Direktlänk till inlägg 6 oktober 2022

Aftonbladet har en stor del i att det politiska samtalet blivit allt mer polariserat.

Av tommy norum - Torsdag 6 okt 12:43
Aftonbladet

Aftonbladet fortsätter att spy galla över en regering som inte ens är tillsatt än. Sverigedemokraterna är som sig bör i blickpunkten om allt negativt som kommer att hända när de övriga partierna måste anpassa sig till Jimmie Åkesson.
SD vill att andra ska hålla käften skriver Anders Lindberg . Våra nya härskare ser kritik som odemokratiskt- bara ordspråket att kalla SD för härskare lyser en väl synlig förakt mot våra valda politiker i Sveriges näst största parti.
Kanske inte så konstigt att Sverige blir polariserat med det språkbruket som Aftonbladet kör med..
Anders Lindberg skriver i sina ledare på Aftonbladet att vi skall förvänta oss att bli fattigare med Kristersson som stadsminister.
 
Att vi redan blivit betydligt fattigare det senaste året med den Socialdemokratiska regeringen det vill han inte låtsas om. Vi skall också förvänta oss allt högre el pris .
I bland undrar man om den mannen har sovit de senaste åren med en Socialdemokratisk regeringen som har banat vägen för den politiken där både elpriser-inflation och höga matpriser har gjort de Svenska medborgarna fattigare.
 
Speciellt våra pensionärer som inte kan räkna med att kunna kompensera sig med högre inkomster i samma utsträckning som löntagarna.
Den extra tusenlapp som den sittande regeringen klappade sig på bröstet för- den som våra fattigpensionärerna fick för någon månad sedan - den som skulle ge en ökad köpkraften för de sämst ställda pensionärerna - den extra köpkraften försvann innan ens den nya Kristersson regeringen kommit på plats.
I Aftonbladets värld där beror den höga inflationen med högre energi och matpriser på Ukraina kriget. Men efter att dem nya regeringen blivit tillsatt så är det högerpolitiken som blir den bidragande orsaken till att välståndet kommer att minska.
 
Man kan undra varför man redan nu börjar spekulera i vad som kan hända innan ens den nya regeringen kommit på plats. Varför inte i stället analysera när man nu har facit i hand efter 8 års regerande orsakade Sveriges fall.
Man kan väl inte skylla på Ukrainakriget på de ökade köerna i sjukvården, att skolresultaten inte har förbättras, den ökande grova brottsligheten, den ökade otryggheten, de ökade utanförskapsområdena, osv .
 
Nog är det ett tecken på att den Socialdemokratiska regeringens politik inte har räckt till på många områden trots alla vallöften man producerat under åren med hjälp av Aftonbladet,
Fråga är väl om inte Aftonbladet först skulle försöka analysera Socialdemokraterna totala misslyckande politik i 8 år - den analysen som många väljare gjorde innan man la sin röst i valurnan- en analys som på många områden blev precis tvärt om än det man 2014 och 2018 gick till val på - upprepning 2022.
Kanske inte så konstigt att många ville ha en annan regering med det bokslutet den Socialdemokratiska regeringen lämnat efter sig efter 8m års styrande .
 
tn
 
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Måndag 5 dec 16:10

      Nog kan man tycka att Socialdemokraterna skulle visa lite mer ödmjukhet i debatten om kompensationen till El kunderna med tanke på att det är deras 8 åriga energipolitik som nu gör sig påmind där nu elkonsumenterna riskerar att få gå...

Av tommy norum - Torsdag 24 nov 12:02


    De rödgröna är ju oeniga om allt (expressen.se)   Bara att konstatera att tomma tunnor skramlar mest. Medborgarna skall nog känna sig lyckliga över valresultatet och vad som kom ut av Tidöavtalet. När vi nu får ta del av oppositionspart...

Av tommy norum - Onsdag 23 nov 14:09

          Nog finn det ett och annat att ta tag i för den nya regeringen när det gäller asylmottagandet. Bestämmelser som den nuvarande regerings konstellationen plus Centerpartiet införde under namnet Alliansen år 2008. Tex om man sökt asy...

Av tommy norum - Måndag 31 okt 15:18


  Man kan undra vad som rör sig i huvudet på våra självutnämnda Mullor som sitter och granskar vilka som skall bjudas in till Nobelfesten. Tydligt är väl att Irans politiska lednings dödande av försvarslösa kvinnor som protesterar f...

Av tommy norum - Onsdag 26 okt 13:56


    Dagens riksdagsdebatt klargjorde väl att den nya oppositionen med Magdalena Andersson s i spetsen hade en tydlig strategi - för det första försöka marginalisera den nya regeringens statsminister Ulf Kristersson...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se