Alla inlägg under september 2022

Av tommy norum - 29 september 2022 15:39

 


Resterna av det svenska etablissemangets samlingsfront mot Sverigedemokraterna kollapsar nu i rask takt.
Liberalerna är nu eniga i partigruppen att vara beroende av ett stöd från Sverigedemokraterna. Är väl på tiden att det kommer lite sunt förnuft till slut även i det partiet. För 4 år sedan pratades det om
Ungern, Trump och 1930-talet när SD kom på tal . Nu sluter Liberalerna upp bakom SD:s inflytande i den nya regeringen.
 
Nu får vi väl börja vänta på att även Centern kommer över till den borgerliga sida för då händer det som absolut inte fick hända - det som Socialdemokraterna har lagt ner hela sin själ i att försöka förhindra - väl medvetna om att har man bara MP och V att hålla i handen - då kommer det blir svårt att bilda en S-regering i framtiden.
Man kan väl bara beklaga att det tog så lång tid för vissa partier att genomskåda Socialdemokraternas rävspel för att kunna behålla makten.
 
Nu går det undan i svängarna när till och med TCO och LO börjar förstå att man är ute på hal is när nu allt fler röster gör sig påminda om att man kanske skall börja bemöta SD - Sveriges näst största parti - med samma respekt som allt andra partier.
Om inte för annat för att visa respekt för sina medlemmar som i allt större utsträckning röstar på Jimmie Åkessons Sverigedemokrater.
 
Av tommy norum - 28 september 2022 20:48

   



Hur många miljarder ska fuskas bort innan politikerna rensar upp bland studieförbunden?
Strax innan valet varnade de tidigare partiledarna Stefan Löfven (S) och Bengt Westerberg (L eller om det nu är C man vet inte när man har med så kallade Liberaler att göra vilket ben de skall stå på) för då skulle viktiga demokratiska värden kunde raseras om en borgerlig regering med SD-stöd skulle ta makten och börja skära i studieförbunden.

Man kan ju undra vilken värld de båda före detta politikerna lever i när det har konstaterats att av aktiviteterna i hela Stockholms län har visat sig vara en stor bluff - Men om den nya högerregeringen och SD kulle börja skära i verksamheterna i studieförbunden som tex . att skattebetalarna sponsrar ”Sminkkurs” (ABF Karlstad, fem tillfällen med start 27 september)? Att kalla det en fara för vår demokrati I så fall är det fara å färde.

För tydligen går stora summor av folkbildningsmedlen inte till dessa av avdankade politiker så älskade studiecirklar, utan till ”privat konsumtion, kommersiell verksamhet och föreningars kärnverksamhet” – i strid mot reglerna.

När forskarna Magnus Ranstorp, Peder Hyllengren och Aje Carlbom blev anklagade för klassförakt när de förra året pekade på problemen och skrev att så mycket som 60 procent av våra 2 miljarder som delas ut till våra studieföreningar är rena stölden som fått hålla på med i åratal utan att politiker som Stefan Löfven och Bengt Wästerberg reagerat.

Det om något är en fara för vår demokrati- inte att studieförbunden börjar anpassa sin sveksamhet efter de regler som finns och att sluta mjölka statskassan på våra skattepengar på rena bluff verksamheten.
Jag tror nog att före detta politiker skall hålla sig borta från politiska uttalande i frågor som de tydligen inte är insatta i.


Av tommy norum - 27 september 2022 15:32


 


Efter ett svidande valnederlag behöver Centerpartiet tänka om. Med Helena Lindahl som ledare kan partiet bli en starkare, grönare folkrörelse som är sakpolitiskt relevant för människor, skriver ett antal C-politiker.Helena Lindahl är en av dem som pekats ut som möjlig ny ledare för Center­partiet efter Annie Lööf.
 
Det börjar mullra i leden hos Centerpartiet när nu Annie Lööf beslutat sig att hoppa av så nu vågar råttorna dansa på bordet och göra sin röst hörd. Nu gäller det att försöka rädda sitt eget skin genom at ta avstånd från den politik man varit med och fört fram med Annie Lööf som härförare.
 
Det räcker inte längre att lägga sitt krut på bönderna i sin politik men glömmer de övriga landsortsborna som känner sig överkörda och utanför i Centerns politikprioriteringar.
Ändra strandskyddet för att markägare skall kunna exploatera markområden närmare vattnet -, eller stötta högljudda markägare som klagan för att man inte får etablera vindkraftsverk på sina marker hur som helst - eller kravet på ökad inblandning av biodrivmedel i bensin och diesel är knappast något som landsbygdsborna känner sig förtjänta av.
 
Det verkar som Centerpartiet har större intresse att skapa nya försörjnings led hos lantbrukare och skogsägare än att prioritera vanliga landsortsbor att kunna ta sig till och från sina arbeten utan att bli ruinerade på grund av de höga bränslepriserna.
 
Annie Lööf som har gått i taket när partier vill sänka andelen förnybart i den reduktionsplikt som regeringen med MP bestämt vi skall ha - inte så mycket för klimatet kan man tänka utan mer för att skogsbönderna vars råvara ingår i processen för att skapa förnybart bränsle tappar arbetstillfällen och riskerar att en del av deras försörjning försvinner.
 
Men med tanke på att EU nu går ut och anser att biobränslet som ingår reduktionsplikten inte längre skall klassas som förnybart så kan man undra vilka landsbygdsbor Centerpartiet tror sig företräda med sin politik ? Nu gav ju väljarna ett tydlig svar på den frågan i det senaste valet.

Av tommy norum - 25 september 2022 15:51

                   


8 självsäkra politikerbroiler som gått ut med ambitionen att sätta stopp för Jimmie Åkessons SD - men som det visar sig - att de som gräver en grop för andra faller ofta först däri.
Det var väl Alliansen med Reinfeldt M som statsminister där han - med öppna era hjärtan - satte bollen i rullning för Sverigedemokraternas uppgång på riktigt. Det var bara var Jimmie Åkessons Sverigedemokrater med allt fler anhängare som blev varse om de negativa konsekvenserna ute i samhället med den politiken som Alliansen inledde..
När man sedan intar en strutsmentalitet i vad som händer ute i samhället utan lägger all energi på att göra SD till syndabock för än det ena än det andra så har man krattat manegen för Sverigedemokraternas framgångar som nu fått partiet att växa till det näst största i Sveriges riksdag.
Så kan det gå när man tror sig kunna styra Sverige i sina förtroendeuppdrag de fått utan att först ta reda på vad folket tycker.
Blev en rejäl käftsmäll från Svenska folket i senaste valet för vissa partier och partiledare. Framförallt de som tagit täten i att försöka förgöra Sverigedemokraterna där Annie Lööf blev den senaste i raden av mobbarna som blev tvungen att lämna in - men troligtvis inte den sista.

tn













 
.
Av tommy norum - 24 september 2022 10:59



 


Ett dygn efter valet kände sig Göran Greider vilse och sorgsen i ett nytt, främmande Sverige. Liknande känslor har många svenskar haft under betydligt längre tid än så.
Kanske inte så konstigt att Sverigedemokraterna växer så det knakar när allt fler uppfattar att det är SD som är det enda parti som har haft förmågan att analysera och göra en trovärdig utvärdering av de senaste 25 årens tuta och kör och gå på politik i migration och invandringspolitiken.
 
Det enda parti i riksdagen som på ett tidigt stadium förstod sambandet mellan den negativa utvecklingen i skolan, kriminalitet med skjutningar- våldtäkter-arbetslöshet- bostadsbrist och segregationsproblem i de utanförskapsområden som växt upp runt våra större kommuner- polisbristen mm.
Medan de andra partierna i sin strutsmentalitet ägnat sig åt att misskreditera SD för sin klarsynthet över var problemen för Sverige har sin ursprungskälla.
 
Det finns fortfarande partier i riksdagen som inte har förmågan att förstå i att det finns en klart samband mellan sjuklöverns naiva migrations politik och det nuvarande tillståndet i Sverige.
Ett sundhetstecken är väl att allt fler väljare till slut genomskådade den indoktrinering som Svenska folket blivit utsattför från både från politiker och media vars företrädare med rena hatpropagandan försökt sätta stopp på Sverigedemokraternas framfart.
 
Konsekvenser som SD fått uppleva att inte få delta i det politiska samtalen på lika villkor som andra partier- portade i offentliga lokaler. Blir anklagade att vara en fara för vår demokrati- vara främlingsfientliga - Putinvänliga och med nazistsympatier.
Så frågan är väl vem är det som skapar det polariserade samhället med det debattklimatet där man andväder färgskalan och inte politiska sakargument föra att trycka ner sina politiska motståndare i skorna.
Nu kan man väl trösta sig med att de värsta politiska mobbarna fick sig en ordentlig knäpp på näsan i sin inställning till Sverigedemokraterna av väljarna. Den som gick segrande ut den pajkastningen i den politiska sandlådan räder det ingen tvekan om.
 
Kan det vara den saknaden Göran Greider går och grämer sig över när nu valresultatet blev känt ? - Att inte längre får lika stor respons för sina vänsterkonstruerade krönikor och ledare när nu väljarna så tydligt visat att man totalt ignorerar och struntar i hans skriverier.
Vi kan väl hoppas att verkligheten till slut även kommer i kapp Göran Greider så han kan ägna sig åt att förmedla de negativa konsekvenserna av den politik han stått bakom och försöka hitta lösningar i stället för att misskreditera budbärarna till den misslyckade politiken.
 
tn
Av tommy norum - 16 september 2022 15:48


Nu Ulf Kristersson gäller det att leva upp till det mandat väljarna har gett dig för att bilda en ny regering. Nu får vi se om du pallar för trycket när den nya oppositionen med Magdalena Andersson som härförare framför MP, v och C kommer med alla till bud stående medel fortsätta bromsa Jimmie Åkessons SD få det politiska inflytande man förtjänar med utgångspunkt från valresultatet och som Sveriges näst största parti.

Vad Magdalena Andersson med följe har för synpunkter i den nya regeringsbildningen - det kan Kristersson totalt strunta i för de har i nuläget tappat all politisk makt för att kunna påverka politiken.
. .
Ulf Kristersson får nog koncentrera sig på Johan Pehrsons Liberaler som i sin position efter valresultatet nog borde sänka sin svansföring när han i tron att Liberalerna kan diktera villkoren i vad som skall komma ut i Kristerssons regeringsförklaring.
Liberalerna har balanserat på 4% strecket under en längre tid på grund av att de har svårt att anpassa sig till den poliska verkligheten.
De har haft har ju haft skolan som sitt revir i politiken- men med facit i hand så var Björklunds tid som skolminister i den sittande Alliansregeringen på sin tid- det gav inte någon framgång för en uppryckning av skolresultaten.
 
Liberalerna har fått sin chans för att räta upp skolan- men i tron att med nya betygsskala- höjda löner till lärarna - samtidigt som men tappade förståelsen för konsekvenserna i skolan för den naiva migrationspolitiken som Liberalerna stod bakom - vad det fick för negativa konsekvenser för skolan föredrog man blundade för.
Det kunde ju förändra förståelsen för den invandringspolitik som Alliansen stod bakom. Det kunde också ge Sverigedemokraterna bränsle för sin negativa inställning till Alliansens politik.
Men det har blivit så i Svensk politik att man har i stort sett backat i sina självsäkra utfästelser om vad som är rätt och bra för Sverige i i punkt efter punkt närma sig Sverigedemokraternas politik. Något som våra politiska partier där inte minst Liberalerna i det längsta hållit fast i sin låtsaslek vad som var bäst för Sverige.
 
Sent skall syndarna vakna - en del har inte vaknat ännu.
 
 
 
Av tommy norum - 15 september 2022 13:57





 
 


Annie Lööfs avskedstal blev helt utan självrannsakan om sin egen roll i hur hat och polarisering har spridit sig i det politiska samtalet.
Det är nog många som ser Annie Lööf som som den som spridit mest dynga i samtalen än alla andra partiledare tillsammans .
En partiledare som tror sig kunna styra den politiska inriktningen genom utesluta av partier där folkviljan genom demokratiska val var av underordnad betydelse.
Annie Lööf kommer att gå till historien som den partiledare som förstört Centerpartiets trovärdighet på landsbygden, den partiledare som gått i bräschen för att använda ord med påståenden som spridit hat och polarisering i samhället - En partiledare som är totalt aningslös om hennes egen roll i den utvecklingen - något som så tydligt kom fram i pressträffen där hennes egen förträfflighet i politiken blev det centrala i hennes avskedstal .
Som man bäddar får man ligga något som Annie Lööf fortfarande har svårt att ta till sig när man hör hennes träffträff om sitt val att att slänga in handduken.
Sällan har väl en partiledare varit så ifrågasatt för så stora grupper i samhället som Annie Lööf - troligtvis saknad bara i den innersta kretsen inom Centerrörelsen men kanske man där ändå drar en lättnadens suck för att slippa ha med oket med Annie Lööfs naiva politiska drömmar i fortsättningen. .
 
tn
 

Av tommy norum - 15 september 2022 12:36

 


När nu Socialdemokraterna börjar förstå att tåget gått så försöker man nu - det som så tydligt kom fram på Magdalena Anderssons pressträff efter hon lämnat in sin avsked till talmannen .
Nu kan hon tänka sig ett djupare samarbete med Kristersson- men under förutsättning att han lämnar bandet från Sverigedemokraterna bakom sig..
 
Den öppningen för ett ett samarbete på ett eller annat sätt hade nog kanske kunnat kommit till stånd om Socialdemokraternas Magdalena Andersson släppte taget om MP och V.
Men Socialdemokraterna var lika medvetna om deras viktiga roll för att hon skulle kunna behålla regeringsmakten som Kristersson är av SD för att kunna bilda en regering..
M+S vad skulle kommer ut ur en sådan politik kan man undra ? Varken hackat eller malet vilket troligtvis skulle gynna ytterpartierna och småpartierna som skulle få vind i seglet vid nästa val när de fått finna sig att bli satta på undantag i politiken.
.
Så Kristersson vill nog gärna ha gemensamma politiska lösningar i det man är på samma våglängd . Men att tro att 2 partier med så stora ideologiska skillnader skulle kunna samregera är nog bara en utopi från naiva reportrar eller Annie Lööf och ett försök för de politiska förlorarna för att inte helt tappa den politiska makten i nästkommande 4 år..
 
tn
 
Gilla
 
 
 
Kommentera
 
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards