Alla inlägg under september 2021

Av tommy norum - 19 september 2021 11:36




    

  



Morgan Johansson får sig en näsbränna i Tove Lifvendahls ledare SvD i dag. Hon tycker att i stället för att göra sig som tolk för sina politiska motståndares motiv som präglats av sitt egenintresse så kanske han skulle ägna sig åt att sakligt diskutera kvalité och konsekvenser av deras förslag. Bespara omgivningen med dina ogrundade spekulationer. Tänk efter före och fördöm inte förslag om du inte kan garantera att du inte kommer att lägga fram samma förslag i framtiden. Och sluta med att i din politiska framtoning ta heder och ära av andra- utan utgå från att dina motståndare har samma ambitioner att komma tillrätta med samhällsproblemen.- hitta en god balans i målkonflikterna. Någon kan annars få för sig att du är en politiker som inte är så noga de grundläggande värderingarna - bara du vinner val och där det samlade intrycket blir bedrövligt i sin utstuderad ömklighet.  

       

Av tommy norum - 17 september 2021 20:59







 

    

Vad har man annat att ta till än rubriken när man saknar en trovärdig politik att erbjuda som får Sverige på fötter igen. 

Vad är det som får Socialdemokraterna tro att just högern i Sverige skulle vara ett hot mot samhället och en risk för demokratin. Vad jag vet så har vi väl haft många högerpartier i Europa som ingått i en regeringsbildning - inte har väl det blivit något hot mot samhället eller någon risk för demokratins sönderfall i de länderna.  När Socialdemokraterna  riskerar  att tappa makten - när man har svårt att presentera en trovärdig politik till väljarna  då kommer  det berömda Högerspöket fram ur byrålådan. Högerspöket kommer, högerspöket kommer har man  basunerat ut från talarstolarna i hundra år, men  vad jag vet så är det fortfarande ingen som sett röken av det spöket mer än i fantasin hos rädda socialdemokrater när de är på väg att tappa makten.  Vi har fortfarande demokrati i det här landet efter några årtionden av Borgerlig politik. När sedan Sverigedemokraterna valt sida och blivit en av de största partierna i Sveriges riksdag så har det rört till sig  ordentligt i huvudena på Socialdemokraterna. Nu räcker det inte med högerspöket längre utan nu har man också lagt till en   rasiststämpel, främlingsfientlig , fascister. Brunstämpling  Men det otroliga i kråksången är väl det faktum att Socialdemokraterna som i  decennier anklagat partier som förordat sådan politik som SD fört fram för länge sedan-  det har nu  blivit Socialdemokraternas. Är det socialdemokraterna som nu helt plötsligt blivit demokratifientliga, rasister , främlingsfientliga ?

Nej det största hotet för de Svenska medborgarna är nog om väljarna ännu en gång -2022 - röstar fram en rödgrön regering när man nu har facit i hand hur Sverige har utvecklas de senaste 2 mandatperioderna.  Nog borde väl medborgarna till slut tröttna på att  allt skall ske på Socialdemokraternas villkor- demokratin skall värderas utifrån ett socialistiskt synsätt där allas lika värde är symbolik inte verklighet. Demokrati är att makten den skall utgå från dem och  inte från folket. Kommer den strukturordningen i fara då kommer brun smetningen fram,  hotet mot samhället och demokratin, rasiststämpeln. Det kommer att blir ett stående inslag i den  valrörelse som man nu ser tecken på redan börjat.  Frågan är väl om inte väljarna nu är mer intresserade vilken politik man har att erbjuda  som för vårt samhälle tillbaka  till det en gång var. Till den tryggheten som nu gått förlorad för både unga som gamla, för invandrare som infödda Svenskar under den rödgrön socialdemokratiska snart 8 åriga regeringsperiod. Den som fört Sverige från toppen till botten i snart alla samhällsfunktioner.


tn

 
Av tommy norum - 16 september 2021 19:20





       


Vilket djävla hyckleri . När SD lade fram motsvarande förslag om ett mottagningscenter för 10 år sedan var det ”extremt och antidemokratiskt”. Vidare ska regeringen nu se över regler för straff-mängdrabatt. Sverigedemokraterna kommenterar att detta sker elva år efter att de har föreslagit samma sak...
Visst är det märkligt hur värderingar kan ändras i takt med att verkligheten blivit för påträngande. Journalisten Anders Holmberg konfronterade Morgan Johansson att 2008 anklagade han dem som krävde språkkrav för medborgarskap för att vara "magnet för främlingsfientliga väljare", samtidigt som han gav uttryck för främlingsfientligheten hos sina politiska motståndare. för att sedan anamma samma politiska krav själv. Jag upprepar - vilket djävla hyckleri Socialdemokraterna håller på med.

     tn

Av tommy norum - 15 september 2021 13:21

   


Dahlman: Otäckt när Ramberg och Strandhäll vill tysta (bulletin.nu)




När Åkesson (SD) kallade P3 för ”den här skitkanalen med vänsterliberal smörja rakt igenom.” Det blev plötsligt ett hot public service oberoende och mot den fria debatten och fri media”. Det osar 1930-tal lång väg”, skrev justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) på Twitter. ”Men när det gäller Chang Frick så menade representanter från den sittande regeringen på allvar att vissa röster ska tystas i SVT och SR – och att det bara är de av vänstern godkända som ska få debattera och tycka till? Om det är något som osar så det väl hur kommunisterna på sin tid tystade oppositionen för att skapa ordning och reda på deras egna villkor. Men var håller dessa kritiker hus nu när Anne Ramberg och Annika Strandhäll vill att en journalist de själva inte gillar – oklart varför – ska portas från public service? Vad kommer det sig att det inte gapas om demokratihot och 30-tal nu kan man undra ?
 
Av tommy norum - 13 september 2021 20:24




 


Sverige sviker dem som varnade för islamister (expressen.se)

”Samhället har varit extremt naivt inför de här grupperna” (expressen.se)




Målet är att bli talespersoner för hela den muslimska befolkningen, och där med  göra det omöjligt att kritisera islamism utan att bli anklagad för islamofobi. Det är just det vi nu ser exempel på i en rättegång i Göteborg, där det tidigare kommunalrådet Ann-Sofie Hermansson (S) i ett enskilt åtal anklagas för grovt förtal efter att ha beskrivit debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil från ”Muslimska mänskliga rättighetskommittén” som extremister på sin blogg. I rättegången vittnar den tidigare S-toppen Nalin Pekgul om sina erfarenheter av Doubakils metoder i ett organiserat möte på Tensta Träff för att diskutera europeisk islam, där dök Doubakil upp med ett stort sällskap i syfte att förstöra mötena. ”De vill tysta folk”, sa Pekgul i rätten. (Fatima Doubakil nekar till detta.)  

Efteråt mottog Pekgul hot från flera män i gruppen, vilket hon polisanmälde. Men hatet och hoten skruvades upp, och till slut fruktade Nalin Pekgul för sitt liv. Hon valde därför att lämna sina politiska uppdrag.Man kan fråga sig varför inte Pekgul fick full uppbackning av sina partikolleger och det officiella Sverige ? 

Var Socialdemokraterna rädda att förlora muslimska röster, man ville inte se höra eller allra minst reagera på ett sätt som skulle skada relationerna med Muslimerna. Även konstnären Lars Vilks lever med personskydd dygnet runt, 14 år efter att han ritade Mohammed som rondellhund. Sverige och speciellt Socialdemokraterna som ledande parti i decennier har svikit dem som varnade oss för islamisterna. De borde få en ursäkt och allt stöd i stället för att peka ut många av dem som främlingsfientliga och rasister. Att skydda dem som använt sin yttrandefrihet för att kritisera demokratins dödgrävare är ett lackmustest för vårt samhälle. Det måste få kosta vad det vill mot de här muslimska grupperingarna som gömmer sig bakom täckmanteln av att ägna sig åt antirasistisk verksamhet. Staten göder inte bara brottslingar med miljardbelopp ur vårt välfärdssystem man göder också Muslimska organisationer som försöker ta död på vår yttrandefrihet genom att vi ger dem bidrag från Allmänna Arvsfonden, Folke Bernadotte-akademin, det som tidigare hette Ungdomsstyrelsen och så vidare.. 

- Samhällets reaktion har varit extremt naiv som vanligt- ett ord som kommer upp titt som tätt när politikerna föredrar att blunda i stället för att handla. Speciellt om man inte vill reta upp och få bannbullor från  PK etablissemanget som styrt det här landet allt för länge nu. Resultatet och konsekvenserna av den konflikträdslan upplever vi dagligen i mediebruset. 

tn         

 
 

Av tommy norum - 12 september 2021 19:51


Lördagens raggartur gick till godisbutiken med barnbarnen, Timmie, Maja, Novalie o Mollie 😀 

Av tommy norum - 12 september 2021 12:34

 

 

 

 

 

 

Man kan undra när staten ( våra politiker)  som säger sig vilja bekämpa den organiserade brottsligheten med alla  till buds stående medel samtidigt är med att själva pumpa in miljardbelopp i brottssyndikatens organisationer utan att ha regera i tid på eländet. Våra ansvariga politiker har en sällsynt förmåga att i det längsta blunda eller inte uppfatta det som händer i vårt samhälle. Det om något  är absurt - speciellt när våra myndigheter har konstaterat att det finns kopplingar till konfliktrelaterade skjutningar, terrorfinansiering och ekonomisk brottlighet. Inte en enda krona ska gå till kriminella! säger politikerna från talarstolarna samtidigt som bara i assistansersättningen gjorde Försäkringskassan förra året återkrav på svindlande 460 miljoner kronor för misstänkt fusk. Totalt uppgår fordringarna för felaktigt utbetald assistansersättning nu till 900 miljoner kronor. Detta har hållit på år efter år Det går knappt en vecka utan att en ny assistanshärva uppdagas, där miljontals skattekronor har fuskats bort. Det är groteskt att staten fortsätter att göda den organiserade brottsligheten. Migrationsverket har uppdagat  skenanställningar avseende arbetstillstånd för utländsk arbetskraft där personer fått lön trots att flera inte arbetat överhuvudtaget – Familjer togs in från utlandet där tanken var att föräldrarna skulle bli personliga assistenter åt sina egna barn i ett upplägg som av myndigheter kallas ”brukarimport”. Migrationsverket pekar ut assistansbranschen som särskilt utsatt för oseriösa och kriminella aktörer – och gav förra året avslag på över hälften av alla nya ansökningar om arbetstillstånd kopplade till assistans. 



Hur många assistanshärvor krävs innan ni sätter stopp? (expressen.se)



Av tommy norum - 11 september 2021 11:27


   


 



Kloka ord som var och en borde ha i åtanke när man stressar sig fram här i livet. Ett liv som man uppfattar som en evighet när man är ung men visar sig mer vara som en blinkning när man blivit gammal. Men som Hasse Alfredsson sa i monologen om pastor Jansson "Livet är som en påse – tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något."

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards