Direktlänk till inlägg 24 augusti 2013

Är det ironi eller allvar hos dessa visionärers inlägg i debatten.

Av tommy norum - 24 augusti 2013 07:00


 . Vi ser fortfarande att fokuset på vad som är viktigt för Åmåls fortlevnad fortfarande lyser med sin frånvaro i politikernas syn på hur man skall lösa den nedåtgående trenden med hög arbetslöshet, minskad befolkning och utgifter som inte står i relation till skatteintäkterna. Här tror man fortfarande på besöknäringen med jippon för att locka hit gäster som skall spendera sina pengar på konsumtion i Åmål är en del av lösningen.


Resultatet är nerslående med facit i hand. Fortfarande flyr köpmännen Åmål på grund av dålig lönsamhet och lämnar stora spår i tomma lokaler efter sig i Centrum. Men fortfarande så stönar sig visoinärerna kvar i konceptet med ökad satsning på besöksnäringen när man så tydligt med  facit i hand kan se resultatet av det hela.


Men som en tjänsteman utryckte sig att har vi inte gjort dessa satsningar så har kommunens utveckling varit ändå sämre. Hur man kan komma  fram till en sådan analys av läget är det nog många som frågar sig. Kanske det ändå speglar tänket i de kommunala förvaltningarna där man tydligen tror sig kunna visa upp resultatet med sådana argument antingen går det åt fanders men man med det synsättet ändå översätter det till något positivt att det ändå kunde gått ändå sämre om man inte gjort satsningen.   Jag skulle vilja se den företagsledare i näringslivet som godtagit den förklaringen vid en investering som inte fick den förväntade resultatet.  I kommunala förvaltningar är det nog mer vanligt än undantag med sådana slutresultat av visionerna.  Åmåls kommun är ett lysande exempel på detta.    



Detta skrevs för ett år sen i bloggen


 


 Höj  blicken  och hys hopp är rubriken i dagens visionsdrömmare Anders G. Larsson.


Visionärerna i kommunen har nu vaknat till och låter PD:s läsare genom Synpunkt få ta del av drömmarna för att få Åmål på fötter.

Förutom varmbassäng på Örnäs, utbyggnad av campingen där väl Örnäsvallen får  offras för den goda sakens skull , ett kulturcentrum runt gamla kyrkan , konstfrusen isbana i centrum, rivning av Marinan och ett hotellkomplex i anslutning till Seaside så har vi nu fått en Smögenbrygga och ett spa hotell med äventyrsbad där en rivning av Örnäs restaurangen  är en del av projektet.

Att sen Anders G Larsson förordar en rejäl sänkningen av kommunalskatten i det ekonomiska tillstånd Åmål befinner sig i för närvarande kanske ändå speglar att skribenten inte riktigt ligger i fas med verkligheten när han ger uttryck för sina visioner.   


Byggandet på Måkeberg är väl inte längre någon vision utan kommer väl att sättas igång så fort medborgarna som är direkt berörda fått säga sitt, en medborglig rätt som är en del av vår demokrati men som tydligen inte faller dessa ja eller visionstyckare i smaken förstår man med all denna galla som spys ut över Drakens hyresgäster när de ger utryck för sin frustration i överklaganden över  byggprojektets utformning som direkt berör deras boendemiljö.


Håll käften och gör som vi säger är nog en dålig utgångspunkt för att få förståelse för sina visioner nu och i framtiden.


Vi  får väl ta till oss dessa visionärers tyckande i frågan. Men sanningen är väl att ibland har man svårt och avgöra om det är  i ironiska ordalag man ger sig in i debatten eller om man verkligen menar allvar i sina inlägg.   

  

 
 
Ingen bild

realisten

23 augusti 2012 11:44

Bra att dessa visionärer börjar gå in debatten .Jag tror att varje gång dessa drömmare tar till orda så vinner nej säjarna eller realisterna terräng hos Åmålsborna. Larssons inlägg var inget undantag.

 
Ingen bild

Åke Olsson

23 augusti 2012 15:08

Senaste nytt från en skvallrig visionär.Obs!ej realist och bakåtsträvare.Att kommunen skall investera 600.000 kronor i kompressorer till konstsnöläggning på grusplanen vid Måkeberg.Syftet är att anlägga ett antal skidspår med små gupp,så turister stannar här istället Sunne,Torsby eller Sälen!Det är självklart att alla ställer upp på detta projekt.

 
Ingen bild

undrande

23 augusti 2012 21:35

Vem vill inta ha sänkt skatt. Det är just visionärer som Larsson som gjort att vi har så hög skatt i kommunen, fattar han inte detta tro.

 
Ingen bild

Nej sägare

24 augusti 2012 06:52

Herr Larsson varför inte ett kasino på Örnäs också.

 
Dennis W

Dennis W

24 augusti 2012 12:06

Det verkar som om Mr. Larsson är ute och cyklar.

/dennis W

http://www.planera-barnkalas.se

 
Ingen bild

vårdare

24 augusti 2012 20:06

Varför inga visioner om skolan, vård och omsorg ? Varför få vi inom vård o omsorg inga fria arbetskläder, varför blir våra dagisgrupper större och större, varför ökar de lärarfria lektionerna på Karlberg ? Det borde nog mr Larsson ta en sig en funderare över.

 
En av nejsägarna

En av nejsägarna

25 augusti 2012 17:02

Herr Larsson har inget körkort, i alla fall inte inom ekonomi. Herr L borde läsa dagens (25/8) PD sidan 4! Det är skrämmande läsning om kommunens ekonomi. Kanske en skattehöjning med 2 kr skulle lindra en katastrof. Skulle inte förvåna om många tar till flyttlasset. Men
Herr Larsson med sina kompanjoner ordnar säkert upp problemen med sina investeringar !

http://URL

 
Ingen bild

realist ej drömmare

25 augusti 2012 19:48

Skrämmande att personer runt herr Larsson haft sånt inflytande över politiken i Åmål som gör att vi nu befinner oss i en ekonomisk situation som borde innebära tvångsförvaltning för att säkra medborgarnas tillgångar.

 
nyfiken

nyfiken

25 augusti 2012 19:55

när sosarna fick makten skulle allt bli bra dom höjde skatten 35öre skulle sänka efter 1 år nu blir det ingen sänkning vemfan hadde trott det är vii åmål så jävla dumma så vi går på detta vid varje val helt otroligt

http://url

 
Ingen bild

Sunt förnuft skadar inte

26 augusti 2012 18:52

Nu har vi fått svart på vitt vad våra politiker ställt till med i sitt visionsarbete när vi läser i PD om kommunens ekonomi. Hur vore det om också visionärerna började inse alvaret.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards