Direktlänk till inlägg 16 november 2012

Får de tagna versionerna någon praktisk betydelse i politiken ?.

Av tommy norum - 16 november 2012 19:00



Att vara genuin är att vara äkta, öppen och trovärdig.


Omtänksam är att lyssna och bry sig om hur andra har det. .


Den som är aktiv är nyfiken..


- Den som är rädd och försiktig når sällan framgång. Därför ska vi vara modiga.


Jag undrar om inte våra politiker har ställt till det riktigt nu när de med sitt tagna versionsarbetet i Åmåls fullmäktige nu får möjlighet att  slå varandra i huvudet med argument där  man hänvisar till visionen, där omtänksam, äkta och trovärdig, där man skall stå för sina ord.  Ett gigantiskt spel för galleriet  där våra politiker försöker göra intryck av handlingskraft med sitt versionsarbete  men som väl inte har någon praktisk betydelse i verkligheten än att man har fått yttligare ett argument att ta till i den politiska debatten när besluten inte går som man tänkt sig.


Vi har redan nu innan bläcket ens har torkat på pappret över kommunens vision  det hörs röster i etern hur man inte bryr sig ta till sig sina egna tagna visionerna.


Vi ser i dagens PD att Sune Tholin tar disbyten med Håkan Skoogs som ett tecken på att man tar det där med visionstyckandet det tar kommunen med en klackspark där att bry sig om sina medborgare kommer på skam enligt Sune.. 


Vi ser att Håkan Sandberg ifrågasätter hur Socialdemokraterna körde över medborgarna i daghemsfrågan där omtanke och lyssna på andra tydligen inte var så viktigt i verkligheten.


Vi tror  att Socialdemokraterna kommer att fortsätta med samma skatteuttag utan en tanke på det de lovade före valet har något men den version de nu varit med att skapa där trovärdigheten och att man skall stå för sina ord är en del av honnörsorden i versionsarbetet.


Vi ser att trots stora protester från medborgarna i vindkraftsfrågan när man är beredd att köra över opinioner som anser sig störda av etableringarna så går man vidare  så det där att visa hänsyn till människor och miljön det är något som våra politiker totalt struntar i .


Men det kanske här visionen av modig kommer in i bilden , modig att gå emot sina egna tagna beslut i versionen utan att behöva bry sig..


Så vi kan nog förvänta oss att det politiska livet kommer att fortsätta som vanligt där  man mörkar eller ljuger för att skydda sina politiker kolleger,  eller där ideologin går före tagna versioner , där man inte vill ta sitt fulla ansvar och avgå när man bevisligen misskött sitt uppdrag och trovärdighet... Så vi kan nu räkna med att de politiska grälen mer kommer att handla om att man följer eller inte följer de politiskt tagna  versionerna än sakfrågorna i fortsättningen. Vilket absolut inte kommer att gynna medborgarna i slutändan.

.

      

 
 
Ingen bild

t.norum

13 november 2012 19:49

Modigheten räcker tydligen inte till att vilja delta och bemöta påståendena som jag skriver i denna blogg och som i många fall borde vara kränkande om de inte är sanna. Hur skall man tolka det med tanke på de versioner man säger sig skall arbete för ? Modighet,öppen och trovärdig och ärlig. Det finns en del att leva upp till för våra politiker om man skall ses som trovärdig och ärliga i sitt fortsatta politiska arbete.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

13 november 2012 20:13

Versionen är inget annat än blaskig fernissa för att dölja sönderruttnat trä.

Det är som när Birgit Irma Gunborg Friggebo föreslog:
"-Nu föreslår jag att hela salen ska sjunga "We Shall Overcome"."
för att lugna ner stämningen. En stämning som de själva orsakat. För vad annars är det?

Varför kommer de med detta dravel nu? Vem är det som de menar ska efterleva denna version när de själva lever ut det motsatta? Nu när de själva beslutat att medels fula 200 meter höga svindyra och onödiga miljöförstörande vindkraftverk dygnet runt tortera hundratals oskyldiga och rättskaffens människor vars enda fel är att de bor i sina hem.

Vilken "Omtänksamhet" ska dessa plågade människor visa? Och om vem ska de vara omtänksamma mot? Inbillar sig politikerna att det är om dom som medborgarna ska var omtänksamma när de på detta barbara oomtänksamma sätt förstör deras livsmiljö?

Vilken "aktivitet" förväntar sig politikerna nu när dessa grannar får se sina fastighetspriser sjunka som en sten? Dessa vansinniga vindkraftverk lägger ju en död hand 1 kilometer runt omkring sig? Inga bostäder får byggas. Inga verksamheter som stör vindkraftverken får förekomma. Ingen får vistas närmare än 600 meter - om det inte är alldeles nödvändigt. Vissa skogsbolag vägrar redan att avverka skog intill dessa livsfarliga maskiner, inom denna säkerhetszon på 600 meter. Vissa vindkraftsgrannar, både i Danmark och Sverige, har redan måst flytta till andra bostäder för att kunna få sova om nätterna. Och för att få lugn och ro överhuvudtaget. Är det flytten ut från kommunen den "aktivitet" som politikerna vill se? Att kalla denna flykt från gård och grund för "nyfikenhet" är ju rena ondskan.

Sen ropar politikerna på modigheten, som om den vore frälsningen för kommuninnevånarna. Ja, ja, det är klart, det är alltid ett modigt steg att flytta - om än hals över huvud undan vindkraftvansinnet för att rädda sin ekonomi och sin hälsa. Men det blir ett måste för många.

Sen var det det där med "att vara genuin". Som om det där att "vara äkta, öppen och trovärdig" är ett kännetecken på Åmåls politiker som inte ens svarar på brev man skriver till dem. Är det någon som man INTE kan lita på, eller ha en kommunikationn med, så är det just Åmåls politiker. Speciellt de som sitter nu. De förra visste vi ju var vi hadde. Och just därför kastades de ut ur maktens korridorer. Men de här - hur får man bort det här elandet? Och vad ska nu in i stället?

Politikerna är visserligen genuina, det kan jag ju inte förneka. Fast man är genuin på sitt erbarmligt fula och svekfulla sätt. Och den genuiniteten betackar jag mig för - verkligen! Vilken annan sorts genuinitet är det annars som de förespråkar? Vad menar de för något? Vad vill dom?

Men de får väl sjunga den där sången tillsammans med Friggebo, centerpartisten. För de har ju anammat centerns politik i allt annat också. Sjungandet med centern får väl eländet att gå över och det blir fred i kommunen ... men hur vi skall komma förbi det där med sveket? Nåväl, tids nog kommer svaret på den frågan också. Om inte förr så vid nästa val.

För det är ju inte en människas stora och höga, vare sig versioner eller idial, som värdesätter henne utan det bruk hon gör av dem.

Vänligen
Dag Blomqvist
Ånimskog

 
Ingen bild

Åke Olsson

14 november 2012 09:39

Efterlysning!Så länge svar från ansvariga politiker ej kommer via denna blogg,PD,eller annan media anser jag att Vision 2020 känns som en något kostsam papperskorgsprodukt.Bättre investering borde vara konkreta lösningar på mål,vilka går att uppfylla,under mandatperioden!Har jag rätt?Har jag fel,så kommer väl moteld från våra folkvalda.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

15 november 2012 10:53

I senaste protokollet från kommunfullmäktige skriver man om Vision 2020 – beredningsgruppens förslag: "En vision kan beskrivas som ett framtida tillstånd för kommunen och ska ligga till grund för konkreta mål och strategier för att nå målen."

Alltså:
Det är en vision om ett Åmål 8 år in i framtiden. Och detta är ju typiskt när det gäller politiker. För enligt politiker så ska allting bli bättre sen - aldrig nu eller med en gång.

Det som man även kan konstatera är ju också att man erkännar att det visionen stipulerar idag inte finns i kommunen - utan ska komma sen - om 8 år.

Om 8 år ska alltså kommunen bli:
• Genuin, vilket är att vara äkta, öppen och trovärdig. För det är man inte idag. Och där är jag redo att hålla med.


• Omtänksam, vilket är att lyssna och bry sig om hur andra har det. Vilket man inte gör idag. Utan kör över medborgare hur kallsinnigt som helst. Men något att se fram emot år 2020.


• Aktiv, vilket är att vara nyfiken, enligt visionförfattarnas personliga tolkning av det ordet. Konstig tolkning - egentligen. För även om en person nyfiket står och blegar bakom en dörr är väl det visserligen en aktivitet i sig, men beteendet bakom dörren är inte signifikant för att vara aktiv i ordets rätta bemärkelse.


• Modig, för sådana som är rädd och försiktig når sällan framgång. Ja, varför inte! För den övermodighet man idag visar stärker ju inte förstroendet för politikerna.

Man erkänner alltså att visionens olika punkter inte finns i kommunen idag. Och bara den erkännelsen är ju ett stort steg mot att nå t.ex det där med omtänksamhet; alltså att lyssna och bry sig om hur andra har det.

En sak som man borde lägga till är ju att politikerna även ska lära sig att lyssna på sina väljare.

Alltså: om 8 år är vi där. Himmelriket har kommit till jorden med adress Åmål.

Dag Blomqvist
Ånimskog


.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

15 november 2012 21:04

Någon praktisk betydelse?

Läs detta: http://vindbrukdalsland.se/Kingebol-Vinglig-färd-mot-2020-2012-11-15.pdf

Vänligen
Dag Blomqvist
Ånimskog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards