Direktlänk till inlägg 21 november 2020

Vem är det mest synd om i dessa Coronatider. Ungdomar som inte lägre får parta eller 70 plussarna som inte vill dö i förtid. ?

Av tommy norum - 21 november 2020 15:05 Det finns många sätt att försöka få till det för att andra skall tycka synd om en. Som tex  21-åriga Hedda Ljunggren som i Aftonbladet förundrar sig över att samhället fördömer hennes generation med undran: ”Har de ingen respekt för andras liv? Kan de inte missa en enda fest för andras hälsa?” Men i Hedda Ljunggrens värld så är det ungdomarna det är synd om i att de får finna sig i att leva i en värld där klimatet är så förstört av ”vuxna makthavare” att hon inte kan förvänta sig ett långt och friskt liv. De tvingas fråga sig själva om det är etiskt att skaffa barn. De är veganer och åker kommunalt, faktiskt – och ändå har vuxenvärlden mage att hävda att ”vår livsstil hotar riskgrupper vars pensionsfonder är investerade i kol och olja.

 

” Take that, era köttätande fossildyrkare på intensiven! som Ann-Charlotte så ironiskt uttrycker som en kommentar på sin ledarsida i Expressen . De yngre förväntas nu leva efter samma tuffa råd som äldre har lytt sedan i mars. De har inte varit på krogen efter 22.00 sedan i våras. Inte varit på gym. Knappt träffat några människor. Handlat en gång i veckan. ”Vi har inte åkt kollektivt sen i mars. Vi går, cyklar, åker bil och sitter hemma.”   

 

Ungdomarna partar på som om ingenting har hänt och då förväntas vi äldre att vi skall tycka synd om dem för att den äldre generationens politiker inte nog hörsamt ha lyssnat på dem i klimat och Miljö frågan- minst sagt en  pinsamma reaktionen hos en giftasvuxen ungdom om vem som skall känna skuld i vad.  

 

Så vilka är det mest synd om, de unga som får onda ögat om de festar - eller de äldre som har påbjudits isolering sedan vårvintern?  Kanske är det mest synd om SvD krönikören Erica Treijs som  efter Stefan Löfvens besked om strängare regler blir citerad av Ann-Charlotte i sin ledare  , det är för jävligt rent ut sagt ”där rök definitivt min mans 50-årsfirande på lokal.”  Teaterbiljetterna frös ännu en gång inne och till och med julskinkan är hotad. I vilket fall om den hade tänkts att inmundigas tillsammans med ett gäng andra.

 

Bara att konstatera att generationerna lever i skilda världar i vad som uppfattas viktigt i dessa Coronatider. En del vill ha fortsatt festande - en del kämpar på för att få en chans att överleva - en del ser med bävan att tvinga anpassa sig till att ens hela sociala värld krymper samman till ett minimum.   

TN 

  

  

    

  

    

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 6 juli 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - Tisdag 11 april 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - Söndag 9 april 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - Onsdag 8 feb 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - Lördag 4 feb 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards