Alla inlägg den 11 januari 2015

Av tommy norum - 11 januari 2015 07:00


Kampen för det fria ordet tar en alldeles för stort utrymme i västvärldens medier när journalister är inblandade att bli utsatta i sin yrkesroll.


Då finns det inga gränser hur kollegerna i olika medier ställer upp och rapporterar om händelsen..Tjugo civila döda i en terroristattack i Europa det får med sig att man samlar hela världens ledare för att bekämpa våldet och terrorister på hemmaplan. Kanske skulle man tagga ner en aning och med lite självrannsakan se hur vi i Europa med vår militärmakt våldför sig mot civilbefolkningen i terrorbombningar för att komma åt de terrorister som i Islams namn krigar för att ta den religiösa och politiska makten .


 En liten notis i tidningen när Amerikanerna råkade missa målet i sin Talibanbekämpning där hundra civila dör , många barn, eller när Frankrike missar ett mål med en mesil i ett flygangrepp i Irak och femtio civila dör.

De som inte har ett dugg med kriget att göra blir i bästa fall ett litet inslag i Aktuellt eller kanske en notis i någon tidning . Men när man på hemmaplan får smaka på samma medicin i kriget då finns inga gränser för mediebevakningen .

För att inte tala om dessa illdåd som förs i kriget mot civilbefolkningen i Afrika där man rövar bort hundratals barn , en del mördas en del , en del våldtas, en del tvingas in i gerilla arméer.


Detta håller på år efter år men där reaktionerna från både media och politiska ledare är minst sagt ljumma om man jämför med det som hänt nu i Paris. Media och politiker pratar i olika sammanhang om främlingsfientlighet, utanförskap, människors lika värde men det är tydligen bara aktuellt på hemmaplan förstår man när man tar del av reaktionerna över illdåden i Paris . Sker övergreppen utanför Europa eller Amerika, i många fall av misstag ,där det egna landets militärer är inblandade och med betydligt mer drabbade i civilbefolkningen , då blir det i bästa fall en liten notis i media.

flera 100 000 tals civila har dött i västvärldens terroristbekämpning  på senare år, men inte på hemmaplan , då räknas det inte förstår man av politikernas och medias uppvaknande när man själva råkar ut för samma sak. 


Frågan är väl om inte detta är en skenhelighet på högsta nivå i politiker och medievärlden och där man nu borde inse att var än ett övergrepp mot civila pågår, det kan vara av misstag eller av beräknade terrorister, så känns det precis lika orättvist för de som blir drabbade oavsett syftet.   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards