Alla inlägg den 21 augusti 2010

Av tommy norum - 21 augusti 2010 19:44

Socialdemokraterna och Miljöpartiet säger nej till en utökning i vindkraftsplanen medan Vänsterpartiet går med kapitalet och säger ja till en utökning.

Jag trodde att vänsterpartiet lämnat planekonomitänkandet där det  politiska upprättade målet som lades fram i årliga kongresser skulle följas utan en tanke på vad invånarna tyckte.

Tina Carlsson vänsterpartiet har nog inte riktigt förstått vindkraftsplanen och vad den står för med de kommentarer hon levererar om beslutet i PD.  Att dra in kärnkraft och kolkraft och den omöjliga utbyggnaden av våra älvar skulle vara skälet för vänsterns ståndpunkt i den utökade planen för vindsnurror för att klara energibehovet är bullskit utan dess like.

Dalsland tar med råge ansvar för den energipolitik som fordrars för mer vindkraft i den vindkraftsplan som tjänstemännen tagit fram utan att behöva nalla på andra områden.

 I den situationen händer det otroliga, vänsterpartiet av alla är beredd att gå ihop med kapitalets företrädare, markägarna och vindkraftsindustrin och köra över den starka opinion som protesterar mot den utökade planen som kommit till för att tillfredställa ekonomiska intressen. Här har verkligen inte Tina Carlsson vänsterpartiet levt upp till det hon lär ut i politiken.

Kan det vara så att Tina Carlsson också har fått bud från Centerpartiet om ett samarbete över blockgränsen, för att marginalisera Socialdemokraterna ? 

 Kan man samarbeta med Moderater så kan man också göra det med Centern med de fördelar både ekonomiskt och politiskt det kan föra med sig. Jag undrar verkligen om väljarna i vänsterpartiet anammar denna ståndpunkt .        

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards