain´t over until the fat lady sings . 
Politiker:  Anmäl  polisledningen i Fyrbodal till JO för trolöshet mot huvudman.
 
Vi i Dalsland skall ha samma rätt till service som storstäderna för de skattepengar vi betalar. Det kan gälla sjukvård, polis, kommunikation mm.

Mina försök att påverka regeringen, justitieutskott och rikspolisstyrelsen har hittills visat sig vara som ett skott i mörkret. 
För vem bryr sig, när polisledningen i Fyrbodal ändå gör som den vill, för de vet att det bara blir lite bräkande i hagen innan lammen tystnar.

Sven-Åke Runelid

 
 
inget kan

inget kan

29 december 2015 18:50

finns det några poliser kvar i Dalsland är på avveckling nu tar muslimerna över vi flyttar efter nyår

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 december 2015 09:51

Det finns en sak kvar att göra.

Det räcker liksom inte att bara se, förstå och kunna beskriva eländet. Hur galant man än svingar ordets svärd och/eller dribblar med orden. Man måste också kunna åtgärda problemet, och då inte bara peta på det och konstatera att liket saknar livstecken. Man måste kunna ge det livet tillbaka; att få hela aset på fötter och funktionsdugligt.

Och hur ska det gå till?
Ja, var sitter problemet?
Varför har det här tappat allt vad liv och rörelse heter?
Varför har det vi hade dött, och det inför våra egna ögon, medan vi själva bara stått och tittat på?

Läste föresten för en tid sedan om att det gick en man och sköt hej vilt omkring sig på en ort i Norrland. Lokalbefolkningen ringde polisen - som kom efter tre dagar ......

Det kanske är dags att återuppliva Sverige.

Men, som sagt, HUR???

Hur ska vi få liv i Sverige? Till det friska och hoppingivande Sverige vi hade en gång?
Vad är det för blodsugande elände som sugit, och fortsätter suga, ur all dess livskraft? Vad är det som har tömt våra resurser?
Vad är det som har tagit (dödat) vår vilja att leva vidare som fungerande nation?
Vad är det för ideologi som ligger bakom utdöendet av vårt eget lands funktioner?

Eller är det en insekt som smugit sig in under skallbenet på oss och ätit upp alla hjärnceller? Vi ser, hör och kan prata. Vi kan skriva och läsa men vi kan inget förstå och göra.

Eller är det en tankemässig kullerbytta som gjort att vi tappat orienteringen i vår begreppsvärld?
Eller är det vi som har dött och därför går omkring som zombier förintande allt friskt runt omkring oss? Likstelheten, ("förmågan" att inget göra) är uppenbar. Vi går liksom handlingsförlamade bakom en glasvägg och kan inte nå igenom.

Och de vampyrer som bitit halsen av oss och sugit ut allt det vi hade, både upp till och nertill, borde ju istället infångas och förintas och inte låtas fortsätta som om de var ute på ett socialt och lovvärt uppdrag.

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards