Alla inlägg den 6 juni 2012

Av tommy norum - 6 juni 2012 11:17

Nu har vi fått bekräftelse på ytligare en verksamhet inom den kommunala sfären där slöseriet med våra skatter fortgår i Sverige. Vi har nu sett att skola ,vård och omsorg i privat drift kan göra stora vinster i sina företag när den schablonmässiga prissättningen sker med utgångspunkt från kommunernas kostnader.

Nu senast är de assistansservicen som kommit in på marknaden med privata utövare där stora vinster genereras på grund av slöseriet i den offentliga sektorn. Någon gång borde väl också dessa fanatiker mot att släppa in privata aktörer i kommunerna få upp ögonen på att dessa kan utöva tjänsten betydligt billigare och effektivare och lika bra som kommunerna.

 Den senaste utredningen om vård och omsorgssektorn som Socialstyrelsen kom med för någon vecka sen slår undan benen på dessa idealister som med enda argument hävdar att man inte skall kunna tjäna pengar på  skattefinansierade tjänster , de skall oavkortat gå till medborgarna, när  man nu konstaterar att det inte finns några skillnader i servicen  mellan privat drift och offentlig .


En ny prissättning kanske, där de privata genomsnittliga kostnaderna skulle vara normgivande, vilket nog vore  en katastrof för kommunerna om de skulle tvingas driva sin verksamhet med den utgångspunkten.  När  schablonersättningen  utgår från de kommunala kostnaderna och där de privata med den ordningen kan ta ut stora vinster borde ju få vilken intelligent person som helst att reagera på det uppenbara slöseriet inom det offentliga. Men  istället vill man förbjuda eller så koncentrerar man sig i sin argumentation på vinsterna , de vinsterna som utgår från en prissättning med utgångspunkt från ett slösande i det offentliga . Varför inte fokusera sig på grundproblemet där slöseriet i kommun och landstingssektorn banar väg för dessa många gånger omotiverade vinstuttag som sker i det privata .   


Nog blir det en konstig debatt när  man från Vänstersidan höjer rösten om det kommer ut vinster med  från skattefinansierade verksamheter i privat drift . Men man håller tyst om slöseriet i den offentliga sektorn  som genererar dessa vinster.Tjäna pengar det är fult i vänsterns ideologi men att slösa bort motsvarande det reagerar man inte för.


Bara att konstatera att för medborgarna blir slutsumman den samma dålig utnyttjande av våra  skatter.  




 


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards