Alla inlägg den 6 augusti 2010

Av tommy norum - 6 augusti 2010 14:45

Här har socialdemokraterna den största chans på länge att ta över rodret från Centern och politiskt få styra Åmål in i framtiden.

 Men vad gör man ? Man vill höja skatten 2011 med 0.35 öre vilket motsvarar ca 100 kr / mån för en normalinkomstagare.

Vad pensionärerna tycker när de förutom lägre pension nu också försämrar sin köpkraft ytterligare med kommunalskattehöjningar återstår att se i valet.

Det tyder på en omognad hos de socialdemokratiska ledamöterna när man lämnar budgetberedningens arbete utan att ge några avtryck på att vilja anpassa kostymen efter de inkomster som finns.

Det socialdemokraterna tydligen inte förstår i sina drömmar om en befolkningsökning är att redan nu så har kommunen mycket svårt att konkurrera om att få nyinflyttade till en kommun med en av Sveriges högsta kommunalskatter.

Vi drömmer om nya bostadsområden som skall etableras på sjönära platser i kommunen där lockelsen av miljön är ett argument, men där kommunen tar hutlöst betalt i form av kommunalskatt utan att det sätter några spår i ökad kommunal service.

Man använder argument för hur viktig bluesfesten är för kommunens överlevnad där en ökad konsumtion bidrar till den kommunala expansionen, men är i samma stund beredd att dra in köpkraften med motsvarande belopp i ökad  kommunalskatt.

Där Åmåls kommun leder i kommunal service är fritid, där fotbollen fått en oproportionell stor del av kakan av våra skattemedel.

Det kanske inte är så lätt för Micael Karlsson, huvudkandidat till kommunalrådsplatsen vid en Socialdemokratisk seger i september, att försöka spara pengar i en verksamhet som både pappan och svärfadern sitter som jokrar och i kraft av sina positioner i kommunen har ett finger med i fördelningen av var våra skatter hamnar. Har man bara skattehöjningar att ta till när det kärvar till sig i ekonomin och där konflikträdslan för nedskärningar i våra verksamheter är så uppenbar, det bådar inte gott för kommunens fortsatta överlevnad .     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards