Direktlänk till inlägg 18 september 2020

Regeringen har tappat kontrollen över utvecklingen i Sverige.

Av tommy norum - Fredag 18 sept 16:33 


Man slutar aldrig att förvånas över hur media reagerar , först rasar man mot polisens metoder, sedan ställer de  uppfordrande frågor om varför de inte har koll på läget.  Frågan borde nog ställas till media varför det har så lite koll på läget vad som försiggår i det här landet när man i stället för referera  om tillstånden så försöker man mörka detsamma.  Når Kriminalunderrättelsetjänsten i Lund beslutade sig för att kartlägga konflikten i ett hemligt dataregister om vad klanerna i romerkretsarna  har för sig i samhället så väckte det ett ramaskri och paralleller drogs till den förföljelse som skickade romer och judar till gaskamrarna.   

Skånepolisen försvarade sig med att man bara hade kartlagt kriminella nätverk, och absolut inte ägnat sig åt etnisk registrering men den förklaringen godtogs inte utan alla invändningar från polisens sida viftades  bort i debatten - skandalen var ett faktum . Skånepolisen i efterhand fick rätt på den avgörande punkten att det var ingen etnisk registrering, konstaterade Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden i sitt utlåtande utan ett sätt att kartlägga kriminella nätverk.

 

Och åter igen var det representanter från media som försökte ifrågasätta polisens arbeta med att kartlägga klanerna inom romerna som bedrev brottslig verksamhet. Att vice rikspolischefen nu tar bladet från munnen om en utbredd klankriminalitet skakar om delar av polisen där man i rädsla att uppfattas som främlingsfientlig med fördomar med rasistiska förtecken- tack vare media -värjt sig att registrera uppgifter som rör klankultur. Hur man skall kunna bedriva  ett effektivt polisarbete för att komma åt klanerna som härjar i det svenska samhället med den inställningen borde nog en och annan fråga sig. 

Att det är blåögda borgerliga reformer som göder den organiserade brottsligheten där assistansersättningen och arbetskraftsinvandringen - där bara till augusti i år handlar det om 330 miljoner kronor i återkrav och förhindrade felaktiga utbetalningar för den personliga assistansen, enligt Försäkringskassan. Försök att ta in den siffran där inte minst Centern borde känna sig träffad med alla  naiva regellättnader under senare år som varit med och tagit politiska beslut kring.


Det går inte längre som Socialdemokraterna har för vana att svara om kriminalitet - vi skall  vara tuffa mot brott och tuffa mot orsakerna till brott. Men att hela tiden som Stefan Löfven försöker förklara tillståndet i landet med att det beror på bristande offentliga satsningar som orsak till våldet- i ett land vars välfärdssystem är ett av de mest omfördelande i hela världen - men ändå så  plågas vi i Sverige av skjutningar och sprängningar så till den milda grad att utländska polisdelegationer reser hit för att lära sig att undvika de svenska misstagen. Men frågan är väl om han inte skjuter sig själv i foten med den förklaringen när hans parti har haft  regeringsmakten större delen de senaste 50 åren.  

Det man kan konstatera är väl att vi fått en kader oansvariga politiker som bevisligen inte har förmågan att få Sverige på rätt köl igen.    

 

tn        

 

  
ANNONS
 
Fritz Lennart Andersson

Fritz Lennart Andersson

Söndag 20 sept 16:57

Instämmer med detta skrivna inlägg!

http://https://inut.fritzlennart.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 27 okt 14:34


     Cwejman och Arpi med sin bok -  så blev vi alla rasister- beskriver att det är inte så lätt att komma förbi rasiststämpeln .       Hur skall man komma ifrån rasisttänkandet när man i praktiken ser till att olika raser skall rep...

Av tommy norum - Måndag 26 okt 10:45


  Att många människor bär på uppfattningen att vi befinner oss i en akut klimatkris är kanske inte så konstigt om man lyssnar till vad som förmedlas via våra medier. Jag vill gärna poängtera hur fel slutsatserna kan bli om man inte intresserar si...

Av tommy norum - Söndag 25 okt 12:37

      Muhlbocks pensionat runt år 1910-20.     1910-20 talet   En bild av Eds marknadsplats före år 1900. Dungen till vänster på bild uppfördes Muhlbocks år 1907.   Till vänster om bron det dåvarande  Turisthotellet - till höger ...

Av tommy norum - Söndag 25 okt 10:35


            Känslan av att befinna sig i ett krig         Det finns inget annat land i världen som svenska nyhetsjournalister betraktar lika strängt ideologiskt som USA. Konsekvensen är att svensk media inte lyckas förmedla ett av de sto...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se