Alla inlägg under februari 2021

Av tommy norum - 6 februari 2021 14:42



 


Svenska banker ska bara få låna ut pengar till företag som följer den rödgröna regeringens politiska mål. Det menar finansmarknadsminister Per Bolund (MP), som nu hotar med lagstiftning. Måltavlan – den här gången – är de bolag som regeringen tycker inte lever upp till Parisavtalet. Samtidigt ondgör han sig över den grundlag som i första hand är till för att skydda medborgarna för sådana politiker som just Bolund som vill sätta sig över folkviljan. Att den kommit till för att makthavare med totalitära anspråk inte ska kunna avskaffa näringsfriheten, äganderätten och andra garantier för att medborgarna ska slippa få hela sina liv styrda av politiska nycker är tydligen helt främmande för Miljöpartiets Bolund. Det finns massor med företagare och privatpersoner därute som inte lever upp till regeringens krav på politisk korrekthet. Varför ska de få låna pengar tycks vara ett problem för representanter för den sittande regeringen.

 

Ingen hejd på MP:s totalitära anspråk - Bulletin

Av tommy norum - 5 februari 2021 10:29




 




Erbjudandet från Socialdemokraterna till väljarna just nu är inte: Detta kan Socialdemokraterna göra för att lösa våra stora samhällsproblem. I stället levereras: Sverige kommer att uppleva det som hände i 1930-talets Tyskland om Moderaterna förhandlar med Sverigedemokraterna för att bilda regering efter valet 2022. 

En strategi för att försöka komma undan sin del i ansvaret det faktum att i Sverige har tusentals äldre dött på grund av undermåliga sanitets- och arbetsrutiner på äldreboenden under pandemin. Vissa nödvändiga åtgärder som reserestriktioner och uppmaningar att använda ansiktsskydd har tagit ett år att komma på plats. Företag faller omkull på löpande band på grund av pandemin.50 000 personer miste sina jobb i besöksnäringen.  En majoritet av bolagen har likviditetsproblem. Arbetslösheten i Sverige är den högsta sedan 1997.  

Iskylan i stora delar av Sverige har gjort att elpriserna skjuter i höjden vissa timmar. Kärnreaktorer har stängts och Sverige har tvingats till import av smutsig kolkraft och öppna våra oljekraftverk som legat i dvala. Under 2020 ökade skjutningarna med 10 procent från föregående år. 366 på ett år. Totalt dog 47 och 117 skadades. Att ”civila” numera stryker med av misstag eller i vissa fall avsiktligt har blivit allt vanligare. Allt detta som händer och har hänt borde vara överst på agendan för en sittande regering. I både ord och handling bör det synas att det är detta som har regeringens totala fokus. Men i stället för extraordinära insatser med att ta fram åtgärder och opinionsbildning som syftar till att skapa hopp ägnar sig ledande socialdemokrater just nu åt politisk skräckteater. Till och med abortfrågan - av alla politiska frågor har man riktat in sig på trots att det Inte finns något politiskt parti, ens Sverigedemokraterna, driver någon förändring sakpolitiskt eller ställer skarpa krav inför en eventuell regeringsförhandling. Det är för att Socialdemokraterna hittat ett nytt sätt att skrämma väljarna. Frågan är väl om det finns någon Socialdemokrat i ledande ställning som själva tror på den skrämselpropaganda de basunerar ut till medborgarna ? Ett cyniskt spel för galleriet som Socialdemokraterna håller på med i brist på annat så tager man det man haver alltid är det någon som går på skrämselpropagandan. Oppositionen kommer med politiska förslag det ena efter det andra men där regeringen allt för ofta känner sig pressad så   utmynnar det i retorisk skrämselpropaganda i stället för politiska motförslag.        

 




Av tommy norum - 4 februari 2021 15:04


Man slutar aldrig att förvånas över hur den politiska oppositionen försöker svartmåla Sverigedemokraternas förhållande till Hitler. Men sanningen är väl att det partiet var inte ens påtänkt under andra världskriget. Men att  samlingsregeringen under ledning av statsminister Per Albin Hansson (s) gjorde stora eftergifter för att inte reta upp Nazisterna i onödan är väl dokumenterat i historien. Svårt att komma ifrån att Sverige i stort sett under hela andra världskriget var huvud leverantör av råämnet till Hitler nazisternas krigsindustri från Kirunagruvan där man försökte hålla jämna steg i leveranserna via Narviks isfria hamn på Norska sidan till fabrikerna i Tyskland under hela kriget. Det var först när det gick upp för den Svenska regeringen i krigets slutskede att man satsat på fel häst som då man drog örenen åt sig . Man tillät under kriget järnvägstransporter genom Sverige med både krigsmaterial och soldater till och från Norge för att hålla Norge i sitt järngrepp. Heller ingen hemlighet att många politiker och inom polisen, militären och inte minst kyrkan och kungahuset och stora delar av vår adel hade sina sympatier hos Hitler så länge det gick bra i krigandet. Det finns numera åtskillig dokumentation hur samlingsregeringen skamliga handlande inte minst mot den Norska motståndsrörelsen och hur man behandlade det Norska Kungahusets representanter när de försökte fly från nazisterna till Sverige men nekades komma in i landet. Kanske inte så konstigt att England premiärminister Winston Churchill  aldrig under sin levnadstid förlät de ansvariga politikerna i den Svenska samlingsregeringen för att de inte ställde upp på att försöka hindra Hitlers framfart i Europa där miljontals fick sätta livet till för att försvara demokratin och sin självständighet.  Att de Svenska politikerna i samlingsregeringen har en stor skuld i att Tyskland höll ut så länge hade de den tiden Sveriges politiker att tacka för. Hur många döda i onödan på den allierade sidan på grund av Sveriges hållning i kriget kan man bara spekulera om.  Man pratar om att Sverigedemokraterna som bildades 6 februari 1988 i Stockholm 40 år efter andra världskriget slut har nazistiska rötter. Vad skall man då säga om de partier i samlingsregering under Per Albin Hanssons ledning som under i stort sett hela kriget ställde upp och försåg Hitler med råämnen till sin krigsindustri trots skarpa protester från de allierade. Något som den Svenska samlingsregeringen vägrade ta till sig. Var de riktiga Nazistiska rötterna fanns, de som gick Hitlers ärende under andra världskriget var knappas SD som bildades 40 år efter krigsslutet utan de finns nog närmast hos de som nu försöker göra Sverigedemokraternas rötter som en stridsfråga i den politiska debatten.                         

 
 


 

Av tommy norum - 3 februari 2021 11:48



Att man skall tänka efter före man tar politiska beslut är något som den här regeringen och dess politiska anhängare har svårt att förstå. Trots varningar från energiexperter att det som händer nu det kan omöjligen hända för vi har ett stort elöverskott i Sverige är det vanliga svaret från de ansvariga politikerna. Men lika förbaskat har det som inte kunde hända nyss hänt. Ett pris som blir kännbart för både vanliga konsumenter och industrin och inte minst för klimatet när vi nu tvingas köpa el från de kolkraftdrivna energiverken nere i Europa i stället för att använda de fullt fungerande kärnkraftverk som den här regeringen tvingade att stänga. Det är inte bara i den naiva flyktingpolitiken vi ser negativa konsekvenserna för landet med den här regeringen. Nu kan man också lägga till vad en naiva energipolitik kan ställa till med när Socialdemokraterna i den här regeringen tvingas anpassa sig till Miljöpartiets flykting och energipolitik för att inte tappa makten.

 

 

Hallsta är ett av pappersbruken där Holmen tillfälligt tvingats dra ned produktion på grund av höga elpriser. Henrik Sjölund är vd för Holmen och ordförande för SKGS.



Hallsta är ett av pappersbruken där Holmen tillfälligt tvingats dra ned produktion på grund av höga elpriser. Henrik Sjölund är vd för Holmen och ordförande för SKGS.Foto:Måns Berg, Press

 

Extrema elpriser tvingar Holmen stänga produktion (di.se)

Av tommy norum - 2 februari 2021 19:45



Om vi efter nästa riksdagsval får en regering bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna, som förhandlar med Sverigedemokraterna, vad händer då? De människor som gång på gång fått höra att en sådan utgång hotar demokratin, hur kan de förväntas agera?
Politisk debatt får gärna vara tuff. Men att utmåla sina borgerliga meningsmotståndare som demokratins dödgrävare är att skapa en farlig polarisering. En del svenska politiker och opinionsbildare behöver ta ett djupt andetag och lugna ner sig. Men vilka är det som vill härska genom att söndra om inte just Socialdemokraterna? Låt er inte luras. Dessa utspel är alla en del av ett narrativ som syftar till brunsmeta Moderaterna och Kristdemokraterna. Genom att ifrågasätta huruvida Ulf Kristersson som statsminister kommer att stå upp för demokratiska värden försöker Socialdemokraterna säkra sitt fortsatta maktinnehav.
 
   
 
 
  
Av tommy norum - 1 februari 2021 10:49







Ynkedom av de svenska politikernas otroliga nonchalans mot pensionärerna när de vet att det Sverige hamnar på 11 plats bland drygt 40 av världens utvecklade ekonomier vad som levereras till våra pensionärer - de som bor och verkar i ett land med en av världens högsta skattetryck. I världstopp vad som levererar till pensionärerna ligger Island, Schweiz och Norge. Ett pensionssystem som inte håller vad det lovar och som ständigt måste lappas och lagas riskerar förr eller senare att kollapsa. Vi vet ju att de politiska partierna överlag har satt pensionsfrågan som en låg prioritering hur våra skatter skall användas och i stället lagt sitt krut å att ta hand om andra i världen och där den politikersatta pensionsgruppen med 6 partier följer sina moderpartiers inställning och vägrar att  prioritera och ens vilja se och uppfatta våra pensionärers behov. Man kan undra vad som hänt med våra folkvalda politiker när man utan dåligt samvete inte ställer upp det staten en gång lovade att värna om de som byggde det här landet. Man öppnar sina hjärtan för nyinkomna med bostäder och bidrag - det de som valde att ta hand om barnen, genom att sköta hemmet, bara kan drömma om , där maken slet och betalade skatt, allt med en tro på löftet hon en gång fick om att även de mindre rika skulle få en lugn och trygg ålderdom. Nu sitter många där med en pension på sju tusen kronor, inte ens tillräckligt för att betala hyran för tvårumslägenheten, än mindre för mat och hygienartiklar. där en del tvingas ut på gatan. Var finns våra politiker nu, ni som lovade en lugn och trygg ålderdom ? Politikerna bröt löftet och gör det fortfarande, allt medan hundratals miljoner av skattepengar slussas ut till tveksamma projekt så stoppar våra politiker huvudet i sanden som det verkar helt opåverkade hur många av våra pensionärer tvingas uppleva sitt pensionärsliv.. Man kan undra hur det är ställt med tillståndet i Sverige när föreningar  som " Vid din sida " höll en demonstration och namninsamling till förmån för hemlösa äldre, - konsekvenserna av den pensionspolitik som förs -  hamnade i blåsväder där de påstods ha kopplingar till SD. Man kan ju undra om det inte har spårat ur helt i den politiska debatten att allt som på något sätt syn gör de negativa  konsekvenserna av den förda politiken i många år så försöker man göra Sverigedemokraterna till någon slags syndabockar där de är  anklagas för att vara populistiska, främlingsfientliga, en fara för demokratin eller ha ett grumligt förflutet allt för att ansvariga politier skall slippa gå i klinch i sakfrågorna om tillståndet i Landet. När man belyser hur mycket bättre våra grannländers pensionärer har det då svarar politikerna med en allmosa som på sin höjd räcker till en pizza. 

 

   






 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards