Alla inlägg den 11 juni 2018

Av tommy norum - 11 juni 2018 07:00

 

De som vill framstå som seriösa journalister som tex på DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och många med honom i den etablerade mediabranschen som kritiserar andra blir helt plötsligt oanträffbara när de har ertappats med byxorna nere i hur de sprider fake news i sina tidningars nyheter. Tydligt är att DN har svårt att komma åt Tino Sanandaji utan att använda desinformation och ohederlig journalistik. Att använda några vänstra ekonomer för att svartmåla Tino Sanandajis senaste bok utan att också referera vad en uppsjö av forskare har för synpunkter är inte det vi kallar seriös journalistik utan ett sätt att föra desinformation i en sakfråga som inte stämmer överens med en politisk övertygelse som man besitter.

 

 

 

Den här mannen, Peter Wolodarski anser många inte kör rent spel i DN:s nyhetsbevakning. DN verkar ha blivit en politisk megafon från en politisk övertygelse snarare än att driva journalistik som speglar verkligheten.   

 

 

 

Man vet inte om man skall skratta eller gråta när man ser hur våra mediadrakar beter sig när man blir trampad på tårna i avslöjandet att de kör med fake news i sin nyhetsrapportering. När DN i ett reportage för några år sedan påstod att Sandviken tjänade en halv miljard per år på invandringen , något som regeringen inte var sena att ta till sig för att rättfärdiga sin flyktingpolitik. Trots en svidande kritik från forskare på området över resultatet och slutsatsen bland annat från Tino Sanandaji så vägrade DN att ta till sig kritiken.

DN lät artikeln vara kvar och följde inte själva upp de falska påståendena om ekonomin i Sandviken. Däremot uppmärksammade SD-ledaren Jimmie Åkesson det hela i ett tal i Almedalen vilket var naturligt i ett läge där sjuklöverns på alla sätt tog till sig alla nyheter som på något sätt rättfärdigar deras flyktingpolitik och DN reportaget blev en sådan nyhet som man behövde i det allt mer hårdnande politiska klimatet i invandrarfrågan där inte minst kostnaderna var en viktig sakfråga i debatten. Nu blev det i stället ett slagträ i debatten fån den motsatta sidan när Jimmie Åkesson påpekade hur regeringen och de invandrarvänliga partierna i sin propaganda för den pågående flyktingpolitiken använder konstruerade fake news påhittade av DN i sin marknadsföring av sin invandrarpolitik.  

 

”Jag lyssnade själv inte på talet säger Tino Sanandaji, men Åkesson citerade tydligen min kritik mot DN och nämnde mig flera gånger. Enligt Sanandaji insinuerade Wolodarski då min dåvarande chef nationalekonomiprofessor Magnus Henrekson via sms att negativ publicitet kunde vänta om inte institutet gjorde sig av med Sanandaji. Man kan ju undra vad som försiggår i huvudet på Peter Wolodarski när man tar till sådana metoder för att strypa fakta som kritiserar DN:s nyheter som fake news.  Allrahelst som man i ett senare skede fick krypa till korset och erkände när de nyligen publicerade en uppföljare till den ursprungliga artikeln och medger sent om sider att de kört med Fake news men fortsätter att nypa till Sanandaji genom att koppla samman honom med ledande sverigedemokrater. 

 

Sanandaji konstaterar även i sin Facebookstatus att ”så agerar media bakom scenerna”. Vidare skriver han att ”DN trodde väl att deras maffiametoder skulle skrämma mig till tystnad, och förstår i så fall inte hur kurders psykologi fungerar”. Kanske inte så konstigt att läsarna uppfattar att man får en mer nyanserad bild av verkligheten i de alternativa sociala medierna på nätet än tidningsdrakarnas många gånger konturerade, manipulerade och i bland totala tystnad om nyheter som inte passar in i deras politiska övertygelse. Det är inte första gången Peter Wolodarski anklagas för att låta sin politiska övertygelse styra medieutbudet på DN. 


tn



 




 

 

 

 





 

 

 

 

 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards