Direktlänk till inlägg 24 september 2010

Nedräkningen av bloggen har börjat.

Av tommy norum - 24 september 2010 15:41

Med all information som kommit mig till del från tjänstemän, kontorspersonal, politiker i ledande befattningar, allmänheten både genom telefonsamtal, brev, mail där i huvudsak informationen varit tvivelaktigheter med kommunala medel.  

 

Här är början till några axplock ur informationen innan bloggen avslutas för gott efter September .


Vi har gästhamnens intäkter på 100 000 kr som uteslutande går till turiskontoret. En intäkt som ligger utanför budgeten , med en arbetsinsats som motsvarar ca 20 000 kr/säsong så får Turistbyrån en extra inkomst kanske för att anställa den

sommarjobbare som har direkt anknytning till en hög tjänsteman i samhällsbyggnadsförvaltningen. Kapitalkostnaderna för all upprustning av gästhamnen hamnade i den självfinansierade småbåtshamnen.


En fördelning som jag nu hoppas att vår ekonomichef har fördelat om på rätt ställe och där också investeringskostnaderna ligger med men också  ser till att intäkterna från gästhamnen ligger i paritet med arbetsinsatsen och inte är någon extra dusör för att bidra till anhörigas anställningstrygghet under sommaren.


Jag hoppas också att de arbetsinsatser som småbåtshamnen behöver ligger i rätt nivå. Där har förut förvaltningschefen efter eget huvud fördelat kostnaderna utan ett ordentligt underlag. Det har saknats rutiner för arbetsorderdokumentation om var arbetsinsatserna var utförda.


Småbåtshamnens budget innehöll kostnader och insatser i löner som inte har någon verklighetsförankring.   


Jag måste säga att maken till amatörmässig förvaltning av våra skattemedel som har varit i samhällsbyggnadsförvaltningen trodde inte jag existerade förrän jag började gräva och förstod att det är mycket svårare att hitta saker som gått rätt till i förvaltningen i våra investeringar än tvärtom.

 

 Det här speglar tyvärr saknaden av kunskap, kompetens både bland politiker och vissa tjänstemän. Framförallt så besitter våra förtroendevalda revisorer inte  den kunskap som borde vara en självklarhet när de skall skydda innevånarna från övergrepp i förvaltningarna.  


Tyvärr så har våra politiker fortfarande svårt att skilja på sina egenintressen när de ser till att överföra skatter till verksamheter långt ifrån kärnverksamheten.


Politikerna har nyss tagit beslut om en återuppbyggnad av Hamnterminalen utan att först gardera sig för att få hyresgäster som kan betala den marknadshyra som måste till för att inte vi skattebetalare skall bidra med våra skatter.

Olika Intressenter skall erbjudas lokalen för hyrning därigenom går man förbi kommunallagen och marknaden är det som bestämmer hyresnivån 


Kruxet är, finns det ingen som är villig att betala en hyra som  täcker investeringskostnaden så står vi där med skägget i brevlådan och får med våra skattemedel  lägga till mellanskillnaden. Detta helt lagligt utan risk för att få någon polisanmälan på sig för subventioner. Det belyser verkligen politikernas ovilja att ta sin roll på allvar att prioritera kärnverksamheten.


Stadshotellet har det upplägget där marknaden bestämmer hyresnivån med eller utan bidrag. 


Här tar verkligen våra politiker en chansning för att bluesen skall kunna få sina lokaler till nästa år. Kan bli en dyr affär för oss skattebetalare. Det där med att politikerna säger sig vilja satsa på kärnverksamheten det skall man nog ta med en nypa salt i alla fall efter valet. Ett scenarium som kommuninnevånarna skall ha i beaktande när hyresförhandlingarna är avslutade med den nya hyresgästen till hamnterminalen.

 

Fick vi de 1,3 miljoner om året för att klara kapitalkostnaderna i investeringen eller blev vi förlorare igen som när vi i åratal bidragit med miljoner för att täcka underskottet i fastigheten,  kostnader som tär på kärnverksamheten för att tillfredställa politikernas intresse för bluesen ?

  

 
 
Ingen bild

kenneth

25 september 2010 14:17

Tommy

Lägg inte ner din blogg,den har varit mycket
intressant.

 
Ingen bild

bloggläsare

25 september 2010 17:54

Jag läser din blogg flera gånger i veckan och förstår inte hur vi i fortsättningen skall få informaqtion vad som sker bakom kulisserna i Åmål.
Snälla Tommy fortsätt ditt grävande,det är den enda information vi har tillgång till när inte PD
vill ta sitt ansvar.

 
Ingen bild

kvickroth

25 september 2010 20:46

Nej gå ut med namnlistor på hur många som vill ha kvar bloggen,jag hjälper dej gärna för nästan alla jag känner vill ha kvar den

 
Ingen bild

bloggläsare

25 september 2010 21:50

Tänk om Tommy. Vi behöver sådana som dig,inte rädda för att tala om sanningen vad som förekommer i Åmål.Jag tror att det många som kommer att sakna bloggens information.

 
Ingen bild

Gunnar Tegner

26 september 2010 14:37

Jag håller med om att eftersom PD inte tar sitt ansvar att syna kommunens skötsel, så har du gjort en insats för att politikerna skall förstå sina uppdrag, framförallt revisorerna. Jag vet inte om du har rätt iallt men jag uppskatar ditt sätt skjuta.

 
Ingen bild

ibland bloggläsare

26 september 2010 18:55

På tiden att du lägger av med dina fantasier.
Finns ju inget som har bekräftas av dina påståenden i bloggen. PD kan ju inte som du hitta
på olika saker om ditten och datten. Förstår inte att de tjänstemän och politiker som är utsatta polisanmäler dig för förtal och ofredande.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

26 september 2010 19:19

Vadå "inget som har bekräftats"? Visserligen försöker politker och tjänstemän tiga ihjäl saken och PD sköter inte sitt uppdrag att granska de som styr, men nog går det att få bekräftelse på vad Norum skriver.

Allt material är offentligt så gå till kommunen och be att få se själv! Det som har kommit fram här är bara toppen på isberget.

 
Ingen bild

högerpartist

26 september 2010 20:30

Svar till ibland bloggläsare
Poängen är att såväl politiker som tjänstemän inte alls är förtalade ,och de vill minst av allt blanda in några poliser eller förvaltningsdomstolar av rädsla för att då kommer sanningen fram..vore fallet annorlunda så skulle ju åtskilliga tjänsfemän m.fl rusat till domstol redan för ett halvår sedan...
Det gick att tiga ihjäl fusket och allt kommunalt maktmissbruk så länge Tholin satt på tron
och vägrade skriva om just det som han borde skriva om
Men tack och lov så sprang sanningen ikapp

 
Ingen bild

Peter

28 september 2010 20:58

Till dig ibland bloggläsare!!!
Vet ej vilken värld du lever i, men allt i denna blogg är helt sant och endast fakta som vilken normalbegåvad person som helts kan plocka fram dukument genom att gå till kommunen och begära ut papper. Problemet med dig och en massa andra är att ni inte vet eller förstår att det fuskas och myglas med pengarna i kommunen, där vissa skor sig och får förmåner genom att känna rätt personer.mm.mm.mm Hoppas nu Mikael och svante har förmågan att skicka hem de personer som har myglat i åratal och plocka in kompetenta politiker/tjänstemän som jobbar för Åmålsborna

 
Ingen bild

Bloggläsare

28 september 2010 22:43

Det är bra att Tommy Norum nu tar time out så all
information får sätta sig hos våra politiker.
Lite tjatigt med upprepningar i informations-
flödet i bloggen. Det blir inte mer sant för att de upprepas gång på gång. Nu kanske politikerna får tid och tänka över sina misstag och förhoppningsvis tar till sig det i fortsättningen.

 
Ingen bild

Åmålit-inte

28 september 2010 22:46

Tack och godnatt Kurt S med alla ja-sägare!!
Det sägs att makt förblindar, och sällan har det varit så flagrant förekommande!
Är ingen sosse, men väldigt skönt att en förändring kom till stånd. Kanske kan saker och ting normaliseras nu?

 
intresse

intresse

12 oktober 2010 20:34

tillfällig bloggare du kanske inte vill ha reda på sanningen du är nog en sån der jävla gråssosse som är med när det blåser åt ditt håll släng dig i väggen

http://url

 
extra inkomster

extra inkomster

8 februari 2011 21:38

Alltid kul med extrainkomster. :)

http://extra-inkomster.se

tommy norum

9 februari 2011 08:13

Om du tror att mitt skrivande ger en enda krona i extrainkomst då har du fel. All reklam som finns i bloggen tillfaller bloggplatsens.se för att vi bloggare skall kunna skriva gratis på nätet.

 
Ingen bild

rätta mej om jag har fel

11 februari 2011 22:03

På tal om inkomster HC- verksamheten inkl bardisk
är till salu för utropspris 2.5 milj kr
betyder det att dom pengar kommun gick in med (för att inte stället skulle rasa totalt) och återköpte marken..redan är återbettalade..?

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

12 februari 2011 11:12

@rätta mig om jag har fel: det där har jag helt glömt bort, men det stämmer ju. Vad var det kommunen återköpte och hur mycket pengar rörde det sig om? Minnet sviker mig.

 
Ingen bild

också observant

12 februari 2011 20:01

Vill minnas aatt siffran var 1.9 miljoner
men är inte helt säker,men sen har allt tydligen tystats ner,har i varje fall inte läst något i PD

 
Ingen bild

undrande högriskkapitalist ?

13 februari 2011 10:19

Får jag också 1.9 miljoner om jag åker till sälen med Kurt Svensson..

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

13 februari 2011 12:13

Det skulle vara mycket intressant att få reda på exakt vad kommunen bidrog med och vad som har hänt sedan dess. Jag hoppas att någon som är på plats i Åmål kommer att kolla upp saken på kommunen och rapportera här.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards