Direktlänk till inlägg 1 mars 2020

Gamla foton avslöjar att isen på Grönland smälter mer på 1920--30 talet än det har gjort på de sista tio åren .

Av tommy norum - 1 mars 2020 11:28

  

Trots en intensiv propaganda offensiv om det varma klimatet på Grönland där klimathysteriker försöker lägga ved på brasan genom att skrämmas om en pågående katastrof för befolkningen. Där är också Svt:s mastodontserie Tunn Is som nu visas på TV med på ett hörn genom förmedla ett budskap om ett katastrofläge för Grönland som inte har ett dugg med verkligheten att göra.  

                            Like varmt på Grönland då som nu 

Årsaken til at breene smeltet for 80 år siden var at det var uvanlig varmt i Arktis.

Oppvarmingen startet tidlig på 20-tallet og varte i over to tiår. Mellom 1930 og 1940 var det i gjennomsnitt 1,7 grader varmere enn normalt, og like varmt som nå.

Dette var før vi begynte å slippe ut CO2 i store mengder, og forskerne lurte lenge på hva som var årsaken til oppvarmingen. Tydligt är väl att forskarna inte har kommit längre nu än då när man försöker få Grönlands nuvarande ökade temperatur som ett led i en höjd CO2 halt i atmosfären som människan är skuld till.  
De unike bildene fra 1930-tallet avslører at breene på Grønland smeltet like mye da som i dag. (Foto: Arktisk Institut i København)

 

 

I 1932 og 1933 ble derfor dansken Knud Rasmussen sendt på ekspedisjon til Grønland. Han hadde med seg et Heinkel MKII sjøfly, og tok detaljerte bilder av kysten fra Scoresbysund i nord til Kapp Farvel i sør.

Forskerne kunne studere 132 brearmer langs en 600 kilometer lang strekning, i detalj, på tredimensjonale bilder.


De har både brukt Kjærs bilder fra 30-tallet, flyfoto amerikanerne tok under krigen, spionfoto fra 60-tallet, bilder tatt på 70- og 80-tallet, og satellittbilder fra de siste ti-årene.

– Det lykkes oss å få et overblikk over hvordan breene har utviklet seg over en periode på 80 år, forteller Bjørk på nettsiden til universitetet. Det man kan konstatera att isen på Grönland smällte mest på 1930 talet långt ifrån den hysteriska klimatdebatt som nu härjar runt om det katastrofala isläget på Grönland nu.  

Smeltet mest på 30-tallet

       

 

Bildene viser at breene var mindre på 20- og 30-tallet enn nå.


– Mange av breene smeltet minst like mye da, som det vi har sett de siste ti årene, forteller Kjær.

På 50- og 60-tallet stanset avsmeltningen, og breene begynte å vokse igjen før de nå igjen smelter.

Resultatene til de danske forskerne er godt nytt.

 

 


Varningarna duggar tätt bland forskare med utgångspunkt från dagens isläge och temperaturförändring men man har tydligen glömt att titta i backspegeln vad som har hänt för inte så länge sedan -på 1920-30 talet- där man med bildbevis nu kan visa att klimatsituationen som nu är på  Grönland var lika den som var för 100 år sedan.       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 22 juni 07:43


  Annie Lööf verkar bestämt sig att det är Stefan Löfven hon föredrar som regeringspartner. Hur hon skall göra sig oberoende av Vänsterpartiets inflytande står fortfarande skrivit i stjärnorna. Fortsättning följer i den politiska kaos hon ställ...

Av tommy norum - Måndag 21 juni 13:58


    Det är de här tre som lade grunden till resultatet i riksdagens förtroende omröstning genom det januariavtal  man kom överens om utan att Vänsterpartiet fick komma till tals.     Man kan undra hur det står till med den politiska...

Av tommy norum - Söndag 20 juni 11:54


  Då blev det ännu en prestigeförlust för Annie Lööf när hon tvingas inse att hennes ambitioner att försöka osynliggöra ytterpartierna V och SD att få politiskt inflytande fick sig ännu en knäck. Det är inte så lätt att försöka ändra på de...

Av tommy norum - Lördag 19 juni 17:03


  Frågan är väl om inte skolan var bättre förr när vi ser att politikerna har skapat ett skolsystem i Sverige som inte ser ut som något annat i hela världen ? Ett skolsystem som ingen, absolut ingen, vill ta efter. Fundamentala fel i skolsystemet nä...

Av tommy norum - Onsdag 9 juni 20:46

    Då kan man försiktigt börja besöka antik och loppis affärer igen. En tur till Kristinehamn där det finns en av väst Sveriges absolut intressanta och välsorterade loppis antik och kuriosa affär. Ordning och reda med humana priser där det finns i...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se