Alla inlägg den 28 september 2022

Av tommy norum - 28 september 2022 20:48

   



Hur många miljarder ska fuskas bort innan politikerna rensar upp bland studieförbunden?
Strax innan valet varnade de tidigare partiledarna Stefan Löfven (S) och Bengt Westerberg (L eller om det nu är C man vet inte när man har med så kallade Liberaler att göra vilket ben de skall stå på) för då skulle viktiga demokratiska värden kunde raseras om en borgerlig regering med SD-stöd skulle ta makten och börja skära i studieförbunden.

Man kan ju undra vilken värld de båda före detta politikerna lever i när det har konstaterats att av aktiviteterna i hela Stockholms län har visat sig vara en stor bluff - Men om den nya högerregeringen och SD kulle börja skära i verksamheterna i studieförbunden som tex . att skattebetalarna sponsrar ”Sminkkurs” (ABF Karlstad, fem tillfällen med start 27 september)? Att kalla det en fara för vår demokrati I så fall är det fara å färde.

För tydligen går stora summor av folkbildningsmedlen inte till dessa av avdankade politiker så älskade studiecirklar, utan till ”privat konsumtion, kommersiell verksamhet och föreningars kärnverksamhet” – i strid mot reglerna.

När forskarna Magnus Ranstorp, Peder Hyllengren och Aje Carlbom blev anklagade för klassförakt när de förra året pekade på problemen och skrev att så mycket som 60 procent av våra 2 miljarder som delas ut till våra studieföreningar är rena stölden som fått hålla på med i åratal utan att politiker som Stefan Löfven och Bengt Wästerberg reagerat.

Det om något är en fara för vår demokrati- inte att studieförbunden börjar anpassa sin sveksamhet efter de regler som finns och att sluta mjölka statskassan på våra skattepengar på rena bluff verksamheten.
Jag tror nog att före detta politiker skall hålla sig borta från politiska uttalande i frågor som de tydligen inte är insatta i.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards