Alla inlägg den 20 mars 2021

Av tommy norum - 20 mars 2021 18:56



 

Jimmie Åkesson

·



 
Kom upp ur sandlådan Annie Lööf. Ta ditt ansvar.
 
Annie Lööf ljuger väljarna rakt upp i ansiktet när hon påstår att SD skulle sagt att invandrare är en kulturell belastning. Vad jag har sagt är att det finns asylrelaterad invandring som utgör en kulturell belastning och att ett totalstopp för denna typ av migration måste vara visionen.
Menar Annie Lööf på fullt allvar att det inte finns stora grupper människor som valt att flytta till Sverige och som tillsammans utgör en kulturell belastning? Ser hon mellan fingrarna med ökad antisemitism, shariapoliser, hedervåld, klanmentalitet och andra destruktiva och kulturellt förankrade hemskheter? Det finns i så fall synnerligen relevanta skäl att ifrågasätta Annie Lööfs värderingar och prioriteringar.
En sak är säker. Det kommer inte att gå att ta itu med Sveriges stora problem utan att först sluta fylla på utanförskapet.
Vad det gäller Centerpartiets ständiga, närmast maniska, upprepning av epitetet ”främlingsfientligt populistparti” vet jag inte riktigt var jag ska börja. Vad betyder ens detta? Anspelar det på att vi vill att trygghet, lag och ordning ska råda i vårt land? Anspelar det på vår ambition om nettominus för asylinvandringen? Anspelar det på vi - till skillnad från Lööf - faktiskt förhåller oss till verkligheten istället för att blunda och hoppas att problem löser sig själva? Annie Lööfs desperata försök att skrämma väljarna genom att ljuga och rapa ur sig fula epitet bär ett löjets skimmer över sig.
Jag börjar undra om det är ett intagningsprov för att få vara med på sossesidan, att man måste ljuga om oppositionen och hålla sig med en oförskämd attityd gentemot väljarna. Att detta utgör själva grunden för att få hänga med sossarna och hjälpa Stefan Löfven att klamra sig kvar vid makten, vilket kort tid efter senaste valet blev Centerns uppenbara huvudfokus.
Det är en smula sorgligt att bevittna det intellektuella förfallet inom det, för bara några årtionden sedan relativt hederliga, parti som Annie Lööf leder.
Jag för min del kommer inte att sänka mig till att delta i denna gyttjebrottning. Den är ovärdig och den utgör motsatsen till ansvarstagande och konstruktivism. Motsatsen till vad Sverige behöver.
Jag kommer istället att ägna mig åt riktig politik och åt riktiga lösningar på riktiga problem för riktiga människor.
Sverige och svenskarna lider idag av konsekvenserna av Annie Lööfs och Stefan Löfvens gemensamma misslyckanden. Den massiva och grova brottsligheten, den systematiska splittringspolitiken, fattigpensionärerna, den vanskötta vården, den pinsamt undermåliga energiförsörjningen och inte minst den ineffektiva, valhänta och bevisligen usla pandemihanteringen och dess fatala konsekvenser.
Det är bara några exempel, och skulle Annie Lööf känna ett behov av att ta ansvar så finns det alltså gott om riktiga politikområden att välja bland. Bara ett tips.
Jag personligen kunde inte bry mig mindre om fula ord, lögner och svepande anklagelser utan grund. Som de flesta svenskar kanske förstår så är jag ganska luttrad. Men det gör mig heligt förbannad när makthavare som Annie Lööf flyr undan ansvar genom att kasta skit kring sig. Det är dessutom direkt beklämmande att se hur hon målar upp en bild av att de väljare som inte håller med henne och Stefan Löfven är sämre människor.
Kom upp ur sandlådan Annie Lööf. Ta ditt ansvar, som varande makthavare och regeringens oundgängliga stödhjul, istället för att sprida massa lögner och inövade floskler om oppositionen. Du och ditt parti är själva förutsättningen för sossarnas pågående vanskötsel av Sverige, ni borde åtminstone ha ryggrad nog att stå för det.
 
 
 
 

 

 
Av tommy norum - 20 mars 2021 12:03




 



Nog finns det fog för att ifrågasätta islamism om inte annat för att få upp ögonen för befolkningen i länder med muslimsk majoritet. Det visar sig att där är en majoritet generellt fattigare än andra, i synnerhet i jämförelse med OECD-länder. De släpar efter i livslängd och läskunnighet. På regional nivå, som på Balkan, ses samma mönster. Även inom stater, som i Indien, har muslimer hamnat efter. Den vetenskapliga utvecklingen hade sin höjdpunkt på 1100-talet, varefter fokus i stället har satts på religiösa studier något som har satt sina spår i utvecklingen i dag. Tilliten, smörjmedlet i ekonomin och i den demokratiska utvecklingen, är lägre i muslimskt dominerade länder. I protestantiska länder svarar 46 procent att man kan lita på de flesta medmänniskor, i muslimska 28 procent.  

Vad sann Islam går det inte att säga när den närmast kan uppfattas som en  decentraliserad religion, med en variation av tolkningar och traditioner. En religion är vad dess utövare gör av den.. Grovt förenklat ser problematiken ut så här: islamism är den politiska strävan efter att införa sharia som lag. Men sharia anses också som det legitima rättesnöret av mannen på gatan i muslimska länder. 

När man 2013 gjorde en opinionsmätning där 38 000 intervjuades i 39 muslimska länder så var en överväldigande majoritet av muslimerna se sharia som nationell lagstiftning. I en rad länder är dock uppslutningen kring sharia monumental. Afghanistans muslimer vill till 99 procent ha sharia som lag (vilket man också har). Irak 91 procent, Palestina 89. Så nog finns det en befogad varning att det vi i vårat land ser som irrläror skall få fäste med de tusentals muslimska som kommit till Sverige som flyktingar. Att inte låtsas om de många problem som islam står för är inte bara aningslöst och dumt utan kan vara direkt farligt för vårt land. Således kanske det inte är så dumt att som Sverigedemokraten Richard Jomshof  komma med svepande fördömanden om vad  Islamism och islam kan ställa till med i ett samhälle om man intar en lika naiv inställning som till den migrationspolitik man fört. När man frågar muslimer själva vad de tycker, antyder svaren att det vore mycket svårt att skilja på islamism och islam. Men som vanligt så har det Svenska PK-etablissemanget en annan uppfattning. Något som visat sig blivit en kostsam och social katastrof för de Svenska medborgarna de senaste åren. .     

 . .   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20
21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards