Direktlänk till inlägg 23 november 2021

Liberalerna ett parti som försvinner 2022 - blir saknad av få

Av tommy norum - 23 november 2021 14:12






 





Den tiden är förbi när Liberalana trodde sig kunna skrämma väljarna för SD-spöket . Ett spöke som bara finns i hjärnorna på en liten klick Liberala stockholmspolitiker som är så mentalt blockerade av verkligheten att de totalt tappat allt sunt förnuft I sina försök att ta död på SD.  Surt sa räven men nog borde det finnas lite frustration över att inte vara mer politiskt begåvad när man tar del av resultatet- för det enda man åstadkommit  är att man lyckats ta död på sig själva .

Men det underliga i kråksången är att det finns fortfarande krafter kvar i partiet som vägrar ta till sig den politiska verkligheten utan fortsätter i samma anda trots konsekvenserna för partiet. Så kan det gå när man för en politik som mer går ut på att mobba än att föra ett konstruktiv politik - där man vägrat bemöta de negativa konsekvenser den Liberala politiken fått för Sverige. Utan de  politiska diskussioner har i stället ägnas åt värderingsfrågor, politiska rötter, och där vår demokrati är i fara om Sverigedemokraterna får tillfälle att vara med att delta i det politiska gemenskapen på samma villkor som andra partier.

Nog har man försökt alltid- Decemberöverenskommelsen var ett - Liberalerna och Centerpartiets svek mot Alliansen och sätta sig i knät på Socialdemokraterna var ett annat.  

Ett  Liberalt parti där man i vanliga fall förespråkar öppenhet, tolerans och demokrati, värdera frihet och rättvisa högt samt vara maktkritiska - men de kriterierna verkar inte gälla när Sverigedemokraterna är inblandade.

Det Liberaler betonar är att individen bör vara skyddad från maktkoncentrationer i samhället, och att samhället måste organiseras på ett rättvist sätt som erkänner varje individs lika värde. Nog kan man tycka att de svenska Liberalerna både arbetar för en politisk maktkoncentration där man vill utesluta grupper i samhället att ha politiskt inflytande - det kan väl knappas kallas att man är maktkritisk. För det är väl den egna makten man i det längsta värnar om och försvarar med sina oslipade vapen och då har politikiska sakfrågor fått stå tillbaka.

Nu när det gäller den egna överlevnaden så har hatet till SD tonats ner efterhand väl medvetna om att Sverigedemokraterna har gått omärkta ur striden medan Liberalerna nu kämpar för att överleva. Då får Liberalerna likaså Centerpartiet och Socialdemokraterna kanske till slut börjat förstå att det är lättare sagt än gjort att isolera ytterpartierna V och SD:s  30% väljarstöd.

Så vi väljare får förhoppningsvis i framtiden politiska konstellation som bildar regering där  makten kommer fördelas efter mandatfördelningen och inte utifrån uteslutning. Det skulle jag kalla riktig demokrati och liberalism. Inte vad låtsasliberalerna håller på med i det Liberala partiet. Tydligt är jag väl inte ensam om den värderingen när man tar del av Opinionsundersökningarna de senaste åren.  

Så frågan blir var nu Liberalerna skall få sina stödröster ifrån för att komma över 4% strecket - det blir en svår nöt att knäcka när nu Liberalernas partistyrelses försökte få igenom visitationszoner, anonyma vittnen och språkkrav för att få permanent uppehållstillstånd blev ett misslyckande. Så nu står man där ensam i den tänkta politiska borgerliga konstellationen ännu en gång. Kanske det blev spiken i kistan för gott i att försöka locka till sig stödröster från de andra borgerliga partierna. Må de sedan leva i frid- saknad av få.     

tn





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards