Alla inlägg den 6 februari 2015

Av tommy norum - 6 februari 2015 07:00




Har kommunen inget lärt är rubriken i Christer Sävbloms insändare i PD .


Det är precis det de har, både hur man försökte lösa Dalbo båt affären och nu fastighetsägare Enger krav.

 I stället för att våra politiker har sprungit runt och lovar än hit och än dit utan en tanke på följderna så låter man nu man kompetenta tjänstemän ta över så att det blir rätt från början. 


Att det finns krafter som försöker få politikerna lova saker som de varken har kompetensen eller förståndet att avgöra har vi fått nog av efter Centerns och deras kommunalråd Kurt Svenssons härjningar i de kommunala verksamheterna som kostat skattebetalarna miljoner i onödan.


När det gällde Dalbo-båt affären så var ambitionen att för en gång skull göra rätt från början efter branden. Både när det gäller att får ett nytt hyresavtal som följer det fullmäktigebeslut som sa att alla investeringar skall betalas med hyresintäkter för att skattebetalarna skall gå skadelösa ur affären. Ett fullmäktigebeslut som man totalt struntade i att följa när den dåvarande kommunalrådet Kurt Svensson och med centerpartiet i ryggen godkände ett hyresavtal som blev en subvention på närmare en halv miljon om året i 25 år .

 Kanske Christer Sävblom också skulle ta åt sig den informationen och skriva insändare om detta i PD.

Att sedan en förvirrad före detta kommunalråd Kurt Svensson ( C ) inte står för sin försäkran att han inte lovat något över vad hyreskontraktet säger men sedan ändrar sig borde väl få en och annan medborgare att undra vad Centerpartiets förtroendevalda håller på med.

Det blev en dyr historia för skattebetalarna. Frågan är väl om inte centerpartiet skulle ta den kostnaden med sådan representanter som tydligen har svårt att skilja på vems förtroendeuppdrag man har att representera .


Total tystnad råder från Centerpartiet i Åmål när de borde förstå att hela Hamnterminalaffären med Dalbo-båtar och resultatet av den affären är facit på dålig styrning , dålig kompetens , och en total ogiltighet vad deras förtroendeuppdrag går ut på.   Här brydde man sig inte om fullmäktigebeslut, inte kommunallagen och visade en total nonchalans hur våra skattemedel användes .

Det var precis detta som den nuvarande politiska ledningen ville undvika och att nu för en gång skull göra rätt från början efter branden .

Men att sedan en förvirrat före detta centerpartistiskt kommunalråd i rätten ändrade sig vad han sagt och som sedan avgjorde hela processen genom att påstå att han lovat både det ena och andra gjorde att det hela avgjordes i en förlikning. Vad man har läst sig av den läxan är väl att vi medborgare skall tänka oss för mer än en gång vilka kandidater man skall rösta på vid nästa val.. Där väl Centern överlag inte precis rosat marknaden över hur man använd våra skatter under åren.

Att i insändare ta till påstående att man inget lärt sig skvallrar väl om att man inte riktigt är insatt i frågan.

När det gäller Enger så ligger det på försäkringsbolaget bord. Åkab har garderat sig mot skador på tredje man genom en försäkring som Skanska betalar . Frågan är väl då varför i herrans namn skall ÅKAB gå med på en förlikning när man garderat sig med en försäkring för dyliga skador. Om sen en uppretad Enger rusar in på Åkabs kontor under ett styrelsemöte och där personalen , inte VD ,  förklarar för Enger att VD sitter i ett möte och vill inte störas är väl full normalt för vilken organisations som helst.

Varför skulle Åkab gå med på en uppgörelse när man med dyra pengar just garderat sig genom en försäkring mot skador på tredje man. Skall man först betala dyra försäkringskostnader för att gardera sig och sedan gå med på en förlikning och skadestånd för att tillfredställa en desperat fastighetsägare som tydligen är livrädd för en oberoende sakkunnig besiktningsmans utlåtande i en rättstvist.

Låt rättstvisten ha sin gång i en rättegång där än hur än utslaget blir så går Åkab och dess hyresgäster skadelösa ur affären .

Det är precis så man förväntar sig att våra tjänstemän och politiker skall agera med våra skattemedel. Tyvärr så passar det inte alla när man heller försöker med intensiv marknadsföring för sin sak i massmedia gå förbi de rådande förhållandena genom en uppgörelse som drabbar Åkab och dess ägare som är vi skattebetalare

Om nu Enger är så säker på sin sak varför inte då gå vidare i en rättsprövning mot Åkab . Får han rätt då betalar försäkringsbolaget både den påstådda uppkomna skadan och rättegångskostnaden men Åkab går skadefria hur än utslaget blir. Så skall våra tjänstemän och politiker agera inför skattebetalarna.

Det har varit lite si och så med den saken under Centerpartiets ledning under åren. 

Så det som en sådan som Christer Sävblom borde ta till sig innan han tar till pennan och anklagar tjänstemän och politiker är ta till sig informationen med lite mer öppna ögon där alla parametrar övervägs och analyseras innan man uttalar sig . Med en med en bakgrund som före detta kommunchef så är det förvånande att man kan se så ensidigt på problemen. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards