Alla inlägg under januari 2021

Av tommy norum - 17 januari 2021 19:21

 

”Det kändes som en statskupp.” Så beskrev Marita Ulvskog, tidigare partisekreterare (S), den borgerliga valsegern 1976. Partisekreteraren I S Lena Rådström Baastad följer den socialdemokratiska tradition att ifrågasätta andra partiers demokratiska pålitlighet. Socialdemokraterna börjar inse själva att det finns allt färre sakliga skäl att ge den sittande regeringen förnyat förtroende. Enda chansen är fortsatt splittring. Att med en röst tala om demokratins gemenskap, och med en annan peka ut vilka som inte hör dit. Att varna för polarisering, och samtidigt bygga sin politiska retorik på den. Ingen tvekan att Socialdemokraterna talar med kluven tunga för att slippa stå till svars och ta ansvar för det som varit. Att Moderaterna först nu reagerar när de själva blivit utsatta för för det SD fått stått ut med sedan de kom in i riksdagen från samtliga partier även från Moderaterna är väl ändå som att kasta sten i glashus.

Av tommy norum - 15 januari 2021 16:20



 


Vår Statsministern försöker komma ifrån sitt ansvar i corona pandemin genom att yra om skattesänkningar och privat omsorg i borgerligt styrda kommuner skulle vara en del av problemen i de höga dödstalen i våra äldreboenden. När han själv sänker skatten med januaripartierna så är det harmlöst men när kommuner med borgerligt styre gör det då är det systemhotande. Att det sedan visar sig att det finns socialdemokratiska kommuner som sänker skatten mer och att de också har går emot Statsministerns utfall att förbjuda privatiseringar genom att satsa stort på privata äldreboende som tex Uppsala men det vill Stefan Löfven inte låtsas om.. Om nu S-politiker menar att privata aktörer ger god omsorg så varför inte börja lyssna på dem
.
Som vanligt så argumenterar vår statsminister med utgångspunkt från att försöka springa ifrån sitt eget ansvar genom att vilja förbjuda privat omsorg som han antyder skulle vara en del av orsaken till till de höga dödstalen i äldreboenden. Men att SCB statistik talar sitt tydliga språk att det som anses var en av anledningarna - den stora visstidsanställning inom äldreomsorgen visar sig vara mindre i den privata omsorgen än i den offentliga. Att det sedan finns undersökningar på att anställda trivs bättre, att de är mindre sjukskrivna och att vården är minst lika bra om inte lite bättre enligt de undersökningar som gjorts. Att behöva använda fake news för att få sin politiska ideologi falla på plats i ett led för att dölja bristerna i det nationella ansvaret som till varje pris måste döljas för medborgarna för att maskera sitt eget misslyckande ..
tn
Av tommy norum - 14 januari 2021 16:28

 



Frågan blir väl om Liberalerna törs göra slag i saken. Jag tror nog att det borgerliga blocket med SD har större förutsättningar att ro hem en seger i nästa val utan både dessa två hoppjerkorna C och L som inte vet vilket ben de skall stå på utan ser som sin främsta uppgift i politiken att isolera partier som inte står för samma grundvärderingar som de själva. Att den taktiken i politiken är på väg att sparka ut Liberalerna från riksdagen får nu ledningen att byta fot i migrationsuppgörelsen där man helt plötsligt börjar ifrågasätta kostnaderna. Sent skall syndarna vakna när nu även Liberalerna plötsligt börjat inse Sveriges begränsade resurser. . Välkommen till verkligheten får man väl säja även om det är minst 15 år försent. Kanske inte så konstigt att medborgarna till slut tröttnar och är på väg att sparka ut partiet från riksdagen. .

Av tommy norum - 11 januari 2021 15:33




 



Folkbladets politiske redaktör Widar Andersson S konstaterar att invandrare är den grupp som ökar snabbast i befolkningen, och ur ett maktperspektiv så är det knappast en nackdel för S att koppla grepp på det väljarsegmentet. Men frågan är väl vad det får för betydelse för S- politiken i framtiden när mer än hälften av invandrarna röstar på partiet. Widar Andersson- Det inte förvånande att invandrare röstar på ett parti som "låtit dem stanna och ger dem pengar". Socialdemokraterna är beredda att gå långt för sådana framgångar är väl känt. Socialdemokratisk mobilisering i invandrartäta bostadsområden har flera gånger rentav överträtt lagens gränser. Rinkeby 2002 och Vivalla 2010 är två omskrivna exempel, i det senare fallet med omval som följd. Och vem mins inte hur S- i Sigtuna blev avklädda av Uppdrag granskning i hur man gav klanmedlemmar fördelar för att vinna röster från en stor invandrargrupp för att kunna behålla makten i kommunen. Pappan bakom det upplägget blev sedan invald i Socialdemokraternas partistyrelse.

Av tommy norum - 11 januari 2021 11:28



 


Man behöver inte ha sympatier för Sverigedemokraterna för att gilla Mattias Karlsson. En person som står med bägge fötterna på jorden och som med sin ödmjuka framtoning i alla situationer går hem hos många , inte bara hos sverigedemokrater. Efter en hoper riktigt tuffa och aggressiva frågor och grillningar så får man väl säga att med de svar Mattias levererade så gick han ut ur studion med sin heder i behåll.

.

Mattias själv säger om programmet ”Det var många riktigt tuffa och lite aggressiva frågor och ”grillningar”, men så har det även varit för andra gäster och så ser programidén ut. Man blandar mjukare personliga samtal med ett ganska skarpt borrande i det svåra, kontroversiella och i mitt fall politiska. Utanför kameran blev jag under inspelningsdagen väldigt vänligt och respektfullt bemött av all SVT:s personal, inklusive Anna Hedemo, och trots den bitvis vassa tonen är jag ändå tacksam över att ha fått medverka i ett programformat där man åtminstone får tala till punkt och där man, åtminstone bitvis, tillåts att vara människa vid sidan av politikerrollen. Allt jag sade kom inte med, men jag tycker ändå att klippningen gjorts på ett rättvisande sätt.”

Av tommy norum - 10 januari 2021 12:45



              


Man blir mer än förvånad när vi ser hur många pensionärer biter sig fast och ger Socialdemokraterna chans på chans att förbättra deras villkor i val efter val utan att det ger något mer i plånboken. Man blir förundrad när Socialdemokraterna anser sig som garant och vara det enda partiet som värnar om de sämst ställda och för en stabil förbättring i den sociala välfärden. Ändå så upplever stora grupper i samhället att det blivit precis tvärt om. Att ett parti som har haft makten större delen av de senaste 70 åren ändå misslyckats så kapitalt i sitt samhällsbyggande i ett land med en av världens högsta skatter, ett land med den högsta sysselsättningsgraden i världen, ett land som i många år definieras som en av det rikaste. Ändå upplever stora grupper i samhället en ökad otrygghet, ökade klasskillnader, ett segregerat samhälle med bostadsbrist, med svårigheter för många att få ett arbete och där det ständigt saknas resurser i kärnverksamheterna runt om i landet som skola vård och omsorg det som så tydligt kommer fram i allt sämre skolresultat ökade sjukhusköer och nu i dessa Corona tider avslöjandet om hur illa man skött omsorgen av våra gamla. Frågan är väl hur länge bortförklaringarna att det är alltid borgarnas fel att det blivit som det blivit utan att själv rannsaka sig i sina politiska prioriteringar där vi kan stoltsera att vara en av världens största bidragsgivare, en av Europas största flyktingmottagare, med en av den dyraste klimatomställningen där miljarder rinner ut till el drivna cyklar och bilar för att politikerna skall kunna slå sig för bröstet och inhämta beröm från sina politikerbröder runt om i världen. Att stora grupper pensionärer fortfarande går och väntar på det lovade lönelyftet eller att sjukhusköerna växer eller att kriminaliteten växer oss över huvudet på grund av stora brister av resurser inom polisväsendet verkar inte bekymra våra beslutfattare utan man kör på som vanligt i sin prioriteringslistan som om ingenting har hänt.

tn

Av tommy norum - 10 januari 2021 12:10



Det gälle att smida medan järnet är varmt. Man slutar aldrig att förvånas över Anders Lindbergs verklighetsuppfattning när han nu i stormen efter det han vill kalla ett kuppförsök i USA :s Kapitolium av Trumps anhängare - varnar nu Anders Lindberg att SD skulle agera och fuska som Trump, om de bara hade möjligheten. Men som Ivar Arpi i Bulletinen skriver ”Men för guds skull, sluta kalla det kuppförsök! Bara att konstatera att Anders Lindbergs stora fasa är att Ebba Busch och Ulf Kristersson som han kallar hycklare när de tar avstånd från Tumph men tänker bygga sin tilltänkta regering på hans svenska systerparti Sverigedemokraterna. I Anders Lindbergs värld så är ett samarbete med Sverigedemokraterna lika med risken att utvecklas att bli ett nytt Polen eller en nytt Ryssland med Vladimir Putin och Turkiets Recep Tayyip Erdoåan .En konservativ regering byggd på M, KD och SD finns därför inom räckhåll. Men med vilka konsekvenser? Så citerar han vad president John F Kennedy sa i sitt installationstal.
"De som, dåraktigt, söker makt genom att rida på tigerns rygg slutar i dess mage" Det gäller att ta till alla till buds stående medel att försöka skrämma medborgarna för en varg som bara existerar i Anders Lindbergs sjuka huvud.
 
   
 
 
 
  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards