Alla inlägg under februari 2021

Av tommy norum - 17 februari 2021 11:54







 


Kanske inte så konstigt att Socialdemokraterna tappar förtroende när de i stället för sakpolitik gått in för att varna för högerspöket och faran för att demokratin kommer att falla  om Kristersson får ta över rodret efter Stefan Löfven 2022  Medan Socialdemokraterna med sina hjärnspöken försöket ändra fokus för att slippa gå i klinch och förklara varför konsekvenserna har blivit som den är efter regeringens politik så kan man läsa i Aftonbladet att Stefan Löfven kommer att fortsätta men samma strategi som tidigare där brun smetning och man vet inte allt som man hittar på skall ingå i arsenalen för att sätta stopp för högerkrafterna. Inte lätt när man saknar trovärdig politisk moteld, något som visar sig i alla dessa TV framträdande som i bland närmast kan uppfattas  lite löjeväckande och kan liknas romanen Don Quijote af La Mancha.( Stefan Löfven )  en fattig  adelsman som förläst sig på ärofyllda riddarromaner och därför drar ut i världen. Förläst på riddarromaner ser han därför inte världen för vad den är och rider iväg på sin gamla hingst och med sina väpnare ,(MP -C - l och V ).Man tager det man haver för att ingen annan finns att få.            

Enligt en mätning från Demoskop, publicerad i Kvartal , anses Moderaterna ha den bästa politiken på fem områden. Fyra av dem är klassiska moderata profilfrågor – Sveriges ekonomi, jobb, försvar och företagande – men en fråga sticker ut: miljö och klimat. 20 procent av respondenterna anser att Moderaterna har den bästa politiken på området. Sverigedemokraterna anses ha bäst politik på tre områden: lag och ordning, invandring och integration. På det förstnämnda området anses Sverigedemokraterna bara vara marginellt bättre än Moderaterna – 28 procent tycker att SD har den bästa politiken, att jämföra med 27 procent för M. Men vad gäller både invandring och integration har Sverigedemokraterna däremot ett uppenbart försprång framför såväl moderater som socialdemokrater. Hela 40 procent menar att partiet har den bästa invandringspolitiken – att jämföra med 13 procent för S och 12 procent för M . Centerpartiet lär försöka få upp sin miljöprofil om man inte vill se sig omsprungna av Sverigedemokraterna i klimat och Miljö där endast 10% anser att de har den bästa politiken.  Lika många anser för övrigt att Sverigedemokraterna har den bästa politiken på området, trots att SD till skillnad från C knappast ansträngt sig nämnvärt för att profilera sig i frågan. 

Sammanlagt anses M, KD och SD ha den bästa politiken på tio områden, att jämföra med två för S och V.  Kanske dags för Socialdemokraterna att ändra strategi och i stället för att tala bruns metning försöka sig på att förklara sin politik innan förtroendet helt försvinner för partiet.    

 

Högern har initiativet - Bulletin



Av tommy norum - 14 februari 2021 11:14



 

En explosion av antalet elbilar på de europeiska vägarna skulle innebära ett ökat energibehov motsvarande närmare 50 kärnkraftverk, varnar europeiska experter i ämnet. Med den informationen i bakhuvudet så kan man undra om inte Sveriges energipolitik är lika naiv som regeringens flyktingpolitik. Kanske man för en gångs skull skulle försöka sig på en konsekvensanalys där man tar med alla parametrar i bedömningen inte bara Miljöpartiets framtidsversion. Antalet elbilar utgör idag endast 0,15 procent av alla europeiska fordon trots subventioner från många regeringar. Skulle andelen elbilar stiga till 80 procent skulle elbehovet stiga med 150 gigawatt för att ladda fordonen, enligt EEA. Men kanske är så att i Miljöpartiets värld så måste bilarna fasas ut och vi skall återgå till häst och vagn i fortsättningen. För närvarande uppges 27 procent av elen komma från kärnkraftverk, 48 procent från kol, naturgas och olja. Enligt statistik från Eurostat utgör nu förnyelsebar energi från sol, vind och vatten 25 procent. Med det väntade behovet av energi och politikernas ambition att fasa ut det den fossila energin så kan man undra vilka ess som finns i rockärmen hos ansvariga politiker för att klara den omställningen utan att blanda in kärnkraften.

 

Kraftig ökning av elbilar kan kräva 50 nya kärnkraftverk (affarsvarlden.se)

Av tommy norum - 13 februari 2021 17:45


 


Åsiktskorridoren.
 
Att vandra i åsiktskorridoren och ha synpunkter i allmänhet och om vissa saker i synnerhet, kan ibland skava lite på självförtroendet. Det är lätt att darra på manschetten när de sociala mediernas självutnämnda granskningsnämnd lägger in sitt vredesveto.
Speciellt när någon får kränkningssymtom av ett uttryck, som rykt ur sitt sammanhang kan få en annan andemening än vad som var meningen. Kränkningsåkomman går som en löpeld genom Sverige och allt fler känner sig drabbade.
Vi måste naturligtvis inte gilla allt, men det är oftast en avgrundsstor skillnad mellan de synpunkter som torgförs offentligt och de som kommer fram, när gatans parlament håller sammanträde i den slutna kretsen.
Där träder de verkliga sanningssägarna fram i det dunkla skenet och framför åsikter som spränger vår offentliga värdegrund i bitar.
Andra gömmer sig bakom gardinerna i sina hålor och ondgör sig över den värld som ständigt förändras och hoppas att någon annan vågar säga vad man egentligen tycker.
Vi faller lätt in i kören från de olika ”sanningssägarna” och mediernas hetsjakt på att leta upp syndare för att ställa dem vid skampålen.
Vi trycker snabbt ner gillaknappen när vi hittar någon vi ogillar.
Att vi själva inte vill utsätta oss för andras missaktning är en självbevarelsedrift och att vi vårdar språket offentligt hör till god ton.
Även om tanken fortfarande är fri, vore det klädsamt med lite eftertanke och balans mellan våra tanklösa ordval i den slutna kretsen och det offentligt framförda ordet…
Av tommy norum - 13 februari 2021 13:09





I Danmark och Norge har man lyckas tar ut extradoser ur sina ampuller från Pfizer Biontech. I Danmark lyckas man vid nästan i vart fjärde tillfälle, enligt SR:s Ekot. För att lyckas krävs det att det inte blir något spill. Eftersom man lyckas i cirka 25 procent av gångerna har fler personer vaccinerats i fyra av fem sjukvårdsregioner i Danmark. Ett liknande initiativ är inte aktuellt i Sverige.
-Det finns en risk att ett godkännande för fler doser ur varje ampull blir en press på de som skall utföra vaccinationen, säger Emma Spak vid SKR. För att lyckas krävs det att det inte blir något spill. Den pressen blir för betungande för personalen anser hon tydligen. Typiskt Sverige det man klarar av i de övriga nordiska länderna det anses som oåtkomligt när politiker och ansvariga får bestämma. Kanske inte konstigt att vi ligger skyhögt över övriga Norden i dödlighet i äldrevården med den attityden till hur man skall använda sitt ansvar i sin tjänstemannautövning eller som politiker. .
Av tommy norum - 11 februari 2021 11:33





 

 

 

 

Varannan butik i Stockholms län har haft stöld eller snatteri där de varje månad året runt drabbas mer än en tredjedel av stockholmsbutikerna för bedrägeri eller bedrägeriförsök. Vi har ca 100000 cykelstölder varje år i Sverige, Antalet båtrelaterade stölder inklusive stölder av båtar blev totalt 5 655 stycken 2020. Andelen företagare som blivit utsatta för brott har ökat från 30 till 36 procent 2017–2020. För företagare med anställda har vartannat företag blivit utsatt. Utsattheten för brott har framför allt ökat inom branscherna handel och tillverkning. De vanligaste brottskategorierna är bluffakturor, stölder, inbrott och skadegörelse. När det gäller handel så uppger bara 36 procent av de handlarna  att händelsen har polisanmälts där den logiska förklaring är att en anmälan inte kommer någonvart.

 

Polisen avskriver oftast ärendet direkt utan åtgärd. För stöld är resultaten än mer nedslående. Bara 30 procent av de handlagda brotten leder till utredning, och personuppklaringen ligger på 6 procent. När det gäller de 100000 cykelstölderna där det inte är ovanligt med inköpspriser på cyklar som själs ofta ligger långt över 10000 kr så är uppklaringen i stort sett på 0 % .

I dagens Sverige har det nästan blivit en naturlag att brott kan begås utan rättsliga följder. 

Inte ens när handlare kan presentera bevis i form av övervakningsbilder är det säkert att utredningen får leva. ”Jag upplevde att jag hade gett polisen allt som behövdes för att hitta och fälla dem som begått brottet. Det kändes nästan overkligt när vi fick ett brev ett par dagar senare som informerade om att förundersökningen lagts ner”, säger en av Företagarnas representanter. . 

Det är alltid vanskligt att jämföra kriminalstatistik internationellt – men i Tyskland är den genomsnittliga uppklaringsgraden 57 procent, och för butiksstölder 85 procent (2019). Så skulle det kunna vara också i Sverige, om politiken tog brottsutvecklingen på allvar..

Så frågan medborgarna borde fråga sig vilket ansvar har de ansvariga politikerna att den här utvecklingen fått hålla på utan att man reagerar mer kraftfullt.  Nej här gömmer man sig bakom BRÅ och vägrar se den verklighet som ramlar ner mellan stolarna där Brå inte är involverade i undersökningar. Vem har inte hört ansvariga politiker säga att brottsligheten har gått ner, det har aldrig varit tryggare att bo i Sverige än nu. Men när man kan konstatera att av tex handlarna är det drygt 60% som inte polisanmält händelsen på grund av erfarenheten att det inte leder någon vart. Så nog kan man säga att vi fått det samhälle vi förtjänar när vi som väljare varit så naiva i våra val av vilka politiska partier som skall representera oss väljer partier som värnar mer om andra än om de som bor och verkar i Sverige.         

 

 











Av tommy norum - 10 februari 2021 13:58






 



Nu försöker man i Liberala kretsar få gehör för mer flyktingar till Sverige genom att jämföra vilka resurser vi lägger ner på att få ner dödstalen i covid-19 och vad vi lägger ner på att försöka förhindra att flyktingar dör på Medelhavet. I liberalernas värld så är hela världen allas och man vill göra Sverige till ett land man kan fly till. Det är dags att ta bort transportöransvaret som har gjort det omöjligt för flyktingar att flyga till Europa för att söka och få sin asylansökan prövad. Ta hit fler kvotflyktingar. Erbjud asylvisum så att det går att ta sig till EU utan pass för papperslösa flyktingar. Vägra acceptera lidande och död i onödan, öppna gränserna. Kanske inte så konstigt att Liberalerna brottas med att försöka komma över 4% strecket när man tydligen i stora kretsar inom partiet är helt främmande för vilka konsekvenser det skulle få för samhället med den politiken.

 

 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/0KLlkM/liberaler-kan-inte-vara-

Av tommy norum - 9 februari 2021 16:07


 


Märkligt egentligen...? 🤔 Det finns tydligen två sorters Socialdemokrater här på denna jord. Den danska sorten som värnar om sitt land och sitt folk. Och så finns det den svenska sorten, som skiter i sitt land och det egna folket, och ger hellre bort skattemedel till andra länders välfärd, samt skänker miljarder till FN:s olika organ, plus många andra. Men Svenska uteliggare som hamnar på kant med samhället eller alla pensionärer som hamnar under fattigdomsstrecket är tydligen inget som berör de svenska socialdemokraterna.

Av tommy norum - 7 februari 2021 19:53


 



Sverige har en del att lära av omvärlden. Populistpartierna växer i storlek så om Moderaterna och de Borgerliga vill nå regeringsmakten så får man nog se till att ha ett samarbete med Sverigedemokraterna vilket man vill eller inte. Det går bra i övriga Norden att samarbeta med SD:s populistiska systerpartier. Ett evigt vänsterstyre eller stora blocköverskridande koalitioner är inget bra alternativ i en demokrati. Det leder till att växlingen vid makten sätts ur spel. Politisk isolering är en strategi som bör reserveras för rena extremister som vill störta demokratin. Populismen fyller en funktion i demokratin. Den fångar upp väljare som annars skulle vänt politiken ryggen eller i värsta fall dragits till den rena extremismen. Den populistiska vågen har således drivit upp valdeltagandet. Den har kanaliserat missnöje i frågor där de etablerade partierna ignorerat majoritetens ståndpunkter. Något som vi har åtskilliga exempel på i Sverige. Norden ger en mer realistisk bild av den här typen av samarbeten än de spektakulära jämförelserna med Trump, Ungern och tyskt 1930-tal som flyger runt i svensk debatt som vänster och den sittande regeringen med sina partner försök skrämmas med. Nästa år kan det bli annorlunda. Då kan Sverige få en renodlad högerregering för första gången på nästan hundra år. Det är den främsta förklaringen till det höga tonläget från socialdemokratiskt håll.

 

Högersamarbete är redan regel i Norden | GP.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards