Alla inlägg den 1 januari 2011

Av tommy norum - 1 januari 2011 12:08

Det skall bli intressant se hur dessa debattörer främst från fastighetsägare och affärsinnehavare reagerar på satsningar utanför Centrum, de som hela tiden hänvisar till framtiden när de försvarar förslag som t.ex hotellbygget på S.Hamnplan vilket inte blev av på grund av att kommuninnevånarna tyckte till för att rädda miljön runt vår småbåtshamn.


Vi får nu se om den tänkta etableringen av ett minicentrum vid E45 där norrmannen Arild Aaserud har planer på att satsa är lika intressant för våra fastighetsägare i Centrum.

För inte så länge sedan så försökte  de stoppa etableringen av Profab på sin tid med en intensiv lobbing hos våra politiker, inlindat i argument   att det tar  död på Centrumhandeln och därigenom risken att förlora hyresgäster i sina fastigheter

Samma reaktion kom också när etableringar runt Dalhall kom upp till debatt på sin tid där de egna intressena genomsyrade debatten med samma argument.







Etableringar som det visat  sig  utvecklat Åmål som handelsstad där Profab och våra mataffärer är navet i hela utvecklingen som lockar konsumenter till kommunen. 


Stoppa nu inte förutsättningarna för nya etableringar genom att försöka skydda de som redan finns i kommunen - det har visat sig varit fel med facit i hand. Konkurrens är det som driver ner kostnaderna och som också utvecklar utbudet för konsumenterna, betydligt viktigare argument i politiska beslut än att gynna  fastighetsägare som mer ser till sina egna intressen än hur kommunen utvecklas över tid. Övrig handel och en handfull fastighetsägare skall inte sätta agendan på hur kommunen skall utvecklas i framtiden det har deras agerande tidigare visat  hur fel de har haft i sina försök att stoppa etableringar när man ser på den utveckling kommunen har haft som handelscentrum i regionen.


Michael Karlsson du är inte vald på något mandat från fastighetsägare och handeln utan från våra medborgare som valt dig att i huvudsak föra deras talan i politiken där konsumenternas intresse är långt mycket viktigare än att tillfredställa profiten hos våra fastighetsägare. Tar också för givet att dina egna intressen i Centrum  skall sätta negativa spår gentemot konsumenterna i ditt politiska agerande . 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards