Alla inlägg den 5 juli 2022

Av tommy norum - 5 juli 2022 12:22

 

Spekulationerna duggar tätt bland journalisterna under Almedalsveckan. Det man är överens om i sina spekulationer är väl frågan hur Magdalena Andersson vid en eventuell valseger för det rödgröna blocket skall kunna sy i hop en hållbar regering när man nu fått Annie Lööfs borgerliga Centerparti med i laget.

Centerpartiet som redan nu arbetar för att ta över flera departement om man får ingå i Magdalena Anderssons regering.
 
Räkna med bråk och kaos om Annie Lööf med sitt totala oförstånd om det parlamentariska  läget och som de flesta bedömare tror kommer att bestå också efter höstens val.
Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar sätter redan ner foten hörde vi i hennes Almedals tal att även hon med sitt Vänsterpartiet vill vara med och styra i en regeringsbildning om hon skall kunna släppa fram Magdalena Andersson som statsminister.
Hur Magdalena Andersson skall kunna få en duglig regering med Annie Lööf i baksätet som med sin taktpinne försöker bestämmer vem och vilka man får prata med i det rödgröna regeringsunderlaget blir för de flesta politiska bedömare en gåta..
 
Annie Lööf som tro sig från sin ensamma mittenposition kunna diktera den politiska tågordningen från sin egen konstruerade värdegrund och inte från det valresultat som väljarna röstat fram kommer att bli en fortsatt besvikelse för Annie Lööf och hennes allt mindre väljarskara när det visar sig att inte heller det rödgröna blocket vägra ta till sig hennes diktat.
 
Vi får väl se om inte Annie Lööf ännu en gång får bita i det sura äpplet på samma sätt som hennes forna Alliansvänner fick henne att tvingas smaka på när de gjorde upp med Jimmie Åkessons SD i sin förvissning om att det går inte i längden utesluta v och SD:s väljare i respektive block från politisk inflytande när man är beroende av deras röster för att kunna bilda en dugligt regeringsunderlag.
Sunt bondförnuft kan man tycka men som tydligen inte går hem hos Annie Lööfs Centerparti - ett parti som har sitt ursprung i bonderörelsen.
Kan bli en stor besvikelse för många rödgröna väljarna när man i efterhand blir varse om resultatet när man luras att köpa grisen i säcken ännu en gång.
 
tn

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards