Direktlänk till inlägg 6 september 2018

Väljarna runt om i Europa har börjat tröttnat på Socialdemokraternas politik

Av tommy norum - 6 september 2018 15:30



 

Statsminister Stefan Löfven kommer att gå till historien efter valet 2018 som den som tog död på det stora inflytandet för det socialdemokratiska partiet i svensk politik.  I land efter land så inser medborgarna att vänsterpolitik inte är lösningen på Europas framtid. Socialdemokratin har de senaste 30 åren rasat runt om i Europa. Frankrike från 35 till 8 % , i Tyskland från 37 till 20%, i Nederländerna från 32 till 6% och i Grekland från 40 till 6 % är ett slutgiltigt bevis för att hela den europeiska arbetarrörelsen kapitalt har misslyckats. Snittet för Europa är en väljarminskning med 25 procent. 


Men har man från Rosenbad en taktik i att försöka skrämma väljarna till att rösta rätt och just sådan retorik är Socialdemokraterna expert på då kanske förtroendet till slut får sig en knäck från medborgarna även här hemma. Att ett socialdemokratiskt statsråd slänger sig med demagogi och klassisk skrämselpropaganda i en valrörelse är inte att förvånas över, men det är fascinerande att pressekreterarna i Rosenbad fortfarande tror att det fungerar att skrämma väljare att rösta rätt.


Socialminister Annika Strandhäll (S) varnar väljarna för att Alliansen och Sverigedemokraterna kommer att svika landets sjuka. Som så ofta framställer Socialdemokraterna sig som välfärdens tappra riddare mot elaka och cyniska typer från andra politiska läger som bara vill göra livet surt för sjuka och fattiga människor. Mycket kan sägas om sådan retorik, men hederligt är det inte.

Hur vårdköerna är tänkta att minskas har Socialdemokraterna aldrig lyckats förklara på ett tillfredsställande sätt.

Listan kan göras lång när det kommer till Socialdemokratins misslyckande på just välfärdsområdet – det offentligas huvuduppgift. Det är milt uttryckt att kasta sten i glashus.


Inte lika lätt att slå blå dunster i ögonen på väljarna längre när man inte har samma kontroll över media där naiva journalister förr gick på nästan vad som helst i Socialdemokraternas valpropaganda. Numera får partiet och också de journalister som inte är nog uppmärksamma på s-taktiken på pälsen när man sväljer svamlet som kommer från Rosenbad av en mer uppmärksam väljarkategori som sovrar sina intryck på de fria sociala medierna som i regel är lite mer svårflörtade av det som kommer ut från det socialdemokratiska partiet och från LO borgen.


Trygghet för vanligt folk är LO:s budskap, och där träffar de i alla fall rätt. Ingen fråga är mer akut. Men är det något som har ökat i Sverige under de senaste 4 åren så är det just att allt fler känner sig otrygga i samhället något som går i tvärs med socialdemokraternas doktriner att de vill se sig som en garant för ett tryggare Sverige. . 


Måste vara frustrerande för ett parti som hela tiden anser sig gå i bräschen för att arbeta emot ett ökat klassamhälle i praktiken blir precis tvärt om. I Sverige anser åtta av tio att de lever i ett klassamhälle, enligt en rapport som bland andra sociologinestorn Göran Therborn tagit fram för tankesmedjan Katalys. Lika många, åtta av tio, svarar i en stor internationell undersökning att ojämlikheten är för stor i det socialdemokratiska Sverige. Till och med institutioner som IMF och OECD, vars doktrinära nyliberalism bär ansvar för den extrema ojämlikheten, skickar ut varningar att politikerna måste börja ta det här på allvar nu. Inget som verkar bekymra Socialdemokratin fast de anser sig själva vara en garant för att klassamhället skall minskas och helst helt försvinna. 


Självklart kommer socialdemokraterna under kommande mandatperiod att krympa på samma sätt som i övriga Europa och vid valet 2022 kommer de att vara ännu mindre. I det politiska PK-Sverige tar det bara lite längre tid än i våra grannländer och  övriga Europa . Men har Socialdemokraterna sin tro i att Löfven och partiet lever kvar i att de alltid ska styra och inte fatta de numera är ett parti som ligger en bit över 20 procent, inte på 50 procent då blir väl det mentala fallet desto större när verkligheten visar sig.


 

tn

 

 



 






 

 
 
Ingen bild

annemariegw@hotmail.com

6 september 2018 20:08

Verkligen bra skrivet Tommy Norum jag delar

 
Ingen bild

observatören

10 september 2018 20:08

Om jag inte är felunderättad (dessa siffror går lätt att kolla)så skiljer det 28 000 röster mellan Vänster och Högerblocket (ejSD inräknat) samtidigt som över 200 000 utlandsröster ännu inte är räknade...!!! ...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards