Alla inlägg den 7 september 2022

Av tommy norum - 7 september 2022 19:34




 

Inte så lätt att bli tvingad se på när Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna trots en intensiv kampanj från både media och politiska motståndare inte minst från Annie Lööf ända sedan de kom in i riksdagen 1988 nu ändå kan stoltsera med i att vara Sveriges näst största parti i alla opinionsundersökningar den senaste tiden och nu är en stötesten i ett borgerligt alternativ att ta över den politiska makten om man vinner valet.  



Vi har sett och kommer att se och höra en samling politiker från bägge läger lova saker som man ofta inte har en chans att genomföra . Inte en enda väljare i det block som får regeringsmakten har en susning vad som blir resultatet när man förhandlat färdig vilka partier som skall ingå i en regeringsbildning och vilken politik som kommer ut. Men   jag vill påstå att väljarna på den borgerliga sidan har betydligt större förutsättningar att få mer av den politik man röstat på än väljarna på den Rödgröna sidan.
Det man kan vara säker på är att i det rödgröna blocket där Annie Lööfs Centerparti - en katt bland hermelinerna - en gökunge som placerat sig i det socialistiska boet- ett borgerligt parti som hamnat i den socialistiska fållan- kommer inte att få ut någon borgerlig politik värd namnet. Magdalenas Anderssons Socialdemokrater med MP och V kommer försöka blockera all politik i den riktningen. 
 
Med ett vänsterparti som nu verkat ha vaknat upp ur sin törnrosasömn med den nya partibossen Nooshi Dadgostar som visat att hon har betydligt mer skinn på näsan än sina föregångare. 
Det verkar vara slut på att nöja sig med att bara vara ett stödparti åt S - utan nu vill man också ha ett ord med i politiken ett medinflytande..
Kan bli ett stort problem när Annie Lööf - den allsmäktige- som tror att politiken bara kretsar runt henne i sina politiska visioner - det som går ut på att det är inte Svenska folket i demokratiska val som skall avgör vilket politiskt inflytande man får- utan det är med hemmasnickrade värderingar som skall avgör om man får vara med och leka i i den politiska sandlådan.
 
Både S och Mp kommer att tvingas fortsätta att förhandla med Nooshi Dadgostar om man vill behålla makten - även om hon i sin partistyrelse har folk som fortfarande kallar sig kommunister.
Det problemet har det Borgerliga blocket lämnat bakom sig - nu pratar alla med alla även med Jimmie Åkesson - väl medvetna om att om han är med på tåget så blir det ingen borgerlig regering om man vinner valet.
Det vi kan konstatera är väl att Annie Lööf har målat in sig i ett hörn och får räkna med att hon blir snart ensam att leka i den politiska sandlådan.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards