Alla inlägg under augusti 2021

Av tommy norum - 3 augusti 2021 23:50




Ingen El-ingen cement-inga bilar-slut på skogsavverkning-inga flygplan- Tillbaka till Hedenhös där gammelfar får berätta hur det var före Miljöpartiet kom in i riksdagen.      

Av tommy norum - 2 augusti 2021 10:54


  

– Ja, många av de här utsatta säger att de (gärningsmännen) är flera till antalet, omringar offren. en metod som man känner igen från de massvåldtäkter som drog fram för några år sedan. De säger att de pratar spanska och på knackig engelska. Man pratar om personer som beskrivs som  marockaner och afghaner. – Det är väl en ”rånvåg” såg jag att någon media uttryckte det, så det kan vi väl understryka, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson. Kriminaliteten och våldsutvecklingen är synnerligen allvarlig i Sverige, och man kan undra när samhället skall sätta ner foten på riktigt för att bryta utvecklingen ?  Hur har det kunnat gå så långt att Sverige internationellt används som ett exempel på misslyckad integration och därtill relaterad kriminalitet borde nog en och annan ta sig en funderare över ? Brotten mot handelsföretagen ökar där företrädesvis unga brottslingar  går in och tar för sig i sin oblygsamhet och hotar om de blir ertappade. Nästan varannan handlare har utsatts för brott den senaste tiden, visar Svensk Handels Trygghetsbarometer. Siffran är den näst högsta sedan mätningen startade för tre år sedan. Ökade problem kopplade till kriminaliteten är ett av de största hindren för landets handelsföretag. Varför har politikerna låtit detta hända? Men har man en Justitieminister som Morgan Johansson som lägger en massa energi med att gyttjebottens på Twitter med olika frilansskribenter, eller att vår statsminister som har synpunkter på vad enskilda medborgare tycker om Sveriges utveckling , i stället för att lägga all energi på att försöka få rätsida på Sveriges problem. Det är under er tid som ansvariga politiker de senaste mandatperioderna våldet och samhällsutvecklingen med otrygghet, skjutningar och mördandet med våldtäkter ,rån eskalerat och tagit fart på riktigt  Att försöka sätta moteld i debatten med att skrämma medborgarna för oppositionen med att demokratin hotas, eller att vi får ett samhälle som är på väg tillbaka till 1930 talet håller inte i längden.  Man lägger ner all politisk energi på att producera en framtida vision om verklighet  om oppositionen får makten samtidigt som man försöker sopa under mattan dagens verklighet som speglar vilka konsekvenserna det fått för samhällsutvecklingen under den sittande regeringens senaste mandatperioder. Det har  gått så långt  att Sverige internationellt används som ett exempel på misslyckad integration och därtill relaterad kriminalitet under den tid som de rödgröna har haft makten men det vill man helst tala tyst om..      .   


 
 

 

  

Av tommy norum - 1 augusti 2021 12:16




 

Man kan undra om någon vårdtagare som har utländsks rötter absolut vill han läkare med samma rötter som sig själv eller om man av religiösa eller kulturella skäl kräver kvinnliga eller manliga läkare vid ett sjukhusbesök skall då får vårdgivarna banning av Diskriminerings ombudsmannen eller  uppfattas som rasist om vårdgivarna tillgodoser de kraven  . Man kan undra när det finns krav man har att rätta sig efter för vårdgivarna -Ett värdigt liv i äldreomsorgen - där man skall vara lyhörd inför varje persons unika förutsättningar- där kulturella, och estniska förhållande samt på olikheter i fråga om kvinnors och mäns behov och önskemål skall man i största möjliga mån försöka uppfylla. Är den skriven enbart för att tillfredsställa våra invandrares önskemål på kvalité i vården  inte våra infödda svenskar ?   

 Man kan undra hur den granskningen som DN har gjort kan få politiker att gå ut och fördöma resultatet som rasistiskt innan man överhuvudtaget tog reda på hur undersökningen gått till. Att ringa runt till både offentliga och privata vårdgivare, påstå att man är en vårdtagare som önskar en etnisk Svensk läkare om man skall behandlas.  50 vårdcentraler gick med på önskemålet medan 40 sade nej. Man har inte en aning i undersökningen om hur många av de 51 som svarade ja också trodde att det ingick kommunikativ förmåga i önskemålet. Man kan undra vilket resultat man fått till svar om man utgått från en frågeställning från en invandrare där önskemålet varit att man ville ha en landsman, icke svensk läkare  Man kan i sammanhanget fråga sig vilken är rasist i den här undersökningen- är det en ensam frågeställare som utser sig vara svensk eller är det våra vårdcentraler som försöker tillgodose vårdgivarnas önskemål i första hand och inte våra politikers overkliga verklighetsuppfattning hur man tror att samhället fungerar. Nog skall man kunna uppfylla vårdtagarnas önskemål utan att kalla varken vårdtagaren eller vårdgivarna för rasister. Skall  svenskarna inte ha lika rätt att få bistånd i vården av de som behärskar deras modersmål  det som politiker tycker att invandrare skall ha  rätt till , språket, maten, kulturen, när man på servicehus delas upp i etniska grupper där personal med språklig och kulturell kompetens rekryteras till dessa avdelningar. Det är väl ingen som skulle komma på tanken att kalla det rasistiskt beteende ? Men om en Svensk vill ha en svensk läkare där kanske språket eller nyheter i media om läkare med utländsk bakgrund köpt sin läkarlegitimation eller har egen dålig erfarenhet av att bli förstådd eller förstå sin läkare ligger i fatet i sitt val av läkare då blir man klassad som rasist i det socialdemokratiska Sverige. .                         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards