Alla inlägg under november 2020

Av tommy norum - 5 november 2020 10:45



 


Politikernas lösning att ge kommunerna möjlighet att komma ifrån försörjningsstödet med en reform  med statligamedel kunna ordna extratjänster är ytligare ett exempel på våra politikers famlande i mörkret för att komma tillrätta med den misslyckade integrationen efter den naiva migrationspolitik som bedrivits i det här landet.   

Det finns inget land i världen utom Sverige som man kan resa till och kräva att bli försörjd av landets skattebetalare. Ersättningen till den som går i utbildning och ska lära sig svenska och andra färdigheter som krävs för att få ett jobb kan aldrig vara så hög att det sedan inte lönar sig att arbeta. Det är precis den den ordning som våra ansvariga politiker infört i det här landet. Kanske inte så konstigt att vi har en arbetsmarknads som inte fungerar. Att nu några kommuner har kommit på att man kan få bort personerna från försörjningsstödet för att låta staten betala i stället i extratjänster är en kortsiktig lösning som inte leder till någonting bra för varken individerna som blir inlåsta i ett system som inte fungerar – eller skattebetalarna som får betala kalaset..

 

 

 

https://www.gd.se/artikel/insandare-det-finns-inget-land-i-varlden-som-man-kan-resa-till-och-krava-att-bli-forsorjd?fbclid=IwAR1l3eD8CL6QMGmUydiZOTVGjaIzcFAXbAwzFyATUbxlS5sf


rE6TOAIfbTo

Av tommy norum - 3 november 2020 11:39



 

Nu måste integrationsproblemen åtgärdas och landet komma på rätt köl innan det är för sent, skriver Per Brinkemo och Mauricio Rojas. Det handlar om ett nytt socialt landskap som har vuxit fram i Sverige, bostadsområden vars liv präglas av utslagning från arbetsmarknaden, segregation, bidragsberoende och undermåliga skolor samt etniska och kulturella särdrag som skiljer sig markant från majoritetssamhällets. Det är områden där utanförskapet har blivit det sammanfogande kittet i en kollektiv identitet, som grundar sig på en stark känsla av att vara utstött och inte tillhöra gemenskapen i övrigt. I många av dessa områden har också regelrätta parallellsamhällen vuxit fram, dominerade av klan- eller maffialiknande maktstrukturer och en utpräglad gangsterkultur.

Frågan är väl om det inte är dags att vakna nu där integrationsproblemen måste åtgärdas och landet komma på rätt köl innan det är för sent,



  https://www.svd.se/integrationsproblemen-for-stora--ny-kurs-kravs

Av tommy norum - 2 november 2020 10:37


Under senare hälften av 1800-talet började man alltmer tala om att bygga en järnväg med syfte att förena Värmland och Dalsland med kusten. Det handlade bl.a om att lättare kunna transportera virke. 1893 påbörjades banbygget. Den 31 juli 1895 invigdes Lelångenbanan av Oscar II. .Längs Lelångenbanans 89 km fanns från början 15 stationer, 16 hållplatser och 18 banvaktsstugor. Flera ersattes successivt av bevakning med hjälp av bommar.Vad gällde sträckan Uddevalla-Bäckefors gick det sista tåget på Lelångenbanan  den 26 september 1964 ..


      

Lelångenbanan korsade sundet mellan Ellenösjön och Östersjön.


Bengtsfors station     

Dingelvik

 

Bengtsfors i början på 1900 talet.

 

Bengtsfors   

Billingsfors

 

Florabryggan i Bengtsfors var slutstationen mot norr.

 

Bäckefors 1902


 

Färgelanda 


 

Det var sådana här ånglok som trafikerade banan störe delen i första hälften av 1900 talet . Lok nr 5 på bilden. 

Av tommy norum - 1 november 2020 15:15



 

1963  foto Olif Stake 

 

1952 foto Bror Isaksson

 


1950 Foto Nils-Gunnar Elfstedt 


Av tommy norum - 1 november 2020 11:25





 


Ett problem är att många imamer som får sin utbildning i länder som Turkiet, Marocko och Algeriet där man sedan för med sig normer och värderingar som går på tvärs med det Europeiska samhällets tydliga åtskillnad mellan sekulär och religiös rättskipning. Det är inte muslimer som kollektiv som är problemet utan en liten grupp radikala och moderata islamister som ser all kritik mot radikal islamism som ett krig mot alla muslimer. Kanske skall man göra som Macron föreslår även i Sverige - hårdare kontroll av var pengar till moskéer kommer ifrån. Bättre uppföljning av var imamerna utbildas och i vilka idéer de skolas. Mer pengar kommer läggas på att stödja moderata och reformerta muslimska organisationer.

 

Det skulle onekligen vara ett steg mot rätt riktning innan situationen helt går oss ur händerna. När man ser hur Imamen Salahuddin Barakat, ordförande för Islamakademin i Malmö, som delvis finansieras med skattemedel från Malmö Stad kritik mot Macron. Under rubriken "Fransk islam eller fransk hybris" skrev Barakat på sina personliga Facebooksida (7/10) att "vi vet" mycket väl att det under de "pudrade perukerna" luktar illa, och vidare att det i "de upplysa orden av liberté, fraternité, och egalité ryms ett mörker". Vad är då detta mörker som den sekulära staten i Frankrike uttrycker? 

Frankrike är enligt Barakat en "islamofob skurkstat" som lever på att "suga ut blodet på de svaga i världen". Macron är, menar Barakat, "en skurkaktig fjant". De enda som är värre än Macron är de "araber och muslimer som ser honom som någon slags räddare eller beskyddare".


Barakat är styrelsemedlem i organisationen Open Skåne som ska främja samtal mellan "formella och informella ledare från olika delar av samhället". Med den reaktionen mot en president som vill skydda sina medborgare från den extremism som har sitt ursprung från den läran Barakat står och predikar om i sina moskéer kanske ändå säger att vi har en lång väg att vandra mot en fredligt samförstånd mellan olika religiösa grupper inte bara i Frankrike utan också i Sverige.



https://www.gp.se/ledare/svensk-islamism-i-f%C3%A5rakl%C3%A4der-1.36356113

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards