Direktlänk till inlägg 17 april 2019

Början till en polisanmälan har nu inletts. 2010-04-23 17:53

Av tommy norum - 17 april 2019 16:00

 Varit och talat med polisens utredningsavdelning i dag för att lägga fram mina synpunkter för ett åtal mot kommunens sätt att förvalta våra skattemedel.


Två stycken projekt, där det ena är hamnterminalsbyggets hyressubventioner på ca en halv miljon per år som skattebetalarna får stå för och som bryter mot den lag som förbjuder subventioner till näringsidkare.

Vi har axa ladans underliga överenskommelse där 3 års hyresfrihet skulle kompenseras av att Sten Nilsson ,upprustar ,underhåller och målar ladan.

En överenskommelse som i slutändan blev en dålig affär för skattebetalarna när den hyresfria ladan som i överenskommelsen var klassad som ett kallföråd utan

värme, vatten, blev en isolerad lokal med eluppvärmning som skattebetalarna fick stå för.

Överenskommelsen som hyresgästen skulle stå för att ladan skulle vara hyresfri blev i stället en en kostnad för kommuninnevånarna. När man sen skriver ett hyreskontrakt efter påpekande från mig att den befintliga överenskommelsen var under all kritik så går man och skriver ett hyreskontrakt som varken tar hänsyn till kommunens kostnad som drift, el, försäkring eller investeringar.


Efter den debatt som förekommit och som inte på något sätt undgått våra politiska ombud när hamnterminalbyggets subventioner varit på tapeten så blir man en aning förvånad när den politiska ledningen i kommunen totalt struntar hur man förvaltar våra tillgångar när man så respektlöst struntar i att ta tag i de fel och brister som förekommer i samhällsbyggnadsförvaltningen, utan låter förvaltningen fortsätta som ingenting har hänt .


Då finns det bara en väg att få detta prövat genom en polisanmälan få klargjort vad som är rätt och fel i denna härva.

Samtidigt  som kanske de skyldiga får ta sitt ansvar genom en eventuell dom och skadestånd till kommuninnevånarna.


 
 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

23 april 2010 19:06

Jag hoppas att du även anmäler att tillbyggnaden på Strandhuset gjordes utan upphandling, vilket är ett klart brott mot kommunallagen, och att arbetet gick till stadsarkitekt Susanne Anderssons brors firma Grums JK Bygg. Även det bör bryta mot lagen vad gäller jäv.
Hittills har över en miljon kronor betalats för det bygget har jag läst här på bloggen och varenda faktura måste ha attesterats och godkänts av Tommy Jingfors för att den ska kunna betalas ut.

 
Ingen bild

Bli politiker

23 april 2010 19:57

Hur mår du?
Och framför allt, hur mår din familj.

 
Ingen bild

Bli politiker istället

23 april 2010 20:50

Stadskärnepriset år 2002
Världens näst bästa småstad 2004
Vänerns bästa gästhamn 2009
Vad hade det kostat i annonspengar, med all den reklam vi fått för all den uppmärksamhet,tack vare en framsynt marknadsföringspolitk med samhällsbyggnadsförvaltningen i framkant.

 
Ingen bild

t-norum

23 april 2010 23:14

Till Bli Politiker i stället: Du menar att framgångarna där skulle på något sätt vara frisedel för ni lurar skjortan av oss skattebetalare genom att gynna företagare med rabaterade hyror som strider mot lagar.
Den inställningen till sitt eget ego fanns också bland de Motala politiker som på skattebetalarnas
bekostnad åkte till Paris med sina fruar.De tyckte att gjort så mycket för Motala kommun så att de var värda detta.
Jag förstår att du inte vill skriva ut ditt namn och stå för dina åsikter.Är det några familjer som bör må dåligt är de vars medlem på något sätt har med allt lurentrejeri med våra skattemedel att göra.

 
Ingen bild

t-norum

23 april 2010 23:24

Till Bli politiker i stället: Vi har en av Sveriges högsta skatter, vi har haft Dalslands största arbetslöshet,vi har en ekonomi som ligger i botten. Om man tror att en framsynt marknadsföringspolitik skulle vara lösningen på
Åmåls problem då är man nog ute cyklar. Man kan ju hoppas att det inte är en politiker som kommer med en sådan kommentar

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

24 april 2010 11:50

Till "bli politiker istället". Menar du att om man gör bra saker på ett område så har man frikort att bryta mot lagen på andra?

Har du några siffror, i kronor och ören på hur mycket de jippona har dragit in till kommunens kassa? Har de renderat nya inflyttningar till staden, fler företag, har turisttillströmningen ökat markant under de här åren? Syftet med marknadsföring är som bekant inte bara att synas, utan att tjäna pengar på det. Har kommunen gjort det?

 
Ingen bild

Positiv Åmålsbo=) WIHOO!!

24 april 2010 14:09

Hej Tommy! Endorfiner är ett glädjehormon som utsöndras vid bland annat träning, sex och inmundigande av mörk choklad. Men även vid positiva möten med andra människor. Ta dig en tur ut i det vackra vädret, säg "Hej!" från hjärtat till någon. Gå till affären och köp en chokladkaka, prata med kassörskan. Kisa mot solen och njut! Livet (vad jag vet) upplever vi bara en gång, ta vara på tillfället! =)

 
Ingen bild

För en viss subvention

25 april 2010 13:10

Låt var tjänstemän husera med våra skattemedel.
De vet bättre vad Åmål behöver.Får inte Sten Nilsson sina subventioner så finns det risk för att vi förlorar turistbåten.Är det inte värt att
några turenlappar av våra skattemedel går till det
som drar folk till kommunen.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

25 april 2010 17:27

Till "för en viss subvention": det finns massor av företag som drar folk till kommunen och framför allt ger arbeten till kommuninvånarna. Ska vi sponsra alla dom också då?

Om Sten Nilsson inte kan driva sitt företag utan kommunala subventioner får han väl helt enkelt göra som alla andra företagare vars rörelser inte är lönsamma: lägga ner eller byta strategi så att det blir lönsamt. Jag är innerligt less på attityden att när företag går dåligt ska staten eller kommunen komma och rädda dom, men när samma företag går bra så är det ägarna som får vinsten. Det är väl ingen konst att driva företag med sådana förutsättningar.

För övrigt tycker jag att det minsta man kan begära av tjänstemännen när de ska "husera med våra skattemedel" är att de följer lagen. Och att sponsra enskilda näringsidkare är förbjudet enligt kommunallagen.

 
Ingen bild

Snoken

18 december 2013 13:45

Enligt http://www.amal.se/media/318855/MATRIKEL-Nov-13-13.pdf "Styrelsen för Dalsland Turist AB", sitter Sten Nilsson (ägare till m/s Vänervåg) och Michael Karlsson (s) som ledamöter från Åmåls kommun. Är det inte märkligt?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards