Alla inlägg den 5 juni 2018

Av tommy norum - 5 juni 2018 10:12


SCB: SD går framåt och S backar

Socialdemokraterna tappar stort och får endast 28,3 procent av väljarna, enligt SCB:s stora partisympatiundersökning, den sista innan valet. Sverigedemokraterna står för den största ökningen. Undersökningen visar också att Kristdemokraterna just nu ligger under riksdagsspärren. Tdigare S väljare uppger att de inte längre vet vilket parti de ska rösta på. Sverigedemokraterna går framåt nästan lika mycket och får 18,5 procent. I höst var den siffran 14,8.

  

I


Socialdemokraterna rasar i dagens SCB-mätning – till den sämsta siffran någonsin så nära ett val.

Partiet backar med 4,3 procentenheter till 28,3 procent.

Framförallt är det till soffan S-väljarna flyr, andelen osäkra ökar med 2,2 procentenheter.

– Det är klart att vi vill ligga högre, men det var väntat med en nedgång sett till andra mätningar, säger partisekreteraren Lena Rådström Baastad (S).


Kristdemokraterna får sin sämsta siffra i en majmätning under ett valår sedan partiet kom in i riksdagen 1991: 2,9 procent. Samtidigt går SD framåt starkt och får 18,5 procent. 

– Det här är ingen bra regering och det är klart att väljarna ser det, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson.




Av tommy norum - 5 juni 2018 07:00


Socialdemokraterna törs inte längre tala migration - vill i stället bara prata välfärd. Man kan ju misstänka att Socialdemokraterna känner att man inte behärskar ämnet fullt ut.     


I det läget går Stefan Löfven ut och klargör för väljarna att nu är det slutsnackat om migrationen: I stället skall Socialdemokraterna prata välfärd. Man skall med andra ord stoppa huvudet i sanden och sluta låtsas om att välfärdsfrågorna har ett direkt samband med migrationspolitiken. – Vi har redan hanterat migrationsfrågan och vi har presenterat vilken migrationspolitik vi vill ha långsiktigt. Nu gäller det att få debatten att handla om något annat än migration. Trots att man tror sig ha kontroll över invandringen och sägs stå för en restriktiv invandringspolitik visar statistik ifrån Migrationsverket att Sverige fortsätter ha rekord hög invandring

Första fem månaderna i år har över 50 000 uppehållstillstånd beviljas över 120 000 på ett år. Vi har stora problem i skolan där det visat sig i invandrartäta områden som klassas som särskilt utsatta av polisen finns ett mönster att nästan sju av tio 15-åringar i tex Bergsjön i Göteborg gick i fjol ut nian utan att vara behöriga till gymnasiet. Mönstret är liknande i många av de områden som av polisen klassats som särskilt utsatta, visar TT:s genomgång.  

 

Vi har också gått från en situation där migrationen beskrevs som en miljardvinst för samhället till ett läge där helt plötsligt nu när forskarna vaknade till liv fick fram att det är en brakförlust för samhället som kommer att sätta sina synbara spår i välfärden.

 

Att stoppa huvudet i sanden som det Socialdemokratiska partiet med Stefan Löfven gör genom att vägra prata migrationen och i stället försöka neutralisera Sverigedemokraterna genom att bara fokusera sig på välfärdsfrågorna utan att ha förstått att de båda politiska frågorna är tätt sambandbundna med varandra. Med de nya rön om våra migrationskostnader som man nu i åratal blundat för så blir nog Alice Teodorescu fråga hur välfärden skall klara av migrationen mer aktuell än någonsin.

 

Men Socialdemokraterna gör som man alltid gjort man löser allt med höjda skatter i stället för att gå till roten med det onda. Socialdemokraternas trovärdighet i migrationsfrågan fick ju medborgarna bevis på genom att låta 9000 ensamkommande barn utan asylskäl få ta del av vår välfärd. Vi kan förvänta oss kanske minst lika många anhöriginvandrare som väntar där ute att få komma hit. Vi har tiggeriet som Socialdemokraterna passar för, vi har hur många kommuner låter papperslösa ta del av vår välfärd i sociala bidrag utan att ha rätt att stanna i landet. Vi har med politikernas goda minne gett invandrare bättre förmåner i många av våra sociala välfärdsområden än våra egna medborgare.   

 

Men att som socialdemokraterna försöker göra sopa migrationsfrågorna under mattan och inte gå till roten med problemen och kostnaderna. Vi ska gå mot stora investeringar i välfärden, som vi redan har påbörjat, eller om vi ska tillbaka till stora skattesänkningar och därmed mindre resurser till välfärden, säger Stefan Löfven till GP som en känga till alliansen och SD. 

 

Frågan som väljarna borde fråga sig är nog om man först borde ordna till det miljardflöde som rinner ut från statskassan för migrationen innan man ger sig på stora investeringar i välfärden som det senare kommer att visa sig medborgarna får betala med stora skattehöjningar.   

               

tn



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards