Alla inlägg den 25 juli 2013

Av tommy norum - 25 juli 2013 07:00


 


Det där med vänlighet och omtanke har många aspekter och kan verkligen ställa till det i våra politiker och tjänstemanna hjärnor.


Omtanken och vänligheten till våra gäster på Örnäs Camping hör tydligen till prioriteringarna för våra politiker och tjänstemän kan man förstå när man nu med skattepengar går in och driver örnäsrestaurangen under sommaren. Att man inte fick någon arrendator som ville satsa där beror endast på en sak, det går inte att få lönsamhet i rörelsen. Vad säger våra restaurangägare i kommunen när nu kommunen har vänligheten att börja konkurera men med helt andra förutsättningar där skattebetalarna troligtvis får vara med och subentionera  verksamheten som man gjort de senaste 10 åren med campingen.

Här har varje skattebetalande Åmålsbo varit vänlig nog att subventionera boendet på Örnäs, skall man nu även subventionera ätandet när man går in och driver restaurangen med kommunala medel som kommer att bli en konkurrent för våra etablerade matställen.

Vi har mataffärer och ett stort utbud av matställen i kommunen som våra subventionerade gäster har att välja mellan utan att kommunen skall gå in och röra om i grytan och med skattepengar konkurera på just det som våra politiker under åratal påstått vara grunden för satsningen på Örnäscamping, nämligen att locka våra gäster att konsumera i kommunen.

Man kan ju fråga sig hur dessa förvirrade politikerhjärnor tänker ? Här vill man satsa på vänlighet och omtanke fullt ut vad det nu kan betyda i förhållandet till våra småföretagare . Vi har mataffärer och ett stort utbud av matställen i kommunen som våra subventionerade campinggäster har att välja på och som är beroende av turister och där en stor del av årsomsättningen är på sommarhalvåret.

Knappast särskilt vänligt eller omtänksamt mot våra lokala småföretagare att bete sig på det sättet. Örnsäs camping har varit ett sorgebarn i många år med tjänstemän och politiker som utan den minskat bakgrund i varken ekonomi eller marknadsföring påstått en massa saker hur man skall få campingen att gå runt ekonomiskt. Stugor, fiske, där miljonbelopp lags ner utan synbara resultat. Nu vill man driva restaurang, man vill ha varmbassäng och spa i tron att det skulle lösa ekonomin.

Hur vore det om man först gjorde en ordentlig utredning vilka kostnader som väntas i fortsatt drift när dessa amatörer i form av politiker och tjänstemän utan att bry sig det allra minsta om vad våra skatter går till år efter år och kommer med förslag och som blivit utförda men som det verkar kommer man längre och längre bort från en ekonomisk lösning som gör att skattebetalarna går skadelösa ur Örnäscampingen.

Fortfarande gäller tydligen tuta och kör så får vi ser vad som händer, ett sätt att använda våra skatter på som jag trodde det var ett slut på nu.

Nog har vi betydligt mer ändamålsenliga mål i kärnverksamheten att fylla på än att år efter år utan en ordentlig utredning i botten fortsätta med att slänga pengarna i sjön på Örnäs camping eller ?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards