Alla inlägg den 5 juni 2012

Av tommy norum - 5 juni 2012 18:14

 

Vi läser i PD att idrottsplatsernas drift dyrare än beräknat. Inte så lätt för den nya förvaltningen att städa upp efter den gamla samhällsbyggnadsnämnden där Thomas Ohlsson  ( f) basade som ordförande och  där Tommy Jingfors var verksamhetschef.  Nu när det är ordning och reda i förvaltningen går det inte längre att disponera om kostnaderna lite hur som helst på de olika enheterna för att få debet och kredit gå ihop i slutändan.


 Örnäs camping har ju under en massa år fungerat som mjölkossa när pengarna i budgeten för fritid inte riktigt räckt till, förövrigt troligtvis inte den enda verksamhet som fått avstå för att sopa igen spåren efter felkalyleringar i fritidssektorn . Det var bara för Thomas Ohlsson ( f )  och blåsa fullmäktiges ledarmöter med fejkade påståenden om att det behövdes mer pengar för att täcka underskottet på Örnäs när det i själva verket var kostnader i andra verksamheter som Ridhuset, Högheden, Örnäsvallen mm som låg och belastade  Örnäs campings resultat.


Droppen var väl när man ser på Örnäsvallens drift med omklädningshus där både  uppvärmning och elkostnader under många år belastat  campingen  utan att politikerna varit medvetna om detta , eller ?.

Det mest anmärkningsvärda var väl när Örnäsvallen begåvades med ett nytt omklädningsrum på någon miljon där Tomas Ohlsson och Tommy Jingfors tyckte att det skulle belasta Örnäs camping där användandet av lokalerna under bluesveckan var argumentet  för att föra över kapitalkostnaderna till campingen.


Är det inte Campingen så är det våra båtplatser som Tommy Jingfors tyckte att skulle belastas både med ssåvs klubbhus, bryggor eller den nya båtfarleden till Mellerud, där till och med gästhamnens investeringar hamnade på båtplatserna men intäkterna på ca 200000 kr per år hamnade i fickan på Turistorganisationen.   Detta är en del av det som kommit fram i min lilla granskning av samhällsbyggnadsnämnden verksamhet under Thomas Ohlsson ( f ) ledning som förhoppningsvis rättas till. Att sen vår samarbetspartner Säffle i den nya organisationen titt som tätt stöter på oklarheter i  verksamheterna som gör det svårt för att få pengarna att räcka , det som  låg under den gamla samhällsbyggnadsnämnden är inte ett dugg förvånande.


Lägger man sen till det klantiga upplägget i Hamnterminalen så blir man lite förundrad att  Thomas Ohlsson  (f) fortfarande finns kvar i kommunalpolitiken. Skall bli spännande att ta del av revisionsrapporten på Hamnterminalen som nu är klar . Kanske får vi  då ytligare bekräftelse på att Thomas Olhsson kanske inte riktigt räcker till i sin roll som politiker och ibland verkar det som han är den enda som inte förstår detta. Skall Folkpartiet inte totalt tappa förtroendet i kommunalpolitiken i fortsättningen så får man nog se över sitt hus och vid nästa val få kandidater på valbar plats som förstår vad uppdraget som representant för medborgarna innebär. Annars finns väl det risk att man totalt försvinner som parti från den politiska kartan i kommunen för gott.  


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards