Alla inlägg den 8 april 2020

Av tommy norum - 8 april 2020 10:11





Visa källbilden


 

Problemet Dan Eliasson som med sin meritlista från  Migrationsverket, Arbetsförmedlingen , polischef och nu myndighetschef för samhällsskydd och beredskap har ställ till oreda i samhället. Bara att konstatera att hans myndighetsutövning som chef har han lämnat efter sig en oreda i samtliga myndigheter han basat över.. Något som tydligen inte sätter några spår i Regeringens utnämningar utan de fortsätter att ge Dan Eliasson topposter - Det var oansvarigt av regeringen att låta en myndighet vars uppdrag kommer bli allt viktigare de kommande åren få en chef vars arv är en lång rad misslyckanden.

 

Oredan fortsätter i hans senaste utnämning för samhällsskydd och beredskap. Brandberedskapen när skogsbränderna rasade som värst och nu den otroligt dåliga framförhållningen av sjukvårdsmaterial som saknas runt om i landet och som ligger på Dan Eliassons bord skall fungera. Man kan ju undra hur det skulle se ut vid ett krigsutbrott när inte bara sjukvårdsmaterial saknas utan också en mängd fältsjukhus. Med den erfarenheten vad Corona ställd till med i samhället i fredstid så kan man undra hur väl vårt samhället är rustat för en krigssituation. 

  

Dan Eliasson digra meritlista över misslyckande som tex polischef där han lät radera miljontals mail i det egna systemet vilket innebär att internutredare inte längre kunde avslöja brott och missförhållanden. Därtill har ett flertal allvarliga jävsituationer avslöjats. Dan Eliasson är dock mån om att bilden av myndigheten han basar över ska vara så bra som möjligt. Andra ämbetsmän brukar se till att det blir så genom att göra ett bra arbete. Dan Eliasson köpte PR- tjänster för miljoner  både hos Polisen och Försäkringskassan. Men myndigheters pengar ska inte gå till PR, de ska gå till kärnverksamhet något som tydligen Eliasson hade svårt att förstå. 

 

När han var generaldirektör för Migrationsverket sparkades en chef i Göteborg vilket gjorde att Migrationsverket fälldes i Arbetsdomstolen och fick betala skadestånd till mannen. Justitieombudsmannen fällde också Migrationsverket och konstaterade att han använde sin grundlagsfästa yttrandefrihet: Under Eliassons ansvar fälldes Migrationsverket för brott mot grundlagen.   

 

Men de socialdemokratiska ränder går inte ur. De behandlar tillsättningen av generaldirektör som sitt eget lilla bemanningsföretag för lojala partibyråkrater när han nu också fick ta över Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i ett kritiskt läge. Myndigheten har en särskilt viktig uppgift för IT- och cybersäkerhet, de två mest växande hoten just nu. Men med facit över Dan Eliassons meritlista över fortsatt misslyckande som myndighetschef så är det bara en tidsfråga innan han omplaceras ännu en gång av sina partikamrater och fråntas chefskapet för samhällsskydd och beredskap när misstagen läggs på bordet. Blir också ett bekvämt sätt för politikerna att slippa ta ansvar för den situation vi nu befinner oss och göra Dan Eliasson som syndabock. Frågan blir väl vilken nästa chefspost partikamraterna har vigt för Dan Eliassons.   

tn

 

 

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards