Alla inlägg under augusti 2021

Av tommy norum - 22 augusti 2021 16:40



 



Det kunde väl inte sluta på annat sätt när vi har haft en Statsminister som nu i 7 år tid försökt övertyga medborgarna att under ett Socialdemokratiskt styre så är de som enda parti kan garantera en positiv utveckling i Sverige. Att det sedan blivit precis tvärt om i område efter område - men något som Stefan Löfven och hans regering förnekar med bestämdhet - men där allt fler medborgare tagit avstånd från den utveckling som blivit resultatet av Socialdemokraternas politik de senaste 7 åren. Facit över hans regeringsperiod talar ett helt annat språk än vad de Socialdemokratiska ministrarna försöker hävda eller inte vill låtsas om. Det tog lång tid för Stefan Löfven att inse att han inte var rätt man att leda landet - tar sitt förnuft till fånga till slut innan i han ställer till mer oreda i samhället.  Dagliga dödsskjutningar som gör Sverige till ledande i EU inom en kategorin, gängkriminalitet, klan samhällen, vårdkris, bilbränder etc?  En diger lisat av misslyckande som Socialdemokraternas Stefan Löfven lämnar efter sig. Att sedan Socialdemokratiska ansvariga ministrar försöker bagatellisera utvecklingen gör ju inte saken bättre. Vi har en arbetslöshet som enligt Stefan Löfvens vid det här laget skulle var det lägsta inom EU blev väl nästan precis tvärt om. Många av våra pensionärer går fortfarande och väntar på den utlovade skattesänkningen från förra valet. Kan beslutet att avgå växt fram med tanke på Vänsterpartiet har ställt krav om ökade satsningar på jämlikheten och Centerpartiet vägran släppa igenom en budget som har förhandlats fram med Vänsterpartiet. Hur statsminister Löfven än gör sitter han kvar i den politiska rävsaxen. Ett faktum som lär ha spelat stor roll när det gäller Löfvens beslut att avgå. Som man bäddar får man ligga.     







Av tommy norum - 21 augusti 2021 15:30



   


Sifo- Augusti 2021.

”Vilket parti skulle du rösta på i riksdagsvalet om det vore val i dag?”
 
 
 
S-24.1% MP-4.2% C-8,6%. L-2,7%. M-21,8%. KD-4.9% SD- 20,5%. V-11,9%.
 
Regeringen med stödparti C och V 48,8 %
 
Högeropposition M, SD, L OCH KD 49,9 % Men då får L försöka kravla sig upp över 4% strecket.
 
 
Bara att konstatera att Vänsterpartiet går som tåget. Det kommer också att innebära att både S och Annie Lööfs C får något att bita i inför de kommande budgetförhandlingarna. Blir inte lätt för Stefan Löfven när man nu släppt in den trojanska hästen i form av Annie Lööf i den socialistiska högborgen att där försöka driva en politik där alla blir nöjda med slutprodukten.. Kommer bli ett slutresultat som blir varken hackad eller malen.
Av tommy norum - 19 augusti 2021 20:05

 


Det tar lite längre tid för en del att få polletten att falla ner. Bra att väljarna då och då får en liten påminnelse om hur våra ansvariga politiker allt oftare får flytta sina politiska positioner allt närmare Sverigedemokraterna. Inte bara i migrationspolitiken utan i stort sett varje politisk situation som berör vår vardag så visar det sig att sjuklöverns politik i grunden blivit ohållbar på många områden i längden. Att försöka dölja den utvecklingen genom att fortsätta försöka göra Sverigedemokraterna oseriösa, en fara för demokratin visar sig med facit i opinionsundersökningarna blivit allt svårare få att gå hem hos väljare. Med facit i hand så skulle nog Sverige mått betydligt bättre om man i stället för att försöka blockera SD pratat med dem i stället. Man har tydligen lärt sig av misstagen för nu har en del i alla fall börjat prata med SD i rädslan att inte själv bli blockerade av väljarna. I bland får man känslan av att det sunda förnuftet har varit och är fortfarande hos en del partier en bristvara.  

Av tommy norum - 18 augusti 2021 14:08




En familie med små børn ignorerede advarsler og tog på ferie i Afghanistan, det land, de flygtede fra. Det skete trods advarsler. Familien fulgte heller ikke opfordringen til at tage hjem den 5. august.
Men nu kan de ikke komme ud af Afghanistan og beder det svenske udenrigsministerium om hjælp til at vende tilbage til Sverige. (document.no)- Svensk flyktingpolitik i ett nötskal. När ett asylärende är beviljat så är det fritt fram att åka tillbaka till det land som de i sin asylansökan påstås flytt från med rädsla för sitt liv.
Klicka och ta del av hela inlägget. 




 


Den Korte Avis | De sagde, de var flygtninge, men tog på lang ferie i Afghanistan – nu beder de Sverige om hjælp   

Av tommy norum - 17 augusti 2021 10:01







Gudmundson: Sverige misslyckades lika mycket som USA (bulletin.nu)



100 000 amerikanska soldater och 2 biljoner dollar kunde inte göra Afghanistan till en demokrati. Vad är det som gör att den Svenska regering fortfarande tror att landet går att fixa med bistånd ? Det tog 9 dagar att ta makten för talibanerna efter att amerikanerna lämnade- klockan vreds tillbaka 20 år. Som mest hade Sverige omkring 1 000 soldater på plats. I våras hade vi bara ett 50-tal rådgivare kvar, Insatsen beräknas totalt ha kostat över 11 miljarder kronor. Fem svenska soldater har stupat, 31 har skadats. Ett militärt och politiskt fiasko utan dess like för alla inblandade nationer inkl. Sverige. Sedan 2002 har biståndet från oss uppgått till sammanlagt 14 miljarder kronor. Vad fick vi ut för bestående i den insatsen kan man fråga sig ?  

Av tommy norum - 16 augusti 2021 18:50




 


Amerikanerna fick sig en näsbränna igen när man med hjälp av Sverige och andra länder försökte införa västerländsk demokrati i ett muslimskt land. Nu har både Fransmän, Ryssar och Amerikanare med hjälp av bland annat Sverige och krigsmakter från Nato länder försökt kuva Afghanistanerna till lydnad under flera decennier i omgångar utan att lyckats. Man kan ju fråga sig vad vi har för underrättelseorganisationer som förser våra politiker med material som visar sig i grunden vara rena fake news. Inte första gången Amerikanerna åker på pumpen av sin underrättelseorganisation - Vietnam- Irak och nu Afghanistan som med en utbildad arme i tjugo års tid av Amerikanerna och som åtminstone är 3 gånger så stor och med moderna vapen blir nu besegrade av en barfotaarmé som skrämmer slag på den reguljära trupperna så att de flyr hals över huvudet som rädda harar, slänger vapen och lämnar kvar modernt krigsmaterial till skäggtalibanerna. Att man inte skäms som militär - politiker ha så lite under fötterna när man åtar sig uppdrag att införa demokrati i länder som bevisligen saknar förutsättningar efter flera hundra års diktatorstyre av muslimska ledare. Kanske det också blir en tankeställare för våra svenska politikerna att ta sig en extra funderare när Amerikanerna kallar för att skydda den västerländska demokratin. Kanske Svenska krigsmakten i fortsättningen skall inrikta sitt försvar på vårt fosterland i stället för att föra religionskrig utomlands.

Av tommy norum - 15 augusti 2021 18:39



Har man tappad allt sunt förnuft och tappat all respekt för rättvisa i den lagstiftning som våra politiker skapat. Man är mer intresserad av att gå brottslingarnas ärende än brottsoffren ?  Något som också genomsyrar samhället i övrigt - man värnar mer om nyinkomna än sina egna där pensionärerna är en grupp där många känner sig osedda och förbigångna i när våra politiker prioriterar hur våra gemensamma resurser skall fördelas.





Kjell Nilsson-Mäki
·
En18-årig man som kommit till Sverige från Syrien dömdes 2018 till 4,5 års fängelse för två synnerligen råa våldtäkter. Senare kom det fram att att han skulle varit under 18 vid tillfället för våldtäkterna. Han beviljas nu skadestånd på 840 000 kronor.

Av tommy norum - 15 augusti 2021 11:51



När man lyssnar på inlägget så kan man fråga sig vad våra politiker håller på med. Som vanligt har man förmågan att låtsas som om verkligheten inte existerar. Medan de stora länderna ökar sitt co2 uppsläpp så försöker våra politiker få oss att tro att det är Sverige med sina promilleutsläpp som skall rädda världen. Man vill gärna rapportera om värmerekord men sopar under mattan alla köldrekord under de senaste åren. Lyssna på inslaget och få en annan infallsvinkel på klimatdebatten än den som våra medier i allmänhet inkl SVT föredrar att sovra på ett sätt som man misstänker har med den politiska agenda man företräder. Är det ett fult politisk spel som föregår över våra huvuden i klimatdebatten ?





 


Elsa Widding 43, IPCC:s nya alarmistiska rapport - YouTube




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards