Alla inlägg den 23 mars 2021

Av tommy norum - 23 mars 2021 11:49







 



Desperationen sprider sig i de Socialdemokratiska leden när man ser att de är på väg att kanske förlora den politiska makten - om inte annat vid nästa val 2022. Så i brist på politiska sakargument i debatterna så tar man i stället till desinformation skrämselpropaganda i ren DDR stil. Något som Peter Hjörne på GP så väl beskriver i sin ledarkrönika.

    

Där skriver han ...  

Det  är ingen tillfällighet att försvarsminister Hultqvist talar om "SD:s stormtrupper" och i en debatt i Aktuellt i ett halvhysteriskt tonläge hävdade att Sverigedemokraterna är "inget parti som Kristersson och Busch klarar av att tämja. Högerextremism går inte att tämja." Meningen är givetvis att föra tankarna till 30-talets och Hitlers Tyskland.   

I veckan var det Stefan Löfvens tur. I Anders Holmbergs intervjuprogram 30 minuter sa statsministern att han var orolig för demokratin i Sverige. Inte mindre än nio gånger frågade den skicklige och envise intervjuaren Anders Holmberg Stefan Löfven om "vad konkret som skulle hända om Moderaterna bildade regering med stöd av Sverigedemokraterna" och om statsministern menade att Ulf Kristersson skulle låta Sverige utvecklas i odemokratisk riktning.   

Löfven, som blev allt svartare i ögonen, svarade med att beskriva utvecklingen i Ungern, Polen och i Republikanska partiet i USA. Han hävdade att Kristersson skulle tvingas till eftergifter gentemot SD. Stefan Löfven varnade till slut för att om Kristersson "sätter sig i det där sällskapet då tar man en rejäl risk. Kristersson skall aldrig tro att Sverigedemokraterna bara lägger sig ner och säger 'gör du som du vill', det kommer Sverigedemokraterna aldrig att göra och då är det fara å färde för vårt land".  

Men Anders Holmbergs fråga som upprepades nio gånger i programmet till Stefan Löfven vad som konkret skulle hända med vår demokrati om M fick makten med hjälp av SD - den blev obesvarad för där tog vår Statsministers  vilda fantasin slut i att  kunna leverera att svar på en berättigad fråga med tanke på Stefan Löfvens hätska hatfyllda uttalande om vilka risker medborgarna blir utsatta för om Kristersson kommer till makten. 9 frågor inga svar speglar väl Stefans Löfvens politiska trovärdighet och ett kvitto på den desperation som  spridit sig i det Socialdemokratiska partiet när man förstår att man inte längre har några trovärdiga svar att leverera till medborgarna.       

 




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20
21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards